A japánok tavaly óta sokat fejlődtek

   

A két szövetségi kapitány és három magyar játékos értékelte Magyarország Japán elleni győzelmét.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): “Nagyon kemény meccs volt ez, mindkét fél számára. Bár nekünk tulajdonképpen már nem volt jelentősége az eredménynek, én nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy nem adták oda a győzelmet. Keményen beleálltak a meccsbe, küzdöttek, és végül meg is nyerték. Sok hiba is volt persze, Japán többször is vezetett, de tartottunk magunkat a tervhez és sikerült a győzelem. Ehhez Vas Marci nagyon kellett a végén. A japánok tavaly óta sokat fejlődtek, remek munkát végeztek ma, és az egész világbajnokságon. A meccsnek soha nincs vége, amíg le nem fújják, és ma végig küzdöttünk.”

Mark Mahon (szövetségi kapitány, Japán): “Először is nagyon büszke vagyok a srácokra, nagyon jó világbajnokságunk volt, nagyot küzdött mindenki, és fegyelmezettek maradtak a végéig. Még nem dőlt el a sorsunk, pár órát még várni kell, de mindenképpen elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Mindent megtettünk, amit lehetett ma. Elveszítettük a legjobb játékosunkat, és az utolsó harmadban egy olyan kapus védett, aki az elmúlt három hónapban nem játszott. Nagyon jól küzdöttek a srácok, sajnos egy perccel a vége előtt kaptunk egy gólt, de ilyen a hoki. A két ország között amúgy is nagy a történelem, sok fontos meccset játszottunk már egymással, ma nem tudtunk nyerni.”

Vas Márton (védő, Magyarország): “Látta rajtam az edző, hogy önbizalommal teli lőttem az első büntetőt, ezt megpróbálta addig kihasználni, amíg csak lehetett, szerencsére végig ment. A japánokon nagyobb volt a nyomás, és ez érződött is rajtuk. Úgy gondolom, végre jól játszottunk, folyamatosan támadtunk, nálunk volt sokszor a korong. Az erőnk is megvolt hozzá. A fejekben kell rendet tenni, most mindenki látta, mit tud ez a brigád, hogy kéne hokizni. Ezt jövőre megpróbáljuk folytatni. Folyamatosan bizakodó vagyok, jönnek föl a fiatal játékosok szerencsére, Sebők Balázs például végig nagyon jól játszott, Hetényi Zoli tartotta végig a csapatot. Kezdenek beérni a fiatalok, az idősek próbálják tartani a lépést, így nagyon jó brigádot alkotunk. Ha kicsit okosabban játszottunk volna ezen a világbajnokságon, akkor más lehetett volna a vége.”

Hetényi Zoltán (kapus, Magyarország): “Majdnem elveszítettük ezt a mérkőzést, nem vagyok megelégedve a saját teljesítményemmel a világbajnokságon. Rá kell döbbenni, hogy ilyen játékkal mi kevesek vagyunk ahhoz, hogy feljussunk az A csoportba. Hátul szerintem nagyon gyengék vagyunk, a védelmen lehetne mit javítani, lassúak vagyunk, nem tudjuk segíteni a támadásokat jó passzokkal, nem érünk oda a kipattanóra. Én csak a maximummal vagyok elégedett, idegesít, hogy nem úgy ment, ahogy akartuk. Minden évben jönnek a kudarcok, én nem tudok ezzel megelégedni, mert szeretném, ha többre vinnénk.”

Tokaji Viktor (védő, Magyarország): ”Jót tett ez a győzelem a csapatnak, és itt nem csak a meccsről, hanem a világbajnokságról is van szó, jó szájízzel tudtuk befejezni. Ennek nagyon nagy részese volt a Zoli, aki tartott minket öt meccsen keresztül, és végül ő fejezte be a munkát, szemmel veréssel, hogy így mondjam. Egyébként nem lehetünk maradéktalanul elégedettek magunkkal, mert nagyon sok apróságban kell még fejlődnünk, és hogyha ezekre fordítunk megfelelő időt és hangsúlyt, akkor nagyot tudunk majd előre lépni a jövőben. Ezen a világbajnokságon abszolút nem hoztuk ki magunkból a maximumot, úgy érzem, ebben a csapatban több van. Talán az idő rövidsége miatt nem tudtunk annyira foglalkozni a részletekkel, amennyit szerettünk volna. Kicsit kettős érzés, amikor fejben elkezdtünk fáradni, akkor jöttek a rossz beidegződések, és ez okozta a kulcsmomentumokban a hibákat, amiket az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Ez a jövő csapata, a törzse már megvan, és ezek mellé kell megtalálni a kiegészítő embereket, akiknek szintén hatalmas felelőssége van. Közös elhivatottságra és alázatra van szükség ahhoz, hogy ez a csapat valahova elérjen majd, és én azt érzem, hogy sokra hivatott. Nagyon bízom benne, hogy felhúzhatom még a magyar mezt, ha rajtam múlik, akkor mindenképpen. Ha meghívást kapok, megpróbálok 100%-on teljesíteni és kivívni a vezetőség bizalmát a jövőben is.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum