Soha ilyen izgalmas nem volt a rájátszás első köre

 

Még szinte el sem kezdődött a playoff, egy NHL-es szakblog máris összeszedett néhány tényt, amiért érdemes idén NHL-t nézni. Soha ilyen törékenynek nem bizonyult még a vezetés megszerzése, mint idén.

Márpedig a jégkorong talán egyik legélvezetesebb tulajdonsága éppen az, hogy a meccs addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja, bármekkora előnyt bármikor el lehet veszíteni és bármekkora hátrányt másodpercek alatt le lehet dolgozni. Mi sem jobb példa erre, mint hogy az első kör eddigi meccsein máris nyolc alkalommal nyert olyan csapat, amely a mérkőzés egy pontján kétgólos hátrányban volt. Ez a szám megegyezik azzal, amit a tavalyi teljes playoff produkált.

A Columbus?Pittsburgh párharc 2-2-re áll, de az eddigi négy meccs mindegyikén a győztes csapat volt legalább kétgólos hátrányban. Ilyenre az NHL egész történetében nem volt példa. Szerda este ráadásul a Pens már 3-0-ra is vezetett, ami után a Blue Jackets négyszer zörgette meg a hálójukat, hosszabbításban szerezve meg a vezetést és egyenlítve ki a párharcot. A nyugati első Anaheim 3-1-ről várta a folytatást az utolsó helyen bejutó Dallas ellen szintén szerdán, és már 2-0-ra vezettek a meccsen, amikor az esélytelenebb csapat szárnyakat kapott és négy gólt lőve 3-2-re szépített összesítésben.

A Los Angeles Kings eddig képtelen volt meccset nyerni a San José ellen, amely 3-0-ra vezet összesítésben. De a fölény korántsem ennyire egyértelmű, ha megvizsgáljuk a mérkőzések dinamikáját. Az első meccsen a Sharks 40 perc alatt ötgólos előnyt épített ki, azonban az utolsó harmadban a Kings kevesebb, mint negyedóra alatt hármat faragott hátrányából, vagyis látótávolságra küzdötte fel magát. Más kérdés, hogy a negyedik gólt nem sikerült beütni, és a végén a Sharks egy üres kapus találattal 6-3-ra nyerte a meccset. A második meccsen a Kings kezdett jobban, el is húzott 2-0-ra, azonban a San José feltámadt és nem kevesebb, mint hét góllal terhelte meg az ellenfél kapuját. A harmadik meccsen két alkalommal is vezetett egy góllal a Kings, a végén azonban újra a Sharks örülhetett.

A bajnoki címvédő Chicago simán kikapott a rájátszás első két meccsén a St. Louistól, aztán hazai pályán egyenlíteni tudott. De a szerdai mérkőzés a szeles városban is nagyon változatosra sikerült, hiszen a 37. percre a hazaiak kétgólos előnyt építettek ki, amit még a harmad vége előtt kiegyenlített a Blues, majd az 53. percben a duplázó Taraszenkó révén a vezetést is átvette. Innen egyenlített a Chicago, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte. Ezzel a St. Louis megismételni látszik tavalyi teljesítményét, amikor az első körben úgy vérzett el a Kings-szel szemben, hogy az első két meccsét megnyerte.

Mindennek természetesen megvannak a maga árnyoldalai is, ami az egyéni teljesítményeket illeti. Sidney Crosby sorozatban kilencedik playoff-mérkőzésén képtelen például betalálni, míg Jevgenyij Malkin szerdán lövésig sem jutott. Nem csoda, hogy a Columbus le tudta dolgozni háromgólos hátrányát, pláne úgy, hogy Fleury kapus az utolsó fél percben elnézett egy kapu mögötti korongot, amiből a Blue Jackets egyenlített, majd a hosszabbításban egy nem különösebben nehéz lövést nézett be.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum