Életben maradt a Kings

 

A Los Angeles a San José elleni párharc során először tudott győzni és ezzel elkerülte, hogy 14 év után először söpréssel essen ki.

A Királyok az első három mérkőzésen vereséget szenvedtek, ehhez képest most simán múlták felül ellenfelüket. A Sharks csak a mérkőzés feléig volt partiban ellenfelével, Marián Gáborík góljára először James Sheppard, majd Justin Williams találatára Matt Nieto felelt. A sorminta a második harmad végén és a harmadik elején tört meg, amikor a Kings kevesebb mint öt perc alatt háromszor vette be a sorozat alatt eddig remekül védő Niemi kapuját. A találkozón másodszor eredményes Williams szerezte meg a vezetést ismét a hazaiaknak, amit Tyler Toffoli duplázott meg egy perccel a harmad vége előtt. A záró játékrész 34. másodpercében Gáborík is második gólját szerezte, amivel háromgólosra növelte a különbséget és gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Joe Pavelski ugyan még szépített, de Dustin Brown másfél perccel a vége előtt visszaállította a háromgólos differenciát. A San Josénak a vereség ellenére semmi oka idegeskedni, szombaton hazai pályán a SAP Centerben zárhatja le a sorozatot.

A Minnesota megtalálta a Colorado ellenszerét a kapus Darcy Kuemper személyében és kiegyenlítette a párharcot. Kuemper a széria harmadik meccsén volt először kezdő és rögtön shutoutot ért el, míg a ma hajnali találkozón csak egyszer kapitulált. Az 1967-es bővítés óta mindössze négy olyan kapus volt, aki pályafutása első két playoffmeccsén kezdőként csak egy gólt kapott, Gilles Meloche (1980), Bob Mason (1987), Andrew Raycroft (2004) és Michal Neuvirth (2011). A találkozó egyébként jól indult a hazaiak számára, Jared Spurgeon szerzett vezetést a negyedik percben. Az előnyt Charlie Coyle duplázta meg a második harmad közepén emberelőnyből, ám a kétgólos különbség mindössze 30 másodpercig tartott Ryan O’Reillynak köszönhetően. A fennmaradó játékidőben, ami közel a mérkőzés fele volt, nem volt nehéz dolga megtartani az előnyt a Wildnak, mert az Avalanche mindössze öt kapura lövésre vállalkozott. Folytatás szombaton Denverben.

A Boston hosszabbítás után győzni tudott a Detroit ellen a párharc negyedik meccsén és egy lépésre került a továbbjutástól. Pedig a Red Wingsnek megvolt az esélye, hogy egyenlítsen ugyanis két hónapnyi kihagyás után visszatért a vörösökhöz Henrik Zetterberg is. A csapatkapitány pontot ugyan nem szerzett de az egy-egy gólt és gólpasszt szerző Pavel Dacjuk vezetésével a Detroit kétgólos előnyt épített. A Bruins először Torey Krug emberelőnyös góljával szépített a második harmad közepén, majd Milan Lucic révén egyenlített a harmadik elején. Mivel több gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a 14. percben Fortuna megfogta a vendégek kezét. Dougie Hamilton lövésébe Jarome Iginla szúrt bele, ami Danny DeKeyser lábán megpattanva jutott a kapuba. Ez volt Iginla karrierjének első gólja, amit a hirtelen halálban szerzett a playoffban. A Bruins mestere, Claude Julien a győzelemmel duplán ünnepelhetett, pályafutása 100. playoffmeccsét dirigálta 54. születésnapja után egy nappal.

Detroit?Boston 2-3 (videó)
G.: Kronwall, Dacjuk ill. Krug, Lucic, Iginla

Minnesota?Colorado 2-1 (videó)
G.: Spurgeon, Coyle ill. O’Reilly

Los Angeles?San José 6-3 (videó)
G.: Williams (2), Gáborík (2), Toffoli, Brown ill. Sheppard, Nieto, Pavelski

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum