Egyenlített a Jackets, Stars, Hawks trió

 

Mindhárom címben említett csapat nyert ma hajnalban és 2-2-re módosította a párharcát. A Columbus újabb történelmi sikert ért el, az ohioi csapat fennállása során először nyert hazai pályán playoff-meccset és kiegyenlítette a Penguins elleni szériát.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy a hazaiaknak bármilyen keresnivalója lenne a mérkőzésen, ugyanis a Pittsburgh nagyon bekezdett és 12. perc elején már háromgólos előnyben volt. A Jackets innentől kezdve átvette az irányítást, 32-14-es lőlapot produkált és ledolgozta hátrányát a mérkőzés végéig. Boone Jenner szépített szépített még a harmad vége előtt előnyből, majd a második játékrészben ugyancsak fórból Ryan Johansen csökkentette egyre a különbséget. Az egyenlítő találatra egészen az utolsó percig kellett várni, amikor a Penguins kapusának, Fleurynek a kapitális hibáját Brandon Dubinsky használta ki 24 másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A hirtelen halálban ismét a vendégek kapusa volt a főszereplő, a harmadik percben Nick Foligno távoli lövését nézte el, ami a Jackets győzelmét jelentette. Fleury teljesítménye mellett aggódásra adhat okot a pittsburghi szurkolóknak Crosby és Malkin játéka is, előbbi az utolsó kilenc, utóbbi az utolsó nyolc playoff-meccsen nem lőtt gólt, de szombaton javíthatnak hazai pályán a Consol Centerben.

A Columbushoz hasonlóan a Chicago is hosszabbítás után nyert és egyenlítette ki a St. Louis elleni párharcot. A mérkőzésen az események a második harmadban pörögtek fel, Patrick Kane góljával és gólpasszával kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. A Hawks előnye azonban nem tartott sokáig, a játékrész végén 105 másodperc alatt egyenlített a Blues Vlagyimir Taraszenko és Maxim Lapierre góljaival. A harmadik harmad 13. percében Taraszenko második gólja már a vendégek előnyét jelentette, így a Chicago mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni az egyenlítésért. Az egalizálás végül Bryan Bickell érdeme volt, aki tökéletesen szúrt bele Michal Rozsíval kékvonalas lövésébe kevesebb mint négy perccel a vége előtt. A párharc négy találkozójából így a harmadik is hirtelen halálba torkollt, amely a 12. percig tartott, amikor Patrick Kane lőtte ki a rövid felsőt Miller válla fölött. Folytatás pénteken St. Louisban.

A nap harmadik mérkőzését Dallasban rendezték, ahol a Stars kétgólos hátrányból felállva kétgólos győzelmet aratott az Anaheim felett. Húsz perc játék után a Ducks Bryan Allen és Patrick Maroon góljaival nyugodtan mehetett pihenni, ám az öltözőben maradt, hiszen a második harmad 27. másodpercében a Stars szépített Jamie Benn révén. Hat perccel később a Dallas ismét betalált Vernon Fiddler által, így döntetlenre módosítva az eredményt. A játékrészben több gól nem esett, a döntés a harmadik harmadra maradt, ahol a Stars kevesebb mint másfél perc alatt lerendezte a találkozót. A hetedik percben Cody Eakin juttatta először vezetéshez a hazaiakat, amit Alex Goligoski duplázott meg 82 másodperccel később. A fennmaradó játékidőben az Anaheim hiába tett meg mindent a gólszerezésért, Kari Lehtonen kapuját képtelenek voltak bevenni a vendégek. A párharcot az ötödik mérkőzéssel a Honda Centerben folytatják pénteken este.

Colubmus?Pittsburgh 4-3 (videó)
G.: Jenner, Johansen, Dubinsky, Foligno ill. Adams, Kunitz, Neal

Dallas?Anaheim 4-2 (videó)
G.: Benn, Fiddler, Eakin, Goligoski ill. Allen, Maroon

Chicago?St. Louis 4-3 (videó)
G.: Kane (2), Shaw, Bickell ill. Taraszenko (2), Lapierre

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum