A Montreal söpréssel ment tovább

   

A Canadiens a negyedik meccsét is megnyerte a Tampa ellen és elsőként jutott a legjobb nyolc közé Keleten.

Remekül kezdett a Canadiens, amely az első harmadbeli fölényét kétszer is gólra tudta váltani Daniel Briére és Lars Eller révén. Az első húsz perc 15-6-os lőlapot hozott, amely nem sokat változott a másodikban sem, megmaradt a Habs dominanciája, 14 alkalommal lőtt kapura, kétszer többször, mint az ellenfele. A hatékonyság azonban megváltozott, egy-egy gól esett mindkét oldalon Ondrej Palat és Brendan Gallagher révén. A záró húsz percre így is biztos előnnyel jöhetett ki a Montreal, ami alig három perc alatt elolvadt. Először Victor Hedman felezte meg a különbséget, majd Tyler Johnson egyenlített a hetedik percben. A hajrában már mindenki a hirtelen halálra készült kivéve Max Paciorettyt, aki emberelőnyben tuszkolta át a pakkot a vonalon a végső dudaszó előtt 43 másodperccel, ami a továbbjutást jelentette a playoff egyetlen kanadai csapatának. A Montreal ezzel nemcsak 2011 után nyert ismét playoff-párharcot, de visszavágott a Tampának a 2004-es rájátszás alatt elszenvedett söprését. A babonás Montreal szurkolóknak jó hír, hogy akkor a Lightning bajnok lett, sőt amikor a Canadiens legutóbb 4-0-val ment tovább 1993-ban a Buffalo ellen, szintén Stanley Kupát nyert.

Philadelphiában folytatódott a Broadway vs Broad street párharc, amelynek harmadik felvonását a New York nyerte és visszavette az elvesztett pályaelőnyét. A találkozó részben megegyezett a második mérkőzés forgatókönyvével, a Rangers korán kétgólos vezetésre tett szert az első harmadban, Derek Stepan és Martin St. Louis révén, amire a Flyers részéről a játékrész végén Mark Streit felelt. A folytatás azonban nem az történt, mint a második meccsen, ugyanis nem a narancsmezesek góljai következtek, hanem a kékeké. A középső játékrész elején Dan Girardi állította vissza a kétgólos különbséget, ami után a vendégek alaposan visszavettek a tempóból, a fennmaradó 35 percben mindössze nyolc alkalommal lőttek kapura. A folytatásban a Philly eredménytelenül ment előre, a Rangers védekezett és végül egy kontrából eldöntötte a mérkőzést, a büntetőpadról visszatérő Daniel Carcillo Boyle centerezését pofozta be a hálóba. A Flyers pénteken javíthat és kiegyenlítheti a párharcot hazai pályán a Wells Fargo Centerben.

Akárcsak a Rangers, a Bruins is visszavette az elbukott pályaelőnyét, miután nullára verte a Detroitot a Joe Louis Arenában. A Boston a győzelmét két dolognak köszönheti, először is a remekül védő, a pályafutása negyedik playoff shutoutját elkönyvelő Tuukka Rasknak, illetve Red Wings borzalmas cseréinek. A nyolcadik percben a Red Wings elcserélte magát, a kettő perces csapatbüntetést pedig Dougie Hamilton használta ki. Alig több mint hét perccel később ismét nem figyeltek a hazaiak, ismét rosszul cseréltek az egyedül maradt Jordan Caron pedig góllal büntette a figyelmetlenséget. A folytatásban a Boston támadott többet, ám fölényét nem tudta gólra váltani, egészen mérkőzés végéig, kettő perccel a befejezés előtt Patrice Bergeron lőtt az üresen hagyott kapuba lezárva a találkozót. Folytatás csütörtökön, az autóvárosban.

Egy lépésre került a továbbjutástól a San José, amely hosszabbítás után győzni tudott Staples Centerben és 3-0-ra vezet összesítésben a Los Angeles ellen. A kaliforniai rangadó harmadik felvonása fordulatos mérkőzést hozott, ahol Brent Burns emberelőnyös góljával szereztek vezetést a vendégek a negyedik percben. A kiegyenlített mérkőzésen a második harmad első felében alig több mint három perc alatt fordított a Los Angeles Jarret Stoll és Marián Gáborík révén, de a hazai előny másfél percig sem tartott, Matt Nieto egyenlített a mérkőzés felénél. A harmadik harmad rögtön Kings góllal indult, Richards talált be fórból az első percben. A egyenlítés megszerzéséért a San José játékosai óriási nyomás alá helyezték Quick kapuját, összesen 23 lövést eresztettek el ebben a harmadban, amiből végül is Tomás Hertl kísérlete talált utat a kapuba. Több gól nem esett a rendes játékidőben, így jöhetett a ráadás, amely a hetedik percig tartott, Patrick Marleau fonákkal emelt a kapuba eldöntve a mérkőzést, és valószínűleg a párharcot is.

Montreal?Tampa Bay 4-3 (videó)
G.: Briére, Eller, Gallagher, Pacioretty ill. Palat, Hedman, Johnson

Detroit?Boston 0-3 (videó)
G.: ? ill. Hamilton, Caron, Bergeron

Philadelphia?NY Rangers 1-4 (videó)
G.: Streit ill. Stepan, St. Louis, Girardi, Carcillo

Los Angeles?San José 3-4 (videó)
G.: Stoll, Gáborík, Carter ill. Burns, Nieto, Hertl, Marleau

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum