Magyarország–Ukrajna 0-3

   

Egyértelmű vereséget szenvedtünk a szinte végig erősebb ellenféltől. Ukrajna biztosan nyert a lassan kezdő, de 50 percen át igazán keményen harcoló, sokat, de nem elég jól dolgozó magyar válogatott ellen. Úgy tűnt, átalakított csapatunk erre a csatára még nem állt készen.

Szerencsére négy teljes sorral játszott a magyar válogatott a második napon is, Sebők Balázs kiheverte a koreai Swifttől kapott pofont, hétfőn délelőtt már jégen is kipróbálta magát, és minden rendben talált. Ukrajna egy nagyon kemény csatát vívott vasárnap, az osztrákok ellen majd negyedórát töltött hátrányban, és a végén egy vitatott góllal vérzett el a hosszabbításban. Nazarov kapitány gatyafelkötést ígért saját csapatának és nekünk is. A magyar válogatottról nagyon udvariasan nyilatkozott a hirtelen haragú, de kiváló orosz tréner. Komoly előnyt jelentett az ukránoknak, hogy ők 7 órával többet pihenhettek a nyitó meccsük után, de ez van, a szabályok megengedik ezt és sokszor előfordult hasonló a világbajnokságokon. Fiatal csapatunk a Dél-Korea elleni siker után a mestervizsgára készülhetett. Ukrajnát Szapporóban és Ljubljanában is legyőzte a magyar csapat, mindkétszer nagyon kemény, szoros meccsen, kiváló játékkal. Egyértelmű volt, csak így lesz mód újra a három pont megszerzésére.

HUNUKR

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Nem álltunk jól bele a meccsbe, ellenben az ukránok igen. Ebből egy brutális első 13 perc kerekedett, óriási szerencsénk volt, hogy megúsztuk az első harmadot egygólos hátránnyal. Illetve a szerencse mellett ebbe Hetényi Zoltán parádés formája és egyes játékosaink önfeláldozó védekezése is nagyon sokat segített. A játék képe viszont borzalmas volt, emblematikus pillanata volt a játékrésznek, amikor a negyedik sorunk több mint két percre saját harmadában ragadt, sajnos nem is úsztuk meg a fáradtságot kétperces kiállítás nélkül, a gólt is ebből a hátrányból kaptuk. A folytatásban sem voltunk partnerek, még emberelőnyben is gondot okozott a korongbevitel. A statisztika pontosan mutatja a látottakat, 17:3 volt a kapura lövések aránya, alárendelt szerepet játszottunk az első harmadban. A 13-14- perc táján a 3. sorunk mutatott némi erőt támadásban, Azari és Benk dicséretesen használta fizikai erejét, Sebők jól osztogatott köztük. Az említetteken kívül tényleg csak az jelentett pozitívumot, hogy nem tudott meglépni Ukrajna. Ekkor abban bízhattunk, hogy a ekkora nyomást kihúztunk egygólos hátránnyal, akkor lehet esélyünk a fordításra is.

A második harmad minden szempontból kiegyenlítettebb volt, de ekkor is nagyon nehezen tudtunk támadást építeni, gondot okozott a korongkihozatal. A rossz minőségű jég mindig a többet védekező és gyengébb csapatot zavarja jobban, ezért ezzel a kérdéssel és a zebrákkal ne foglalkozzunk. Induljunk ki abból, hogy mit érdemeltünk és mit kaptunk. Nagyjából balanszban van a kettő, egy jóval jobban játszó Ukrajna vezetett két harmad után 3-0-ra, mivel egy ajándékba kapott kettős előnyt maximálisan kihasznált, elsősorban kapu előtti határozatlanságainknak köszönhetően. A folytatásban is űzték a magyar játékosokat a szurkolók, akik megállás nélkül biztatták Sofronékat. Az akarással nem is volt gond, és a második harmadban a fizikális faktor is megfordulni látszott, eljött az ukránok hullámvölgye, de nem tudtuk gólra váltani az ebből adódó lehetőségeinket, márpedig egy gól megszerzése létszükséglet lett volna a további esélyek reálisnak mondhatóságához. Nem volt szerencsénk a kapu előtt, az ukránok határozottak, sokszor talán a megengedettnél is keményebbek voltak, de az az igazság, hogy a mi kapunk előtt is erre lett volna szükség. 0-3-ról utolsó harmadot kezdeni sosem öröm, de abban bízhattunk, a szünnap előtti utolsó menetet meg tudják hajtani a fiatalok.

Nem követték el azt a hibát az ukránok, hogy könnyelműre vegyék a harmadik harmadot. Már nem kellett megszakadniuk, elég fáradtak is voltak, de a bosszantóan sok technikai hibánknak köszönhetően újra csak Hetényi Zoltánban bízhattunk, hogy nem nő túl nagyra a különbség. Az újra kiválóan dolgozó kapusunk pedig hozta is, ami elvárható tőle, fogott biztos kézzel. A meccs lényegi része a második dudaszóval lezárult, az elég hamar kiderült, nem támadnak fel reményeink. Ehhez mindenképpen be kellett volna lőni abból a legfeljebb öt nagy helyzetből egyet, amit az első szünet után kialakítottunk. A vége lassú halál volt, fájdalmasan fáradságos munkával küzdöttünk a becsületünkért, amelyet sikerült is megtartani. Kivédekeztünk egy újabb kettős hátrányt, de ki nem kényszerített hibák miatt sokkal több energiát emésztett fel ez a mérkőzés a védő harmadban, mint kellett volna. Nem alakult jól már az eleje sem, gyorsan elvesztettük a fonalat, nem látszott a szisztéma, mert nem mi domináltunk. Ennél sokkal jobb meccsek várnak ránk ezen a világbajnokságon, remélhetőleg, jobb eredménnyel is.

Nem volt jó nézni ezt a meccset, de hát van ilyen, ezen a vb-n is előfordult már minden ország hokiszurkolóival ez. Nagyon keveset lőttünk, mert nagyon kevés akciót voltunk képesek vezetni. Ukrajna kemény fizikai hokit nyomott, erősebbek voltak. Nagyon akartak a mieink is, és bár talán ezt a legrosszabb kijelenteni, de a mai napon ennyire voltak képesek ezen Ukrajna ellen, akit láthatóan felpaprikázott az osztrákoktól elszenvedett vereség és annak körülményei. Egy szünnap után lehet újrakezdeni az építkezést, ahogy az tavaly is sikerült a hazai világbajnokságon. A játékosok Dél-Korea legyőzése után is pontosan tudták, annál több kell a következő négy mérkőzésen. Ezúttal a bőrükön is tapasztalták, mi vár ránk a vb hátralévő részében. Szlovénia ellen egy ilyen tapasztalattal több lesz a tarsolyban, a pihenés mellett hátha ez is számít majd szerdán. Sokkal nagyobb összepontosításra és fegyelmezettségre lesz szükség a következő vb-pont megszerzéséhez.

VB, 2014. ápr. 21., hétfő.
Hetényi: 92,5% (Sevela)
K
Gajducsenko: 100% (Szelivjorsztov)
Vas M., Hüffner, Kóger, Sofron, Bartalis
1
Navarenko, Pobedonoszcev, Mihnov, Blagoj, Beluhin
Gröschl, Szirányi, Kovács, Vas J., Hári
2
Iszajenko, Petruhno, Safarenko, Timcsenko, Materuhin
Tokaji, Pozsgai, Sebők, Benk, Azari
3
Szkripec, Kugut, Varlamov, Torjanyik, Kvitcsenko
Varga, Orbán, Nagy, Mihály, Magosi
4
Ladigin, Nimenko, Zaharov, Padakin, Bondarjev
Rich Chernomaz
E
Andrej Nazarov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:57 UKR PP Beluhin Mihnov Blagoj
0-2 29:49 UKR PP2 Safarenko Timcsenko Petruhno
0-3 30:52 UKR PP Timcsenko Petruhno Materuhin
15 Kapura lövések száma 40
20 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 17., kedd
MOL 17:00 GALSCC 2-3VÉGE
MOL 18:30 MISFTC 7-4VÉGE
január 18., szerda
U20 16:50 KMHMIS 5-1VÉGE
U20 19:30 MACZEG 10-1VÉGE
január 19., csütörtök
U18 15:30 DHKPEF INFO
U18 16:00 AVSUTE INFO
U18 16:00 ETOMIS INFO
EBYSL 17:40 VASMZA 
EBYSL 18:00 AVSVIC 
MOL 18:00 DABBRA INFO
U18 18:10 VASMAC INFO
január 20., péntek
EBJL   HKBMAC 
NHL 01:05 CBJOTT 
  • SPÍLER TV
U20 14:30 DHKAVS 
MOL 18:00 UTEBRA 
MOL 18:30 TITSCC 
MOL 19:00 FTCGAL 
EBEL 19:15 G99AVS 
január 21., szombat
NHL 01:05 BOSCHI 
  • SPÍLER TV
EBJL 12:40 HKBVIC 
EBYSL 14:30 RBSHKB 
EBJL 15:00 UTEEHL 
EBJL 16:10 MACOHC 
EBYSL 17:00 DMJOLL 
EBYSL 18:00 EHLMAC 
EBJL 18:30 MRBDMJ 
EBJL 18:55 VSVAVS 
MOL 19:00 MACGAL 
MOL 19:00 MISSCC 
NHL 21:05 WINSTL 
  • SPÍLER TV
január 22., vasárnap
EBJL   ZASVAS 
NHL 04:00 CGYEDM 
  • SPÍLER TV
EBYSL 12:00 RBSMAC 
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT 
MOL 18:00 FTCBRA 
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MACUTE 
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk