Két világbajnokság rendezésére pályázik az MJSZ

   

Csütörtökön ülésezett az MJSZ elnöksége, amely fontos kérdésekben döntött. Tisztújító közgyűlés következik, Dunaújváros U20-as, Debrecen U18-as világbajnokságot rendezne, döntöttek a külföldi bajnokságokban való részvételről is.

Az elnökség döntött a május végi közgyűléssel kapcsolatos néhány kérdésben. Vagyis kitűzték annak dátumát, amely május 29., elfogadták a pénzügyi és a szakmai beszámoló tervezeteit, valamint az újjáválasztandó elnökség megválasztását levezénylő jelölőbizottság tagjait is megválasztották, akik Dömötör Róbert, Pap Gábor és Palla Antal lesznek.

Az elnökség elfogadta az alapszabály módosítását, amely rögzíti a TAO Bizottság és Ellenőrzési Osztály létrejöttét, egyben elfogadták a 2014/15-ös TAO pályázatot, amely összegében megegyezik a tavaly benyújtott pályázattal.. Az elnökség létszámát 11 főben maximálták. Szintén meghallgatták a TAO Ellenőrzési Osztály beszámolóját az eddig tapasztalatokról. Az MJSZ három új tagszervezettel bővült, felvételt nyert a Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft, KORI 2000 SE, Zalai Titánok Jégkorong Kft.

A májusi A csoportos vb alatt döntenek a következő évi helyszínekről. Két esemény megrendezésére pályázik az MJSZ, Dunaújvárosban U20-as, Debrecenben pedig U18-as világbajnokságot rendezne. Előbbi korosztályban Divízió I/B, utóbbiban Divízió I/A szintű vb-ről van szó.

Az elnökségi ülés elfogadta a külföldi ligákban való induláshoz szükséges kérelmeket. eszerint az EBEL-ben a Fehérvár továbbra is elindulhat, és az elnökség feltételekkel ugyan, de támogatja a KMH-hoz köthető Budapesti Hoki Klub jelentkezését. Ennek a soknevű klubnak egyelőre semmilyen ebből a szempontból értékelhető felnőtt csapata és szóba jöhető játékosa sincs, nagy kérdés, mennyire vehető így komolyan ez a projekt. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC és a Vasas az EBEL U20-ban és U18-ban is indulhat, míg a Miskolc az EBEL U18-ban. A Debrecen a szlovák másodosztályban indulhat az U20-as és az U18-as csapataival. Két női csapat szerepelhet külföldön, a KMH az osztrák EWHL-ben és az ESMTK a szlovák bajnokságban. Magyar bajnokságokba is jönnének csapatok, U12-ben a Felcsík SE, U14-ben pedig a Gyergyószentmiklósi Sportiskola indulhat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum