A Columbus történelmi sikere

 

A Jackets hosszabbítás után nyerni tudott a Pittsburgh otthonában és megszerezte története első playoff-sikerét.

A győzelem nem jött könnyen a Columbusnak, hiszen a Pens az ötödik percben már kettővel ment, a közel egy perc alatt duplázó Brian Gibbonsnak köszönhetően. Ryan Johansen 43 másodperc elteltével forból szépített ugyan, ám Matt Niskanen emberelőnyös góljával a harmad végére visszaállt a kétgólos differencia. A második szakaszban a vendégek nagyon rákapcsoltak, 15-8-ra nyerték a lőpárbajt, erőfeszítésüket pedig siker koronázta, Matt Calvert szépített emberhátrányban. A harmadik harmadban ismét nem változott a játék képe, a Jackets majdnem kétszer annyit lőtt kapura és Jack Johnson emberelőnyös góljával sikerült kiharcolnia a hirtelen halált. A történelmi győztes találat végül a második hosszabbítás második percében született meg, a találkozón másodszor eredményes Matt Calvert jóvoltából. A Columbus ezzel a liga történetének negyedik csapata lett a Chicago, a Hartford és Tampa Bay után, amely első playoffsikerét hosszabbításban szerezte meg. A Pingvineknél két gólpasszt adott Sidney Crosby, akinek már ezzel 108 pontja van a playoffban és megelőzte a harmadik helyen álló 106 pontos Kevin Stevenst. A franchise örökranglistáját Mario Lemieux vezeti 172 ponttal a 147 pontos Jaromír Jágr előtt.

A történelem ismételte magát St. Louisban. A Blues akárcsak az első mérkőzésen, a hajrában egyenlített, a hosszabbításban a győzelmet is kiharcolta, így kétmeccses előnnyel utazhat a szeles városba a bajnok otthonába. A Zenészek jól kezdtek a mérkőzésen, Chris Porter és a harmad vége előtt nyolc tized másodperccel betaláló Kevin Shattenkirk révén 2-0-s vezetésre tett 20 perc játék után. A folytatásban is a hazaiak domináltak, ám a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Duncan Keith két és fél perccel a középső játékrész vége előtt szépített. A Chicago erőre kapott és a záró harmad elején 105 másodperc alatt fordított Brent Seabrook és Michal Rozsival góljaival. A találkozó fordulópontja kevesebb mint öt perccel a vége előtt jött el, Brent Seabrook ütközte le nagyon csúnyán David Backest a palánknál amiért 5+10 perces büntetést kapott. Az egyik legjobb védőjét elvesztő Hawks ellen megkapa az esélyt a hazai csapat és élt is vele, a hat emberrel támadó Bluesból Vlagyimir Taraszenko használta ki az emberfórt. A lélektani előnyt a St. Louis a hosszabbításra is átmentette, a hatodik perc végén Barret Jackman kékvonalas bombája átcsorgott a vonalon, győzelemhez segítve a kékeket. Folytatás hétfőn Chicagóban, ahol a bajnok győzelemre van ítélve.

A Colorado a második meccset is megnyerte a Wild ellen és magabiztos 2-0-ás előnnyel utazhat Minnesota államba. Az Avalanche sima sikerét az első sor szállította, Gabriel Landeskog duplázott, a Nathan MacKinnon, Paul Stastny páros egy gólt és három gólpasszt tett a közösbe. A Pepsi Centerben Charlie Coyle juttatta vezetéshez a vendégeket, de Nathan MacKinnon, a Calder-trófea elsőszámú várományosa alig kettő perc múlva egalizált. A második húsz percben Gabriel Landeskog duplájával ellépett az Avs és megnyugtató előnnyel várhatta a záró harmadot. Izgulnia nem is kellett a több mint 18 000 nézőnek, egészen az utolsó előtti percig, akkor ugyanis Marco Scandella emberhátrányból egygólosra faragta a hátrányt. Ám a döntetlent már nem sikerült kicsikarnia a Vadaknak, Paul Stastny 15 másodperccel a vége előtt kihasználta az előnyt és eldöntötte a párharc második mérkőzését. Rossz hír a Wild szurkolóinak, hogy amióta a Quebec Nordiques áttette a székhelyét Denverbe, 12 alkalommal vezetett 2-0-ra egy playoff párharcban és még sohasem veszített.

St. Louis?Chicago 4-3 (videó)
G.: Porter, Shattenkirk, Taraszenko, Jackman ill. Keith, Seabrook, Rozsival

Pittsburgh?Columbus 3-4 (videó)
G.: Gibbons (2), Niskanen ill. Calvert (2), Johansen, Johnson

Colorado?Minnesota 4-2 (videó)
G.: Landeskog (2), MacKinnon, Stastny ill. Coyle, Scandella

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum