Magyarország?Dél-Korea 7-4

   

Az első harmadban leküzdötte, a másodikban a padlóra küldte ellenfelét a magyar válogatott, aki szokása szerint felállt, de ezúttal nem volt alkalma elvenni a pontjainkat. Nem kifejezetten jó játékkal nyertünk, és ez jó jel, bőven maradt tartalék a végig komolyan dolgozó magyar csapatban.

Nem indult jól a mérkőzés, idegesnek, formán kívülinek tűnt a magyar válogatott játéka, nem találtuk a korongot, és a szituációkat kevésbé jól oldottuk meg. Ugyanakkor az is kiderült, hogy ezen a meccsen kikaphatunk, de azt csak magunknak köszönhetnénk. Közepes tudású ellenfelünk akaratosan játszott, de erősebbnek tűntünk még kezdeti stádiumban is. A gondokat fokoztak, hogy eltékozoltunk 1:45 kettős emberelőnyt, nem tudtunk szellemesen játszani, görcsösen lövöldöztünk hátulról, még egy gólveszélyes kontrát is ki kellett bekkelni. Minden rosszban van valami jó, mert még így is mi tudtuk megszerezni a vezetést, amire mindig érdemes türelmesen várni. Egy szimpla fórt jól játszottunk meg, Bartalis István kemény centermunkát végzett, ennek volt eredménye, hogy a kapusról kipattanó korong ebben az akcióban a kapuban zárta pályáját. Ettől a találattól felszabadultak játékosaink, láthatóan fel is pörgette játékunkat. A védekező harmadbeli bizonytalanságaink miatt többször is szükség volt Hetényi Zoltán ügyességére, aki bravúrjaival tartotta nullán a koreaiakat. Közben elöl elkezdtünk építkezni,. Benk András gólját Sebők Balázs készítette elő szépen, így hamarosan 2-0-ra vezettünk. Sofron István növelhette volna az előnyt, de ne legyünk elégedettek, a kétgólos előny kicsivel több, mint amit megérdemeltünk a nyitóharmadban.

HUNKOR

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A második harmad elejét nagyon meghúzta a magyar válogatott. Aktív játékkal, folyamatos letámadással leptük meg az ázsiaiakat, akiknek nem volt erre válaszuk. Tanácstalanná váltak, egyfolytában korongot vesztettek, mi eddig lubickoltunk az erő- és a tempófölényben. A 25. percben Swift és Sebők Balázs befejezte a mérkőzést. Az egyik honosított kanadai a legfiatalabb magyar játékos fejér támadta könyökkel. Megérdemelt büntetés volt az 5+20 perc. Sebők a jégen maradt, és hosszú ápolás után a harmad végét már öltönyben tekintette meg. Információink szerint túl nagy baj nincs, de az csak órák múlva derül ki pontosan, hogy mikor léphet jégre újra az elmúlt 2 évben már három komoly agyrázkódáson átesett támadó. Nagyon jó emberelőnyös játékot láthattunk végre, és Azari Zsolt harmadik helyzetét gólra váltotta, szép gólt ragasztott a dél-koreai kapus bal keze mellé a hosszú sarokba. 3-0 után is nagyon aktív maradt a magyar válogatott, és ezt is jó volt látni. Hamar kiderült, nem esünk az előző évi hibába, nem hittük azt, hogy vége a meccsnek, zsebben a három pont. Mint ahogy még nem is volt. Jöttek koreai helyzetek is, de Hetényi a helyén volt. Újabb emberelőnyből újabb gólt lőttünk. A nem különösebben jól játszó Hári János okosan hagyta a korongot hátul Sofron Istvánnak, aki megkerülte a védőjét és szép gólt ütött. A 35. percben 4-0-ra vezettünk. Egy percen belül jött a szépítés, teljesen megérdemelten szereztek egy gólt az eddigiek alapján ellenfeleink. A Budapesten megismert kanadai import csatár, Radunske élt a lehetőséggel. Hogy a harmad utolsó szava mégis a miénk legyen, arról Hári zseniális svájci figurája és Kovács Csaba pontos befejezése gondoskodott, a 38. percben már 5-1-re mentünk, és a szünetig sem változott, jó hátrányos védekezésünknek köszönhetően.

A 41. percben Bartalis István korcsolyázott be a harmadba könnyedén, majd ugyanígy bombázta a hosszú felsőbe a korongot a felkészületlen kapus keze mellett. 6-1. Két perc elteltével újabb hazai gól született, a védelem ezúttal nem segített kapusunknak, nem takarították el a kipattanót. A legjobb dél-koreai jégkorongozó, Brock Radunske duplázott. 6-2 után megfogott minket Dél-Korea, beszorultunk a kapunk elé, és a második villámgyors kontrából meg is szerezték a 3. góljukat. Rich Chernomaz érezte, hogy dolga van, időt kért. Nem tudtuk végigpihenni az utolsó 15 percet, nyilvánvalóan ez lett volna a játékosok szándéka, hiszen a sorsolásnak köszönhetően Ukrajna 7 órával többet pihenhet a hétfői meccsig, mint mi. Az időkérés után visszajöttünk a meccsbe, de a hazaiak nagyon paprikás játéka nem ízlett. Gond azonban egy szál sem volt, mentünk velük, tartottuk a vezetést, még ha ekkor nem is tudtunk jól játszani. A magunk kisebb pofonját azért csak kikértük ezúttal is Dél-Koreától, egy jól kivédekezett emberhátrány lejárta után a kék vonalról kaptuk meg a 4. gólunkat, így 6-1-ről 6-4-re módosult az állás, és nehéz végjáték várt ránk, sok munkával, fárasztó percekkel. 1:44-gyel a vége előtt hátrányba kerültünk, a hazaiak időt kértek. Levitték a kapust, 6 a 4 ellen támadtak. Jól álltak fel, tiszta lövőhelyzetből hatalmas felső vasat ütöttek, de milyen az élet, ebből kontráztunk, és Bartalis megszerezte harmadik gólját, 7-4-nél, egy perccel a vége előtt véget ért a meccs.

Nagyon szép győzelemmel kezdtük a világbajnokságot, ennél jobbat nem is kívánhattunk volna magunknak. Örüljünk ennek a nagyon értékes sikernek ezen a nagyon kemény vb-n, és elégedjünk most meg ezzel. Ugyanakkor állapítsuk meg, hogy a folytatásban nem lesz elég, ha csak a csapat fele játszik jól a meccs felében. A folytatás egy kis alvás után Ukrajna ellen következik, hétfőn.

VB, 2014. ápr. 20., vasárnap.
Park Sz. Dzs.: 77,8% (Szon: 100%)
K
Hetényi: 85,7% (Sevela)
Li D. K., Oh, Kim Sz. V., Kim K. Sz., Radunske
1
Vas M., Hüffner, Kóger, Sofron, Bartalis
Young, Kim D. H., Kim V. Dzs., Cso, Swift
2
Gröschl, Szirányi, Kovács, Vas J., Hári
Kim V. J., Csang, Ahn, Kim H. Dzs., Li Joung Dzsun
3
Tokaji, Pozsgai, Sebők, Benk, Azari
Kim J. H., Kim H. Sz., Park V. Sz., Sin, Li Jong Dzsun
4
Varga, Orbán, Nagy, Mihály, Magosi
Bjun Szun Vook
E
Rich Chernomaz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:18 HUN PP Bartalis Hári
0-2 17:43 HUN Azari Benk Sebők
0-3 27:12 HUN PP Azari Tokaji Vas J.
0-4 34:27 HUN PP Sofron Hári Vas M.
1-4 35:16 KOR Radunske Kim Sz. V. Li D. K.
1-5 37:49 HUN Kovács Vas J. Hári
1-6 40:46 HUN Bartalis Gröschl
2-6 42:52 KOR Radunske Kim K. Sz.
3-6 47:03 KOR Sin Li Jong Dzsun Kim V. J.
4-6 56:01 KOR PP Li D. K. Cso Kim Sz. V.
4-7 58:57 HUN EN Bartalis Vas J.
28 Kapura lövések száma 34
37 Kiállításpercek 14

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum