Fantasztikus, hogy mennyien kijöttek ide

   

A két szövetségi kapitány és két magyar játékos értékelése a 7-4-es Dél-Korea elleni magyar győzelem után.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): “Először is, nagyon elégedett vagyok azzal a játékkal, amit az első két harmadban nyújtott a csapat. Nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, különösen a védekező harmadban, és jó kiugratásaink voltak, és eredményesek tudtunk lenni elöl, ezért is mi vezettünk 6-1-re. Az utolsó játékrész már nem volt ilyen jó, bár tudtuk jól, hogy a koreaiak nem fogják feladni, és leengedni, ezt tavaly a világbajnokságon bemutatták már. Ezért nagy dicséret illeti a csapatot, és az edzői stábot is, a csapat karakterét nagyon szépen látni engedték most is. A végén voltak hibáink, és felesleges kiállítások is, ennek köszönhetően kaptunk három gólt. Holnap sokkal eltökéltebben és fizikálisabban kell játszanunk, ha nyerni akarunk. Az ukránok ma két pontot is veszítettek, és bár nem ők a legesélyesebbek a feljutásra, nagyon jól képzett, erős játékosaik vannak, ezért nem szabad őket félvállról vennünk. Regenerálódni kell kicsit, hiszen a mai meccs harmadik harmada sokkal többet kivett a játékosokból, mint ahogy terveztük.”

Bjun Szun Vook (szövetségi kapitány, Dél-Korea): “Lassan kezdtünk ma, és sajnos túl sok kiállításunk volt, amik sokba kerültek. Viszont nagyon pozitív, hogy feljöttünk 6-4-re. Ez is azt bizonyítja, hogy a játékosaim jól teljesítettek ma, keményen dolgoztak, korcsolyáztak, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Tetszik, hogy egy csapatként dolgozunk, remélem, holnap még jobban fog menni, jó meccset szeretnénk. Mindig igyekszünk mindent megtenni a győzelemért, de azért azt látni kell, hogy a világranglista alapján mi vagyunk a leggyengébb csapat a világbajnokságon. Ettől függetlenül szeretnénk jól szerepelni.”

Sofron István (támadó, Magyarország): “Kicsit simábban sikerült a győzelem, mint gondoltuk, belőttük a helyzeteinket és uraltuk a játékot. A forgatókönyv kicsit hasonló volt, mint tavaly, hiszen nagyon magunkra engedtük őket a végén, de ez talán természetes, mert nagyon kimerültünk. Örülök, hogy sikerült megtartanunk a végén az előnyt, és megszereztük a győzelmet, ami nagyon fontos volt! Főleg a mai nap tükrében, láttuk mekkora meglepetések születnek ezen a világbajnokságon. Minden meccs nagyon fontos, főleg az első! Ha így tudunk játszani mindig, mint az első két harmadban, akkor nem lesz nagy gond, csak egy góllal nyerünk, már boldogok vagyunk. Nem számolgatunk, csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, remélem, holnap jobbak leszünk, főleg a harmadik harmadban. Most nagyon fárasztó volt a vége, túl meleg is volt, a jégminőség sem volt túl jó, bízom benne, hogy nem lesznek ilyen kihagyások holnap. Ha betartjuk a taktikát, és megdolgozunk azért a bizonyos szerencsefaktorért, akkor az ukránokat is meg tudjuk verni, mint mindenkit a világbajnokságon. Fantasztikus, hogy mennyien kijöttek ide, ilyen messzire szurkolni nekünk. Pénz, időt, energiát nem sajnálva bíztatnak bennünket itt is, és velünk vannak, ez nagyon jó érzés. Természetesen halljuk őket, olyan, mint ha otthon játszanánk. Nagy gratuláció nekik, nem is gondoltam, hogy ennyien lesznek, köszönjük szépen a támogatást!”

KORHUN-MLA_0224

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Bartalis István (támadó, Magyarország): ”Mi voltunk azok, akik a végére sajnos izgalmassá tettük a mérkőzést. Sok kiállítás volt ezen a mérkőzésen, amit nem engedhetünk meg magunknak. Szerintem, ha odafigyelünk ezekre a dolgokra, akkor sokkal jobban tudunk játszani, mint amit ma mutattunk. Sokkal jobban védenünk kell a közepet holnap, jobban kell figyelni a védekezésre, és nem szabad embereket üresen hagyni és kiállíttatni magunkat. Sajnálom, hogy a végén hagytunk ennyi gólt bemenni a hálónkba.”

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum