Bajban a Tampa

   

A floridai csapat második hazai meccsét is elvesztette a Montreal ellen.

A Canadiens meglepően simán hozta a párharc második felfonását, amit szintén a Tampa Bay Times Forumban rendeztek. A gólgyártást David Desharnais kezdte a második harmad elején emberelőnyből, ami azért volt meglepő, mert az alapszakaszban a 17 lehetőségből egyet sem tudott gólra váltani a Lightning ellen. Nyolc perc elteltével René Bourque duplázta meg a különbséget, gyönyörű egyéni akció után. A mérkőzés a záró játékrész közepén dőlt el mindössze három perc alatt, amikor Brendan Gallagher és a találkozón másodszor eredményes Bourque négyre növelte a vendégek előnyét. A Habs szurkolók csak azon mérgelődtek, hogy a remekül védő Carey Price-nak végül nem jött össze a shutout, Teddy Purcell emberelőnyből szépített a bejezés előtt két perccel.

Elkezdték végre az 1957 óta, azaz éppen 57 éve nem látott Boston?Detroit Original Six-párharcot, amely hatalmas meglepetésre vendéggyőzelemmel indult. A siker egyértelműen Jimmy Howard érdeme, aki 25 védéssel pályafutása harmadik hibátlan playoff-mérkőzését játszotta. A mérkőzés egyetlen találata Pavel Dacjuk nevéhez köthető, aki csodás korongátvétel és szóló után lőtt a bostoni kapuba három perccel a mérkőzés befejezése előtt.

A Montrealhoz hasonlóan megnyerte a második mérkőzését az Anaheim is. A Dallas elleni mérkőzés nyerőemberének Ryan Getzlaf bizonyult, aki óriási arcvédőben lépett jégre az előző mérkőzésen elszenvedett sérülése után. A csapatkapitány egyenlítette ki Alex Chiasson emberelőnyös gólját az első harmad hajrájában, majd Corey Perry találata után 2-1-es hazai vezetésnél, az ő passzából volt eredményes Andrew Cogliano emberhátrányból. Ryan Garbutt tíz perccel a vége előtt szépített ugyan, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznie a Dallasnak a remekül védő Andersen mellett, így a Ducks megnyugtató kétmeccses előnnyel utazhat a texasi városba.

Tampa Bay?Montreal 1-4 (videó)
G.: Purcell ill. Bourque (2), Desharnais, Gallagher

Boston?Detroit 0-1 (videó)
G.: ? ill. Dacjuk

Anaheim?Dallas 3-2 (videó)
G.: Getzlaf, Perry, Cogliano ill. Chiasson, Garbutt

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum