Van ebben a társaságban spiritusz

   

Szélig Viktor a helyszínen tekintette meg az U18-as válogatott Japán elleni győzelmét, amely egyben a világbajnoki címet is jelentette csapatunknak. A látottakról kérdeztük az egykori válogatott hátvédet.

Hogy tetszett a mérkőzés, mi volt a legpozitívabb abban, amit látott?

Remek volt megnézni csütörtökön a Magyarország?Japán mérkőzést élőben Székesfehérváron. Jó volt látni, hogy ilyen sokan kíváncsiak a fiúkra, és úgy gondolom, hogy meg is hálálták a támogatást. Tetszett a srácok hokis formája, van egy-két szépen megtermett legény. Kitűnő volt, hogy egy néhány szituációban, nyomás alatt is milyen higgadt és okos megoldásokat választottak. Van ebben a társaságban spiritusz, keményen, agresszíven játszottak. Különösen tehetséges egyéniségek is színesítik az egyébként nagyon egységes brigádot. Persze vannak még javítani valók, például védekezésben, de ez egy olyan terület, amin bőven van még idejük előrébb lépni.

Szelig HUN 3

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Hogyan látja a magyar utánpótlás helyzetét?

A magyar utánpótlás helyzetét átfogóan csak hallomásból és szakemberek véleménye alapján ismerem, de öröm, hogy egyre nagyobb a merítési lehetőség, sok gyerek választja a jégkorongot és olyan műhelyek is bekapcsolódnak a munkába, ahol a jégkorong nem volt igazából őshonos. Fontosnak tartom, hogy kellő körültekintéssel ápolják majd a már most majdnem felnőtt korú tehetségek fejlődését, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Sajnos a tapasztalat az, hogy az U18-as korosztályt követő pár évben szalad el mellettünk a világ. Ezen kell változtatni úgy, hogy megfelelő versenyeztetési lehetőséget kínálunk nekik egyénileg és csoportosan is.

Mi a hasonlóság és mi a különbség e korosztályok és az önök, azóta már-már klasszikussá vált korosztálya között, játékban, képzettségben?

A mi korosztályunkat nehéz lenne a mostaniakkal összehasonlítani. Mi teljesen más körülmények között, más közegben sajátítottuk el az alapokat. A mostani srácoknak minden adott ahhoz, hogy komoly játékosokká váljanak, szinte csak rajtuk múlik, hogy mire viszik később. Fontosnak tartom, hogy univerzális játékosokat neveljenek a jelenlegi palántákból, mert a mai modern jégkorong ezt már megköveteli. Ne essen kétségbe egy csatár, ha bárhová teszik be előre és egy hátvéd se remegjen meg, ha az ellenfél kapusa előtt találja magát. Nálunk szerintem ez hiányzott, remélem, az új generáció már fel lesz vértezve ezzel a tudással is.

Egyre aktívabban foglalkozik utánpótlás-neveléssel, évek óta jár Bledbe, egykori csapattársa, a jelenleg is a Brianconnál dolgozó Edo Terglav edzőzáborába. Meséljen erről a lehetőségről, kiknek ajánlható leginkább és miért?

A bledi tábort a brianconi harcostársam, Edo Terglav irányítja és szervezi, én csak segítőként vagyok jelen. Lenyűgöző az eltökéltsége és a profizmusa, amivel a munkába veti magát. A 24. alkalommal megrendezésre kerülő esemény 6 éves kortól várja a gyermekeket Szlovéniából, Franciaországból, Olaszországból, Magyarországról, vagy bárhonnan. Igazából mindenkinek ajánlom, tudás és tapasztalattól függetlenül, mert mindenki találhat az egy hét alatt hasznosítani valót és persze családi kiruccanásnak sem utolsó.

A hirdetés a következő linken elérhető, rajta a telefonos és emailes elérhetőségekkel.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum