A harmadik hosszabbításban nyert a St. Louis

   

A győztes találatot Alexander Steen szerezte a hatodik játékrész első percében.

A Blues a legjobbkor szakította meg hatmeccses nyeretlenségi sorozatát, a Chicago elleni széria első találkozóján. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a végeredmény az első húsz percben kialakul és a Zenészek ismét vereséggel hagyják el a jeget. A mérkőzésen Adam Cracknell szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a mérkőzés elején, amit bő hat percig tudtak tartani. Johnny Oduya egyenlített a Hawks részéről, sőt három és fél perccel később Brent Seabrook emberelőnyös találatával már a vendégek vezettek. Azonban a Chicago sem tudta sokáig tartani az előnyét, 73 másodperccel később Vlagyimir Taraszenko révén ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Az, hogy végül mégsem egállal mentek pihenni a csapatok, Patrick Kane érdeme, aki Jonathan Toews passzát váltotta gólra. A folytatásban több nagy helyzet is adódott a csapatok előtt, mindkét kapus többször is bravúrral hárított, gól azonban nem esett egészen az utolsó előtti percig, amikor Jaden Schwartz góljával a Blues kiharcolta a hirtelen halált. A hosszabbításra ugyanaz volt a jellemző, mint a második és a harmadik harmadra, helyzetek mindkét oldalon, gól nélkül. A győztes találatra egészen a hatodik harmad 26. másodpercéig kellett várni amikor, Alexander Steen emelt közelről Crawford kapujába. A Blues így előnnyel várhatja a második mérkőzést, amelyet szombaton rendeznek ugyanúgy a Scottrade Centerben.

Óriási izgalmak után hirtelen halálban nyert a Colorado is a Minnesota elleni első találkozón, ahol Paul Stastny volt a nyerőember. Jól kezdett a hazai csapat, az első harmadban Gabriel Landeskog révén megszerezte a vezetést, amire postafordultával Charlie Coyle válaszolt. A második felvonás egyértelműen a Wildé volt, 3-1-re nyerte ezt a harmadot. Ryan Suter emberelőnyös góljára még Ryan O’Reilly válaszolt, de a vendégek Erik Haula és Kyle Brodziak révén két perc alatt két gólt ütöttek és megnyugtató előnnyel várták a záró húsz percet. Az utolsó harmadban az Avalanche mindent megtett az egyenlítésért, Jamie McGinn megfelezte a különbséget, az áhított negyedik találat azonban nem akart összejönni. Arra egészen az utolsó percig kellett várni, a dudaszó vége előtt 14 másodperccel Paul Stastny talált be kicsikarva a ráadást. Ott ismét a szlovák-amerikai center lépett elő főszereplővé, Nathan MacKinnon kapu mögül visszatett korongját lőtte Brizgalov hóna alatt a hálóba.

A New York Rangers folytatta remek sorozatát, zsinórban kilencedik alkalommal is legyőzte a Gardenben a Philadelphiát a párharc nyitómérkőzésén. A Flyers gyakorlatilag az egész mérkőzés során alig tudott felmutatni valamit a támadásokból, összesen 15 kapura lövéssel kísérletezett, az utolsó harmadban ráadásul csak egy kaput eltaláló lövése volt. Mindezek ellenére a vendégeknek sikerült megszerezniük a vezetést a nyolcadik percben Andrew MacDonald lövésével. Előnyük azonban csak bő három percig tartott, Mats Zuccarello saját kipattanóját betuszkolva egyenlített. A folytatásban a Rangers nyomott, a Flyers védekezett, de gól sokáig nem esett. A fordulópont a harmadik harmad közepén jött el amikor Jason Akeson kapott 2+2 perces büntetést. A Rangers 47 másodperc alatt kihasználta mindkét előnyt, először Brad Richards bombázott Emery kapujába, majd tökéletesen szolgálta ki Derek Stepant. A győzelmet Carl Hagelin biztosította be négy perccel a vége előtt szintén Richards passzából. Folytatás vasárnap a Broadwayen.

Meglepően simán húzta be a kaliforniai derbi első mérkőzését a San José a Los Angeles ellenében. A Királyok kapusa, Jonathan Quick élete egyik legrosszabb mérkőzését játszotta, mindössze 82,1%-kal védett és negyven perc játék után a lecserélés sorsára jutott. A Cápák részéről Joe Thornton kezdte a gólgyártást a negyedik perc elején, amit a harmad utolsó percében Tomás Hertl és Patrick Marleau folytatott, a két játékos 48 másodperces különbséggel talált be. A középső játékrészben a Sharks két újabb góllal ötgólosra hízlalta az előnyét és érdemben el is döntötte a találkozót. A Kings az utolsó játékrészben a kiengedő hazaiak mellett három góllal kozmetikázott az eredményen, de ez a lényegen semmit sem változtatott. A San José győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, sőt Brent Burns az utolsó percben egy üres kapus találattal a kegyelemdöfést is megadta a vendégeknek.

NY Rangers?Philadelphia 4-1 (videó)
G.: Zuccarello, Richards, Stepan, Hagelin ill. MacDonald

St. Louis?Chicago 4-3 (videó)
G.: Cracknell, Taraszenko, Schwartz, Steen ill. Oduya, Seabrook, Kane

Colorado?Minnesota 5-4 (videó)
G.: Stastny (2), Landeskog, O’Reilly, McGinn ill. Coyle, Suter, Haula, Brodziak

San José?Los Angeles 6-3 (videó)
G.: Thornton, Hertl, Marleau, Torres, Vlasic, Burns ill. Muzzin, Vojnov, Lewis

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum