Elkezdődött az NHL-playoff

   

A Tampa rögtön elvesztette pályaelőnyét a Montreal ellen.

Fordulatos mérkőzést játszottak Tampa Bay Times Forumban, ahol a Lightning fogadta a Canadienst. A hazaiaknál nem épült fel Ben Bishop a kezdésre, így helyét Anders Lindback foglalta el a vasak között. Az első harmad 1-1-es döntetlennel zárult egy 19 másodperces gólváltásnak köszönhetően, Nyikita Kucserov találatára Tomás Plekanec felelt. A mérkőzés folytatásában sem változott a játék képe, a gólok gyakorlatilag párosával estek. A második harmadban Steven Stamkos góljára is három perc alatt jött a válasz Brian Gionta jóvoltából. A harmadik harmad elején Lars Eller először szerzett vezetést a Habsnek, de mindössze kettő percre, mert Alex Killorn egyenlített. A játékrész derekán Thomas Vanek ismét előnyhöz jutatta a vendégeket, de ismét csak kettő percre, mert Steven Stamkos második góljával ismét egalizáltak a hazaiak. Több gól nem esett, így jöhetett a playoff első hosszabbítása, amely a Montrealnak hozott szerencsét. A kapu előtt üresen hagyott Dale Weise gond nélkül emelt a hosszúba Daniel Briére passzából, így a playoff egyetlen kanadai csapata győzelemmel kezdett.

Hiába vezetett két góllal a Columbus Pittsburghben, végül vereséget szenvedett, így továbbra sincs meg a csapat történetének első playoff-győzelme. Jack Johnson szerezte meg a vezetést a vendégeknek Brandon Dubinsky csodás átadásból, amit bő tíz perc múlva Jussi Jokinen egyenlített ki. Az egál azonban csak 45 másodpercig tartott, Mark Letestu emberelőnyből ismét a Jacketsnek szerzett vezetést, sőt Derek MacKenzie a középső játékrész első percében egy emberhátrányos góllal megduplázta az előnyt. A Penguins itt nagyon rákapcsolt, megrázta magát, aminek az lett az eredménye, hogy 96 másodperccel később már 3-3-t mutatott az eredményjelző. A vendéglátók két emberelőnyös gólt szereztek, először Beau Bennett faragott a hátrányból, majd Matt Niskanen büntetett. A győztes találat végül az utolsó játékrész kilencedik percében esett, amikor egy kettő az egy elleni kiugrást Brandon Sutter használt ki, így apárharc állása 1-0 a Penguins javára.

A Honda Centerben az Anaheim a Dallast fogadta és nem sok kellett hozzá, hogy elszórakozza négygólos előnyét. A Ducks parádésan kezdett, Kyle Palmieri már a második percben megszerezte a vezetést Nick Bonino álompasszából. A szünet előtt Ryan Getzlaf és Mathieu Perreault is betalált, így az Anaheim megnyugtató háromgólos előnnyel várta a folytatást, ahol ismét a hazaiak villogtak, a mérkőzés felénél Matt Beleskey emberelőnyös góljával tovább növelték előnyüket. Négygólos előnynél a Ducks érthetetlenül hátradőlt, a Stars pedig elkezdte a felzárkózást. A középső játékrész végén Jamie Benn és Colton Sceviour másfél perc alatt két gólt szerezve megfelezte az előnyt és visszahozta csapatát a mérkőzésbe. A Stars az utolsó harmadban tovább rohamozott, aminek a vége előtt alig több mint hat perccel meg is lett az eredménye, Tyler Seguin minimálisra csökkentette a különbséget. Az utolsó percben a Dallas mindent megtett az egyenlítésért, a kapusát is lehozta, de nem járt sikerrel, 2008 után elvesztette első playoffmeccsét. Az Anaheim szurkolók győzelme azonban nem lehet felhőtlen, az utolsó percben Ryan Getzlafot arcon találta egy korong. Amennyiben a csapatkapitány sérülése súlyos és hosszabb időre kiesik akkor a Ducksra nehéz percek várhatnak.

Tampa Bay?Montreal 4-5 (videó)
G.: Stamkos (2), Kucserov, Killorn ill. Plekanec, Gionta, Eller, Vanek, Weise

Pittsburgh?Columbus 4-3 (videó)
G.: Jokinen, Bennett, Niskanen, Sutter ill. Johnson, Letestu, MacKenzie

Anaheim?Dallas 4-3 (videó)
G.: Palmieri, Getzlaf, Perreault, Beleskey ill. Benn, Sceviour, Seguin

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum