Máris kezdődik az A csoportos ifivébé

   

Csütörtökön a legkisebbek között a legnagyobbak is belecsapnak a lecsóba, vagyis a világ 10 legjobb U18-as válogatottjának is elkezdődik a világbajnokság, Finnországban.

A küzdelmek két csoportban indulnak, az A csoportban Kanada, Németország, Oroszország, Svédország és Szlovákia játszik, a B-ben Csehország, Dánia, Finnország, Svájc és az USA. A tavalyi döntőben Kanada 3-2-re verte az USA-t, a szocsi Bolsoj Arénában. A címvédő egyik legjobb játékosa Brayden Point, aki a WHL-ben szereplő Moose Jaw Warriors csapatában játszik, az MVP-címre is esélyes lehet. Kanada szövetségi kapitánya egyébként az a Kevin Dineen, aki a nőkkel olimpiai aranyat nyert idén.

A másik döntős USA legendás utánpótlásprogramjára jellemző, hogy a tavalyi ezüstös csapatból mindössze egy játékos, Jack Eichel maradt meg hírmondónak. Ennek ellenére természetesen idén is ők az egyik favoritok, miután az elmúlt 10 év mindegyikében éremig jutottak, hatszor az aranyig, három ezüstig és egy bronzig.

Az európai csapatok közül tavaly egyedül a finneknek sikerült borsot törni az észak-amerikai válogatottak orra alá, a csoportkörben ugyanis 2-1-re legyőzték az USA-t, majd az elődöntőben 3-1-re kikaptak Kanadától. Legjobbjuk, Kasperi Kapanen, 13 meccs erejéig már az előző szezonban is lehetőséget kapott a finn felnőtt első osztályban, idén 47 mérkőzésen 7 gólt és 7 asszisztot jegyzett.

Az oroszoknál az egykori NHL-es csatár, Andrej Nyikolisin fia, Ivan Nyikolisin lehet a torna felfedezettje, aki már tavaly az MHL-ben játszott, az öt évvel idősebb játékosok között is 11 gólig és 23 pontig jutva. Az idei szezont Kanadában töltötte. A kapuban egy még nagyobb legenda unokája lesz látható, Makszim Tretyak mutatja meg, mit képes a nagypapa génjeiből összehozni.

A csoportküzdelmek után az utolsó két helyezett két nyert meccsig tartó párharcban dönti el, hogy melyikük essen ki, míg az első négy helyezettek a másik csoport első négy helyezettjével játsszák a negyeddöntőket, a szokásos módon, vagyis az elsők a negyedik helyezettekkel, a másodikok a harmadikakkal.

A döntőt április 27-én, vasárnap játsszák.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum