Áll a bál a Slovannál

 

Sem a játékosok, sem az edzők szerződését nem tartják tiszteletben, eközben szlovénokkal és további légiósokkal erősítenék meg a keretet.

A balhé, amely természetesen elsősorban a ki nem fizetett bérekről szól, április elején tört ki, amikor a csapat egyik rutinos cseh csatára, Michal Vondrka nyilatkozott arról, hogy három hónapja nem kaptak fizetést. A késedelmes fizetésekről korábban is szóltak már a hírek, még a KHL vezetői is jelezték, aggodalommal figyelik a szlovák csapatnál történteket.

Az állítólag havi 40 ezer eurót kereső cseh játékos elsősorban nem maga, hanem fiatalabb csapattársai miatt emelte fel a szavát. A játékos elmondta, egész szezonban rengeteget hitegette őket Maros Krajci, a klub general managere, akinek már nem tudnak hinni és akinek Vondrka egy alapos tükörbe nézést javasolt. A megszólított csapatvezető tagadta a vádakat, bár annyit elismert, valóban van 25 napos késés a fizetések utalásában.

A Slovan évente 12 millió euróból gazdálkodik, melynek körülbelül a felét teszik ki a játékosok és a személyzet fizetése. A szállással és az utazással kapcsolatos kiadások elérik a 1,5 millió eurót, míg a hazai meccsek rendezése 20 ezer euróba kerül alkalmanként. Idén 27 meccset játszott Pozsonyban a Slovan, ez 540 ezer eurót jelent. Ezen felül a klub évi 1 millió eurót költ az utánpótlás fejlesztésére, a maradékból gazdálkodik a PR- és a marketing osztály.

A jegybevétel nem fedezi a kiadásokat, így szükség van a szponzorok által adott összegekre is. Ha ők csúsznak a támogatás aktuális részletének folyósításával, akkor automatikusan csúszik a bérek kifizetése is.

Slovan csarnok

Vondrka azért is szólhatott, hiszen neki idén lejárt a szerződése és bár elmondása szerint mind a Slovan, mind Pozsony nagyon a szívéhez nőtt, ilyen körülmények között nem kíván maradni. Igaz, könnyen mondja ezt, mert nem is kínáltak neki hosszabbítást. Ha már a szerződésekről van szó, nem jártak el tisztességesen a vezetőedzővel, Rostislav Cadával sem, akinek 2018-ig élő szerződése van. A hírek szerint a háta mögött megegyeztek Ruzickával, neki azonban időközben felajánlották a cseh válogatott kispadját, így az üzlet kútba esett, de csak ezért.

Ezek mellett pedig német és szlovák források egybehangzóan azt állítják, hogy a ki nem fizetett játékosok egy részétől is meg akar szabadulni a klubvezetés, helyükre pedig szlovén légiósokat hoznának. A Jeglic, Ticar, Sabolic sor érkezését már biztosra veszik ? ebben azért némi nehézséget okozhat, hogy Ticarnak még két évig élő szerződése van Kölnben ?, de szóba került a Nyitrával szlovák bajnoki döntőt játszó Kristan kapus neve is.

A hangulat tehát egyáltalán nem jó az előző szezont bravúrosan a rájátszásban záró, ám idén azt el nem érő szlovák KHL-csapat háza táján.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum