Ryan Smyth visszavonult

   

Az Oilers játékosa 19 szezon után akasztja szögre a korcsolyát.

Ryan Smyth az utolsó mérkőzését vasárnap hajnalban játszotta a Vancouver ellen, hazai jégen az edmontoni Rexall Place-ben, ott, ahol elkezdődött a pályafutása. A jobbszélsőt 1994-ben a hatodik helyen draftolta az Edmonton, karrierje nagy részét, egészen pontosan 13 szezont húzott le a szebb napokat is megélt alakulatnál, ahol nevét aranybetűkkel fogják beírni a a klub történelemkönyvébe. Smyth holtversenyben Glenn Andersonnal a legtöbb emberelőnyös gólt ütötte az Olajosok mezében, ez pedig óriási dolog annak fényében, hogy olyan nevek vannak mögötte, mint Gretzky, Kurri és Messier. Ezen kívül ő játszotta a második legtöbb meccset a kék-fehér-narancs mezben, egészen pontosan 970-et, ötödik a klub góllövőlistáján és hatodik a pontokat tekintve.

ryan-smyth

Smyth az edmontoni évek mellett két-két szezont lehúzott a Colorado és a Los Angeles mezében is, kisebb-nagyobb sikerrel. NHL-es pályafutása alatt végig oszlopos tagja volt a kanadai válogatottnak, amelyet több alkalommal is csapatkapitányként vezetett, nem véletlen, hogy megkapta a “Captain Canada” becenevet. A juharfaleveles válogatott tagjaként olimpiai aranyérmet nyert 2002-ben Salt Lake Cityben, kétszer volt világbajnok, nyert Világkupát és egy junior világbajnoki címet is. Smyth így búcsúzott a sajtókonferencián: “Igazán boldog vagyok azokért az évekért, amiket itt tölthettem, örökre bennem marad, sosem felejtem el. Az elmúlt néhány hétben több emberrel is megvitattam ezt a kérdést és úgy láttam, hogy az a legjobb ha meghozom ezt a döntést és utána minden percet évezettel tölthetek a családommal.”

Taylor Hall és Craig MacTavish az alábbi szavakkal méltatta Smytht. ”Hálás vagyok és szerencsésnek érezhetem magam, hogy játszhattam vele. Ő egy nagyszerű játékos, egy csodálatos csapattárs, az az ember aki a hoki szeretetéért játszik. ”

“Szeretnénk megköszönni Ryannak, hogy ilyen remek, játékos volt, az Oilers nagykövete. Ryan és családja mindig rengeteget tett a csapatért, nem lehetünk nekik elég hálásak az elkötelezettségükért, sem mi, sem Edmonton városa. Ryan esete igazán jól példázza, hogy mit jelent az Oilers kötelékébe tartozni, mit jelent edmontoni játékosnak lenni, büszkék vagyunk rá, hogy kulcsfontosságú tagja volt hosszú éveken keresztül az Oilers csapatának.”

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum