Nödl és Lakos is késett Szocsiban

 

Tovább folyik a nevek csepegtetése Ausztriában, a sportági elnök maga gerjeszti az indulatokat, aktuálisan az osztrák olimpiai bizottság töketlenségét keverte bele a játszmába, egyszersmind Viveiros kapitányról állította, hogy hazudott. Ugyanakkor kijelentette, 2016-ig mindenképpen marad.

Dieter Kalt szövetségi elnök minapi nyilatkozata után ezúttal a Kleine Zeitungnak adott interjújában újabb játékosokat nevezett meg a szocsi elhajlók közül. Hogy az információk napról napra szivárogtatása jól szolgálja-e az osztrák hoki megújulását és a koreai vb-re készülő válogatott csapatszellemét, azt persze mi innen nem tudjuk megítélni.

Kalt elmondja, legutóbb azért csak Trattnigot és Pöcköt nevezte meg, mert velük kapcsolatban voltak biztos információi. Azóta kiderült, Nödl és Lakos is azok között volt, akiknél az éjszaka a kelleténél hosszabbra nyúlt. Senkit nem hagyott ki a megnevezettek közül szántszándékkal, de csak azokat említheti meg nyilvánosan, akik esetében 100 százalékig biztos lehet abban, hogy amit állít, az igaz.

“Abban egyeztünk meg ? folytatta Kalt ?, hogy a busz este 11-kor indul. Közbeavatkozásunkra ez végül csak 20 perccel később történt meg. Aki addig az időpontig nem volt ott, az elbliccelte a takarodót, teljesen mindegy, miért. Egyszerűen felháborít, hogy Trattnig a szövetséget és a játékostársait minősítgeti, miközben maga is elkésett a megbeszélt időpontról. Muszáj volt reagálnom.”

Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb rögtön nyilvánosságra hozni mindent, így felelt: “Én meg akartam nevezni ezeket a sportolókat, de az osztrák olimpiai bizottság megtiltotta.” Az olimpia után pedig a közelgő világbajnokság miatt nem akarták már ezt megtenni a csapat vezetésének kérésére, hogy ne zavarja az ügy a felkészülést. Ez a számítás nem jött be. De bíztak abban, hogy az érintettek maguktól a nyilvánossághoz fordulnak, ez csak részben történt meg. Arra a felvetésre, hogy Viveiros azonnal haza akarta küldeni a partizókat, de éppen az elnök nem engedte, ennyit mondott: “Ezt most hallom először életemben.”

Személyes jövőjéről annyit mondott, hogy 2016-ig maradna elnök, tovább már csak azért sem, mert épp az általa irányított testület hozta meg azt a szabályt, hogy az elnök a megválasztásakor nem lehet 70 évesnél idősebb.

Az interjú egy kérdés erejéig kitért arra is, hogy a hírek szerint nem felhőtlen Manny Viveiros szövetségi kapitány és Alpo Suhonen sportigazgató viszonya. Kalt elmondta, ez a felállás egyelőre a szezon végéig érvényes, hogy a jövőben kinek mi lesz a feladata, azt a vb-t követően döntik majd el.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum