Az osztrákok nem szabadulnak a szocsi balhétól

   

Mindenkit meglepő fordulat következett kedden az osztrák jégkorongban. Dieter Kalt, a szövetség elnöke nem bírta tovább, nyilatkozatában megnevezte a szocsi éjszakában bulizókat. A névsorban vannak meglepetések. Az érintettek hangosan tiltakoznak, újra áll a bál a válogatott körül.

Kalt két hónap alatt rájött az evidensre, nem lehet a szőnyeg alá söpörni egy ilyen botrányt. Megpróbálták, nem sikerült. Sokadszor fordul ez elő az osztrák szövetséggel, többek között ezért sem lehet csodálkozni azon, hogy a normális osztrák bajnokságot sem ők szervezik, hanem az EBEL. Az alábbiakban Dieter Kalt mosolyfakasztó fejtegetését olvashatják, a legfontosabb részeket szó szerinti fordításban közöljük.

Az elnök így fogalmazott: “Ahhoz, hogy ezt a lépést megtegyem, talán az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy egyes játékosok, akik hangzatos nyilatkozatokban ujjal mutogatnak másokra (és köztük a szövetségre), maguk is azok közé tartoznak, akik túlfeszítették a húrt.

Valójában mindenki ismeri őket. Vanek, Raffl és Grabner Vanek menedzserén keresztül szólalt meg. Florian Iberer és Altmann is rögtön elnézést kért és mélyen megbánta a történteket. Stefan UIlmer (most sérült) és René Swette (3. kapusként nem jutott szóhoz) szintén ott volt. De ugyancsak későn és nem busszal tért haza Pöck és Trattnig (!) is.

Dieter Kalt OEHV

A játékosok viselkedése rendkívül erős mélyütés volt a számomra. Egy évszázados esélyt szalasztottunk el. Sokan már nincsenek a válogatottban. Néhányokról már tudtuk, egyesekről sejtettük. Az olimpia és a bajnokság testileg megviselte őket. Többen éveken keresztül a csapat támaszai voltak, a legjobbjukat adták, hogy minél jobban szerepeljünk a különböző világbajnokságokon. Mostanra azonban néhányan az idősebbek közül már nem tudják magukat egy újabb világbajnokságra motiválni.

Azok, akik a vereségért elsősorban felelősek, most a tükörbe kell nézzenek. Csak remélni tudom, hogy ők is tanultak a helytelen viselkedésükből.

Szocsiban a még versenyben levő csapat iránti szolidaritásból nem fordultunk a nyilvánossághoz. De jobb későn, mint soha… Én is tanultam valamit.

Az új csapat, az osztrák jégkorong megfiatalított arca a múlt terheitől megszabadulva kell Dél-Koreába utazzon, hogy belevágjon az újrakezdésbe.

Mindenki, aki oly szívesen ítélkezik mások felett, el kell gondolkozzon azon, vajon nem ül-e ő maga is a kirakatban, és hogy nem túl hasznos, ha kövekkel dobál. A legkönnyebb természetesen a hibát mindig másokban keresni.”

Az elnöki nyilatkozatra meglepetten reagált az ugyancsak hírbe hozott Thomas Pöck, aki elmondta, azért nem a busszal mentek haza az olimpiai faluba, mert úgy tudták, az 23:30-kor megy, de a valóságban fél órával korábban indult. Mint mondja, a neve és Trattnig említésre került, de további 4-5 játékosé, akik ugyancsak velük együtt mentek vissza a faluba, nem. “Vonattal tértünk haza, és másnap beszámoltunk erről Manny Viveirosnak is” ? tette hozzá, amely jelentősen ellentmond a szövetségi kapitány korábbi nyilatkozatának, aki azt nyilatkozta, hogy semmit nem tudott az esetről.

Ugyancsak visszautasította a vádakat a korábban kemény kritikát megfogalmazó Trattnig is. “Megkérdezhetik Manny Viveirost, nem voltam ott” ? nyilatkozta. Hozzátette, amíg folyik az EBEL-rájátszás, nem nyilatkozik, utána reagál a történtekre. A két játékos súlyos jelzőkkel illeték Kalt eljárásmódját. A történet nagyon kínos, lassan már a külső szemlélő számára. Trattnig első felindulásában súlyos vádakkal illette csapattársait, ez a nyilatkozat később visszavonásra került, úgyhogy nem is idézzük. Mindenesetre az indulatok csitulására még várni kell.

Már rég túl lennének rajta, ha február 19-én megfelelő módon lezárják a kérdést.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum