Fehérvári hátvéd igazolhat a KHL-be

   

Andy Sertich visszatérhet a Medvescak Zagrebhez. Horvát információk szerint azért van szükség a 30 éves bekkre, mert jövőre 5 használható hazait szeretnének nevezni a meccsekre.

A Medvescaknak kiválóan sikerült a bemutatkozó szezon a KHL-ben, csont nélkül jutott a rájátszásba az észak-amerikai hokisokkal, közülük néhány honosítottal kiálló csapat.Éppen ezért nem meglepő, ha csak kisebb módosításokat terveznek a játékoskeretben nyáron. Távozik két olyan hátvéd, aki még az EBEL-ből maradt meg. A 38 éves csapatkapitány, Alan Letang a hírek szerint a világbajnokságon játssza játékoskarrierje utolsó meccseit, azt követően a másodedzői pozíciót foglalja el, mivel Don MacLean távozik e posztról. Ugyancsak megy a mindössze 4 KHL-meccset jegyző Geoff Waugh. Mármint a vb-re is és a Medvescaktól is.

A KHL nem túl szigorú szabályai szerint a külföldi, azaz nem orosz csapatoknak minden meccsre öt hazai játékost kell nevezniük. A Medvescak esetében még a hazai is zárójeles, mert jórészt honosítottakkal igyekszik ezt megoldani a jövőben, úgy tűnik. Tavaly jobbára a padot koptatták a fiatal horvátok. A legújabb kiszemelt erre a feladatra a Sapa Fehérvár AV19 30 éves hátvédje, Andy Sertich. A horvát állampolgársággal is rendelkező bekk megfelelő erre a feladatra, a szükséges feltételeknek megfelel, mivel korábban már 4 szezont lehúzott az EBEL-ben Zágrábban és a horvát válogatottnak is tagja. A rendkívül jól támadó védő az előző szezon közben igazolt Grazból Székesfehérvárra. Teljesítményével elérte, hogy a magyar EBEL-csapat vezetése marasztalja a 2014/15-ös szezonra. A jelek szerint Sertich választás elé került.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum