Csütörtökön szűkül a válogatott kerete

   

A szövetségi kapitány joga a keretkijelölés, övé a felelősség is, de mindenben támogatjuk, mondta Kangyal Balázs a vb előtti sajtótájékoztatón. Dél-Koreában a 3–4. hely megszerzése a hivatalos cél. Tokaji Viktor teljesen felépült, Vas Márton bizonyosan ott lesz a vb-n.

A felnőtt és az ifjúsági válogatott világbajnokságra készül, a két csapat és az MJSZ közösen tartott sajtótájékoztató szerdán. Jelen cikkben csak a felnőttekre fókuszálunk, az U18-asokra később kerítünk sort.

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke: “Ezúton szeretném megköszönni az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek az EIHC Hoki Gálához nyújtott segítségét! A felnőtt válogatottnak ez a torna lesz az utolsó eseménye, mielőtt elrepül a világbajnokság helyszínére. Ha megnézzük a vb-ellenfeleink névsorát, mondhatjuk, mindenkit le lehet győzni, de ki is lehet kapni tőle, ezért a középmezőny, a harmadik-negyedik hely a hivatalos cél. Természetesen mindenki örülne, ha ennél is jobb eredményt érnénk el, de ez nehéz lesz. Ausztria és Szlovénia ott volt a legutóbbi téli olimpián Szocsiban, a vb házigazdája Dél-Korea pedig a 2018-as téli játékokra is készül, amelyet Pjongcsang rendez.”

Kangyal Balázs, a felnőtt válogatott GM-je: “A válogatási irányelveket a teljes válogatottrendszerre vonatkozóan határoztuk meg korábban. A szövetségi kapitánnyal szembeni elvárásunk volt, hogy ismerje az utánpótlás-válogatottakat is, aminek ő megfelelt. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy kell építenünk kell egy új felnőtt válogatottat, és vannak kiemelkedően tehetséges korosztályaink. A szövetségi kapitány joga a keretkijelölés, övé a felelősség is, de mindenben támogatjuk. Látjuk, milyen munkát végzett a junior-világbajnokság előtt és alatt, látjuk azt is, most milyen munkát végeznek az edzőtáborban, és ez alapján semmilyen kritika nem érheti.”

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: “Hétfő reggel kezdtük meg a felkészülésünket, öt edzésünk volt azóta. A legfontosabb, hogy a különböző csapatoktól érkező játékosokat átállítsuk a válogatott szisztémájára. Mindannyian nagyon koncentráltan és lelkesen dolgoznak.

Még öt tréningünk lesz az Ausztria elleni mérkőzés előtt, addig sok részletet kell átvennünk, például az emberelőnyöket és -hátrányokat, a bulikat, a védekező harmadbeli pozicionálást. El kell érnünk, hogy mindenki ugyanazt gondolja ugyanarról, ami időbe telik, de sokat videózunk és a hétvégére készen állunk majd.

Az első keretszűkítés csütörtökön este lesz, mert a hétvégére szeretném, ha kialakulna a vb-keretünk 95%-a, ők fognak játszani a Hoki Gálán. A hétvégén a különböző játékhelyzetekre adandó válaszainkra leszek kíváncsi. Ausztria és főleg Szlovénia kiválóan teljesített a téli olimpián, tavaly még az A csoportban szerepeltek, tehát erős csapatok, ezért az lehet a célunk, hogy keményen dolgozzunk, tartsuk magunkat a játékrendszerünkhöz, így lehetünk eredményesek.

Azért megyünk Dél-Koreába, hogy megtegyük, ami tőlünk telik. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, de két, tavaly még A csoportos nemzettel, illetve a három importjátékossal megerősített Dél-Korea ellen is küzdünk majd, és akkor ott van még Ukrajna és Japán, amelyek szintén nem gyenge ellenfelek. Az elsődleges célunk, hogy bennmaradjunk, mert egy ötmeccses torna alatt néhány sérülés, tapasztalatlanság és balszerencse pánikot okozhat. Ha fegyelmezettek leszünk és a küzdeni akarásunkkal sem lesz probléma, akkor ezt a célt el fogjuk érni. Tavaly majdnem feljutottunk, viszont úgy gondolom, és ezt a csapatnak is elmondtam: idén erősebbek leszünk, de az ellenfelek is.”

Tokaji Viktor, hátvéd: “Három hete álltam vissza a csatasorba, nem volt könnyű, hiszen akkor más munkát végzett a klubom, a rájátszásban küzdött, ezért én másfajta edzéseket végeztem, hogy most hétfőre rendben legyek. Egyelőre minden működőképes, nem lesz probléma. Azt szajkózzuk, hogy ez nagyon erős vb lesz, de tényleg összerázódott a mezőny. Az olimpia bizonyította, a jégkorongvilágban lecsökkentek a különbségek, a korcsolyázótudása, a küzdeni akarása mindenkinek rendben van, a részleteken múlik minden. Nehéz dolgunk lesz kint, de azért is lesz jó a hétvégi torna, hogy felpörögjenek a lábak, meglegyen az attitűd, hiszen a csapat komoly változáson ment át az utóbbi években, össze kell csiszolódnunk. A hétvégi tornán és a világbajnokságon a jövő csapatának ki kell kristályosodnia.”

Sebők Balázs, csatár: “Nagyszerű érzés és megtiszteltetés, hogy ma olyan játékosokat hívhatok csapattársnak, akiket korábban a tévében néztem. Nehéz szezonkezdésem volt, négy hónapba tellett, mire az agyrázkódásomat kihevertem, de utána belelendültem és jól zártunk a csapattal. A klubszezon vége jól alakult, remélem, így lesz a felnőtt válogatottal is.”

Kóger Dániel, csatár: “Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottal és készülhetek a srácokkal a világbajnokságra. Sokat változott a csapat azóta, amióta először vb-re mehettem, még 2009-ben az A csoportosra, Kangyal Balázzsal együtt. Sok a fiatal a keretben, de mind profi klubokból kerültek ki, tisztában vannak a teendőkkel. A tengerentúlon sok helyen jártam, sok edzővel dolgoztam, de minden tapasztalat a hasznomra vált, és fejlődött a játékom. Sokat értem közben, remélhetőleg ezt majd a világbajnokságon is kamatoztatni tudom.”

A sajtótájékoztatóról kiadott sajtóanyagban található egyik legfontosabb mondat ez: “Hiányzik a hazai edzőtáborból a klubjaival elfoglalt Vas Márton és Nagy Gergő, ám előbbi bizonyosan ott lehet majd a vb-n, amelyre április 14-én hétfőn utazik el a végleges keret és a stáb.”

K-HOKI-FELK-003-14_EIHC_gála_2fazis_banner_600x422

Jegyinfó

Az EIHC Hoki Gála – melynek főszponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. – során, szombaton délután 16 órától Ausztria, vasárnap este 18 órától pedig Szlovénia ellen játszik a válogatott. A kétnapos eseményre még kaphatóak jegyek, de a rendezvényhez közeledve természetesen felpörgött az eladás, azaz fogynak a belépők.

Még nem késett le senki semmiről, de érdemes mihamarabb megvenni a jegyeket, annál is inkább, mert a Hoki Gála lesz az utolsó esély arra, hogy a világbajnokság előtt a szurkolók találkozhassanak a válogatottal.

A magyar válogatott bő kerete a világbajnokságra:

Név Szül. év Csapat
Kapusok:
Bálizs Bence 1990 Fehérvár
Hetényi Zoltán 1988 Fehérvár
Rajna Miklós 1991 Fehérvár
Sevela Peter 1983 Dab.Docler
Védők:
Gőz Balázs 1992 Morzine-Avoriaz (FRA)
Gröschl Tamás 1980 Dab.Docler
Hetényi Péter 1991 Fehérvár
Hüffner Adrián 1986 Dab.Docler
Kiss Dániel 1991 Fehérvár
Orbán Attila 1990 Fehérvár
Pozsgai Tamás 1988 Fehérvár
Szirányi Bence 1988 Fehérvár
Tokaji Viktor 1977 Fehérvár
Varga Arnold 1992 Fehérvár
Vas Márton 1980 Löwen Frankfurt (GER-3)
Támadók:
Azari Zsolt 1986 Dab.Docler
Bartalis István 1990 Troja/Ljungby (SWE-2)
Benk András 1987 Fehérvár
Hári János 1992 HIFK (FIN)
Kóger Dániel 1989 Elmira Jackals (ECHL)
Kovács Csaba 1984 Fehérvár
Magosi Bálint 1989 Fehérvár
Mihály Árpád 1980 Fehérvár
Nagy Gergő 1989 Quad City Mallards (CHL)
Nagy Krisztián 1994 El Paso Rhinos (WSHL)
Nemes Benjámin 1993 Fehérvár
Németh Attila 1992 Fehérvár
Sárpátki Tamás 1994 Fehérvár
Sebők Balázs 1994 Karpat (FIN)
Sofron István 1988 Krefeld Pinguine (GER)
Vas János 1984 Rouen (FRA)

Stáb:

Rich Chernomaz – szövetségi kapitány
Diego Scandella, Majoross Gergely – edző
Gary Clark – kapusedző
Kéri Rudolf – felszerelésmenedzser
Bagonya Imre – fizioterapeuta
Majzik Ernő – orvos
Imre Lajos – csapatvezető
Kangyal Balázs – ügyvezető

A Hoki Gálára a Ticketpro hálózatán keresztül kaphatóak a jegyek, illetve az alábbi linken online is megvásárolhatóak.

A Hoki Gála programja:

2014. április 12. 16.00 Magyarország–Ausztria (Digi Sport 2, élő)
2014. április 13. 18.00 Magyarország–Szlovénia (Digi Sport 2, élő)

A világbajnokság programja (helyi idő szerint):

2014. április 20. 19.30 Dél-Korea–Magyarország
2014. április 21. 16.00 Magyarország–Ukrajna
2014. április 23. 12.30 Szlovénia–Magyarország
2014. április 24. 16.00 Magyarország–Ausztria
2014. április 26. 12.30 Magyarország–Japán

Cimkék: , , , , , , , ,

Összes (33)

Utolsó hozzászólások

 1.   #28
  tiriakos,   

  "A hétvégi edzőmeccsek döntően befolyásolják a végleges világbajnoki keret összeállítását." R.C. 2014. április 8.
  "Az első keretszűkítés csütörtökön este lesz, mert a hétvégére szeretném, ha kialakulna a vb-keretünk 95%-a, ők fognak játszani a Hoki Gálán." R.C. 2014. április 9.

  Ez csak nekem furcsa? Csak én érzem úgy, hogy hatalmas ellentét feszül az egy napos eltéréssel kiadott nyilatkozatok között? Elég komolytalan... :-/

  Mind1.

  HAJRÁ MAGYAROK!!!
  HÉTVÉGÉN MINDENKI AZ ARÉNÁBA!!!

 2. TheStig
    #29
  TheStig,   

  @tiriakos: No comment alázcuzámen ....

 3. istvan_o
    #31
  istvan_o,   

  @tiriakos: Semmi különös nincs ebben:
  "Az első keretszűkítés csütörtökön este lesz, mert a hétvégére szeretném, ha kialakulna a vb-keretünk 95%-a, ők fognak játszani a Hoki Gálán."
  Ezt nem hiszem, hogy magyarázni kell, nem fog mindenki játszani a hétvégi meccseken, de nem is a végleges keret fog csak jégre lépni.
  "A hétvégi edzőmeccsek döntően befolyásolják a végleges világbajnoki keret összeállítását."
  A maradék 5% megtalálása, vagyis a keret véglegesítése.
  Ennyit akart mondani, nem többet :)

 4.   #32
  SK18,   

  Olvasva a kommenteket sokan elég negatívan (mondván reálisan) állnak a VB elé. Annyira sok tényező van, melyek az eredményeket befolyásolhatják, hogy tippelgetni lehet, de szerintem semmi értelme.

  1,Honnan tudjok, ki hogy fog aklimatizálódni? 7 óra időeltolótás nem kevés, ha voltatok már jetlag elszenvedői tudjátok, hogy sokszor 1-2 hétig is megviccelheti a biológiai órátokat az időeltolódás. Ez a fizikiai teljesítményre is befolyásoló hatással lehet rendesen.

  2, étkezés? nyilván szállodában, europai kajákat fognak a csapatok rendelni de Dél-Korea sosem lesz EU, fogalmunk sincs milyen minőségű fehérjét, szénhidrátot kapnak majd a játékosok (remélhetőleg senki nem kap gyomorrontást a helyi étkektől) - nyilván erre is lesz "B" terv, de rossz kaja --> gyenge teljesítmény

  Pici dolgoknak tünhetnek , de ezek pont elég nagyon ahhoz hogy pl egyik csapat a másik fölé kerekedjen teljesítményben!!

  Kiváncsian várom a mérkőzések eredményét. Nem lesznek könnyűek az egyszer biztos.

 5.   #33
  szov,   

  @Defektes: Kösz

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk