Csütörtökön szűkül a válogatott kerete

   

A szövetségi kapitány joga a keretkijelölés, övé a felelősség is, de mindenben támogatjuk, mondta Kangyal Balázs a vb előtti sajtótájékoztatón. Dél-Koreában a 3–4. hely megszerzése a hivatalos cél. Tokaji Viktor teljesen felépült, Vas Márton bizonyosan ott lesz a vb-n.

A felnőtt és az ifjúsági válogatott világbajnokságra készül, a két csapat és az MJSZ közösen tartott sajtótájékoztató szerdán. Jelen cikkben csak a felnőttekre fókuszálunk, az U18-asokra később kerítünk sort.

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke: “Ezúton szeretném megköszönni az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek az EIHC Hoki Gálához nyújtott segítségét! A felnőtt válogatottnak ez a torna lesz az utolsó eseménye, mielőtt elrepül a világbajnokság helyszínére. Ha megnézzük a vb-ellenfeleink névsorát, mondhatjuk, mindenkit le lehet győzni, de ki is lehet kapni tőle, ezért a középmezőny, a harmadik-negyedik hely a hivatalos cél. Természetesen mindenki örülne, ha ennél is jobb eredményt érnénk el, de ez nehéz lesz. Ausztria és Szlovénia ott volt a legutóbbi téli olimpián Szocsiban, a vb házigazdája Dél-Korea pedig a 2018-as téli játékokra is készül, amelyet Pjongcsang rendez.”

Kangyal Balázs, a felnőtt válogatott GM-je: “A válogatási irányelveket a teljes válogatottrendszerre vonatkozóan határoztuk meg korábban. A szövetségi kapitánnyal szembeni elvárásunk volt, hogy ismerje az utánpótlás-válogatottakat is, aminek ő megfelelt. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy kell építenünk kell egy új felnőtt válogatottat, és vannak kiemelkedően tehetséges korosztályaink. A szövetségi kapitány joga a keretkijelölés, övé a felelősség is, de mindenben támogatjuk. Látjuk, milyen munkát végzett a junior-világbajnokság előtt és alatt, látjuk azt is, most milyen munkát végeznek az edzőtáborban, és ez alapján semmilyen kritika nem érheti.”

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: “Hétfő reggel kezdtük meg a felkészülésünket, öt edzésünk volt azóta. A legfontosabb, hogy a különböző csapatoktól érkező játékosokat átállítsuk a válogatott szisztémájára. Mindannyian nagyon koncentráltan és lelkesen dolgoznak.

Még öt tréningünk lesz az Ausztria elleni mérkőzés előtt, addig sok részletet kell átvennünk, például az emberelőnyöket és -hátrányokat, a bulikat, a védekező harmadbeli pozicionálást. El kell érnünk, hogy mindenki ugyanazt gondolja ugyanarról, ami időbe telik, de sokat videózunk és a hétvégére készen állunk majd.

Az első keretszűkítés csütörtökön este lesz, mert a hétvégére szeretném, ha kialakulna a vb-keretünk 95%-a, ők fognak játszani a Hoki Gálán. A hétvégén a különböző játékhelyzetekre adandó válaszainkra leszek kíváncsi. Ausztria és főleg Szlovénia kiválóan teljesített a téli olimpián, tavaly még az A csoportban szerepeltek, tehát erős csapatok, ezért az lehet a célunk, hogy keményen dolgozzunk, tartsuk magunkat a játékrendszerünkhöz, így lehetünk eredményesek.

Azért megyünk Dél-Koreába, hogy megtegyük, ami tőlünk telik. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, de két, tavaly még A csoportos nemzettel, illetve a három importjátékossal megerősített Dél-Korea ellen is küzdünk majd, és akkor ott van még Ukrajna és Japán, amelyek szintén nem gyenge ellenfelek. Az elsődleges célunk, hogy bennmaradjunk, mert egy ötmeccses torna alatt néhány sérülés, tapasztalatlanság és balszerencse pánikot okozhat. Ha fegyelmezettek leszünk és a küzdeni akarásunkkal sem lesz probléma, akkor ezt a célt el fogjuk érni. Tavaly majdnem feljutottunk, viszont úgy gondolom, és ezt a csapatnak is elmondtam: idén erősebbek leszünk, de az ellenfelek is.”

Tokaji Viktor, hátvéd: “Három hete álltam vissza a csatasorba, nem volt könnyű, hiszen akkor más munkát végzett a klubom, a rájátszásban küzdött, ezért én másfajta edzéseket végeztem, hogy most hétfőre rendben legyek. Egyelőre minden működőképes, nem lesz probléma. Azt szajkózzuk, hogy ez nagyon erős vb lesz, de tényleg összerázódott a mezőny. Az olimpia bizonyította, a jégkorongvilágban lecsökkentek a különbségek, a korcsolyázótudása, a küzdeni akarása mindenkinek rendben van, a részleteken múlik minden. Nehéz dolgunk lesz kint, de azért is lesz jó a hétvégi torna, hogy felpörögjenek a lábak, meglegyen az attitűd, hiszen a csapat komoly változáson ment át az utóbbi években, össze kell csiszolódnunk. A hétvégi tornán és a világbajnokságon a jövő csapatának ki kell kristályosodnia.”

Sebők Balázs, csatár: “Nagyszerű érzés és megtiszteltetés, hogy ma olyan játékosokat hívhatok csapattársnak, akiket korábban a tévében néztem. Nehéz szezonkezdésem volt, négy hónapba tellett, mire az agyrázkódásomat kihevertem, de utána belelendültem és jól zártunk a csapattal. A klubszezon vége jól alakult, remélem, így lesz a felnőtt válogatottal is.”

Kóger Dániel, csatár: “Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottal és készülhetek a srácokkal a világbajnokságra. Sokat változott a csapat azóta, amióta először vb-re mehettem, még 2009-ben az A csoportosra, Kangyal Balázzsal együtt. Sok a fiatal a keretben, de mind profi klubokból kerültek ki, tisztában vannak a teendőkkel. A tengerentúlon sok helyen jártam, sok edzővel dolgoztam, de minden tapasztalat a hasznomra vált, és fejlődött a játékom. Sokat értem közben, remélhetőleg ezt majd a világbajnokságon is kamatoztatni tudom.”

A sajtótájékoztatóról kiadott sajtóanyagban található egyik legfontosabb mondat ez: “Hiányzik a hazai edzőtáborból a klubjaival elfoglalt Vas Márton és Nagy Gergő, ám előbbi bizonyosan ott lehet majd a vb-n, amelyre április 14-én hétfőn utazik el a végleges keret és a stáb.”

K-HOKI-FELK-003-14_EIHC_gála_2fazis_banner_600x422

Jegyinfó

Az EIHC Hoki Gála – melynek főszponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. – során, szombaton délután 16 órától Ausztria, vasárnap este 18 órától pedig Szlovénia ellen játszik a válogatott. A kétnapos eseményre még kaphatóak jegyek, de a rendezvényhez közeledve természetesen felpörgött az eladás, azaz fogynak a belépők.

Még nem késett le senki semmiről, de érdemes mihamarabb megvenni a jegyeket, annál is inkább, mert a Hoki Gála lesz az utolsó esély arra, hogy a világbajnokság előtt a szurkolók találkozhassanak a válogatottal.

A magyar válogatott bő kerete a világbajnokságra:

Név Szül. év Csapat
Kapusok:
Bálizs Bence 1990 Fehérvár
Hetényi Zoltán 1988 Fehérvár
Rajna Miklós 1991 Fehérvár
Sevela Peter 1983 Dab.Docler
Védők:
Gőz Balázs 1992 Morzine-Avoriaz (FRA)
Gröschl Tamás 1980 Dab.Docler
Hetényi Péter 1991 Fehérvár
Hüffner Adrián 1986 Dab.Docler
Kiss Dániel 1991 Fehérvár
Orbán Attila 1990 Fehérvár
Pozsgai Tamás 1988 Fehérvár
Szirányi Bence 1988 Fehérvár
Tokaji Viktor 1977 Fehérvár
Varga Arnold 1992 Fehérvár
Vas Márton 1980 Löwen Frankfurt (GER-3)
Támadók:
Azari Zsolt 1986 Dab.Docler
Bartalis István 1990 Troja/Ljungby (SWE-2)
Benk András 1987 Fehérvár
Hári János 1992 HIFK (FIN)
Kóger Dániel 1989 Elmira Jackals (ECHL)
Kovács Csaba 1984 Fehérvár
Magosi Bálint 1989 Fehérvár
Mihály Árpád 1980 Fehérvár
Nagy Gergő 1989 Quad City Mallards (CHL)
Nagy Krisztián 1994 El Paso Rhinos (WSHL)
Nemes Benjámin 1993 Fehérvár
Németh Attila 1992 Fehérvár
Sárpátki Tamás 1994 Fehérvár
Sebők Balázs 1994 Karpat (FIN)
Sofron István 1988 Krefeld Pinguine (GER)
Vas János 1984 Rouen (FRA)

Stáb:

Rich Chernomaz – szövetségi kapitány
Diego Scandella, Majoross Gergely – edző
Gary Clark – kapusedző
Kéri Rudolf – felszerelésmenedzser
Bagonya Imre – fizioterapeuta
Majzik Ernő – orvos
Imre Lajos – csapatvezető
Kangyal Balázs – ügyvezető

A Hoki Gálára a Ticketpro hálózatán keresztül kaphatóak a jegyek, illetve az alábbi linken online is megvásárolhatóak.

A Hoki Gála programja:

2014. április 12. 16.00 Magyarország–Ausztria (Digi Sport 2, élő)
2014. április 13. 18.00 Magyarország–Szlovénia (Digi Sport 2, élő)

A világbajnokság programja (helyi idő szerint):

2014. április 20. 19.30 Dél-Korea–Magyarország
2014. április 21. 16.00 Magyarország–Ukrajna
2014. április 23. 12.30 Szlovénia–Magyarország
2014. április 24. 16.00 Magyarország–Ausztria
2014. április 26. 12.30 Magyarország–Japán

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk