Ventspils Day 0. ? Érkezik a csapat!

 

A péntekről szóló Medgyes László-jegyzet után íme a következő nap eseményeinek sora.

A magyar női válogatott szombaton ért Lettországba, ahol a házigazdák ellen vasárnap este kezdi meg világbajnoki szereplését. Ilyen magas szintű vb-n még nem játszott a felnőtt női csapatunk.

“Sziasztok!

A mai (na jó, tegnapi) nap sem a pihenésről szólt. Reggel viszonylag korán próbáltam kelni, hogy a csapat érkezésére minden készen álljon. Hiába jelzett azonban a telefonom 8.30-kor, egyszerűen nem tudtam kimászni az ágyból… Szerencsére bőven terveztem az időkereteket, így aztán nem okozott különösebb problémát, hogy a regenerálódás kicsit hosszabbra sikeredett.

Ültem az ágyban, olvasgattam a híreket, s nem értettem, hogy mi az a furcsa hang, ami nem hagy nyugodni. Egy kicsit jobban koncentráltam, s bevillant. Itt a reggeli madárhangot nem az otthon megszokott énekes madarak szolgáltatják, hanem az élelemre vadászó sirályok…

Miután sikeresen összeszedtem magam, s átmentem a gyalog 5 perc sétára lévő pályára, elkezdtem az öltöző berendezését. Be kell valljam őszintén tegnap kétszer is téves információkkal láttam el a nyájas olvasókat. Az első az volt, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság játékosai szabadon mászkálnak a szállodában, míg a másik a 21 öltözőhely kialakítása volt. Az elsőről csak annyit mondanék, hogy nem koreai, hanem kínai játékosok voltak, míg a második ? ez sokkal fontosabb a csapat szempontjából, ? hogy 22 teljes értékű helyet sikerült kialakítani, csak azt hiszem a nagy fáradtságban már valahogy nem sikerült a pontos számbavétel.

ventspils2

A csapatzsákok csak átmenetileg állomásoztak az öltözőben, mert a játékosokra ? megérkezésüket követően ? hagytam azt a feladatot, hogy a zsákok tartalmát szortírozzák a “száraz” öltöző és a szállodai szoba között. Szilárd meggyőződésem, hogy a “jeges” öltözőben a felszerelésen kívül másnak nincs helye…

A száraz öltözőből leválasztottunk egy kis részt, amely a “Coach corner” elnevezést kapta.

ventspils3

Nem volt más hátra, mint várni, hogy megérkezzen mindenki és az öltözők megteljenek élettel. Ez megközelítőleg fél öt környékén be is következett. Az ezt követő program elég feszített volt, mert 18 órától már jeges edzés szerepelt a programban, így a gyors rendezkedést követően Holéczy Roger már száraz bemelegítésre vezényelte a lányokat.

A jeges edzést és az elmaradhatatlan levezetést követően a csapat gyalog indult a szállás elfoglalására, míg én a pályán maradtam, hogy összeállítsam a mosásra küldendő csomagot, valamint beállítsam az öltöző legfontosabb kellékeit, az általunk otthonról hozott ventilátorokat, fűtő berendezéseket és párátlanító készüléket.

Szerencsére az öltözői renddel sokat nem kellett foglalkoznom ? pedig még csak ez volt az első nap, ? így mintegy 40 perc múlva már a csapat után tudtam indulni, hogy elfogyaszthassam a vacsit a szállodában.

A kajáról még nem tudok sokat írni, amit ma ettem ? natúr csirkecomb rizzsel és zöld salátával ? teljesen megfelelő volt. Végezetül egy-két gondolat az eddigi tapasztalatokról ? mindezt annak fényében, hogy még élénken él az emlékeimben a budapesti U18-as világbajnokság:

  • Igaz, hogy naponta kell leadni a mosni valókat és a törölközőket, de csak aláöltözőt lehet a csomagba tenni. Mi következik ebből??? A mezek és a pólók stb. mosását nekünk kell megoldanunk… Így aztán nem kizárt, hogy lesznek olyan képek, amelyeken mosó és szárító gépek társaságában töltöm az időmet.
  • Ezen a VB-n érzem először azt, hogy Zsuzsi ? dr. Kolbenheyer Zsuzsanna ? sportdiplomáciai sikere a mi helyzetünket is javította. Tényleg minden kérésünket egyből próbálják teljesíteni, s nem az történik, mint korábban oly sok esetben, hogy a magyarokkal tesznek meg dolgokat, mert “azok úgysem szólnak” miatta… :)
  • Nem volt egyszerű kialakítani az öltözőket, de szerintem sokkal jobban jártunk így, mintha egy szűkös helyiségbe kellett volna a csapatnak bezsúfolódnia (amit egyébként mérkőzések alatt fogunk majd használni).

Zárásul pedig csatolok néhány képet a mai edzésről:

ventspils4

ventspils5

Holnap ? vagyis ma, ? 20:00-kor pedig bedobják a korongot egy olyan csoportban, ahol ezt megelőzően még soha sem lépett jégre magyar női jégkorongozó…”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum