Galló Vilmos gólpasszával döntős a Linköping

   

A svéd U18-as bajnokság elődöntőjében a magyar csatár pontja is kellett a győzelemhez. Franciaországban hetedik meccs dönt a bajnoki aranyról, Vas Mártonék megverték a tabellaelsőt, Nagy Gergőék komoly vereséggel kezdték a CHL-playoffot.

Nem alakulhatott volna izgalmasabba a Ligue Magnus döntője, nem bírnak egymással a csapatok, így a hetedik mérkőzésen fog eldőlni az elsőség. 3-2-es brianconi előnnyel vágtak neki Angers-ban a mérkőzésnek, a hazaiak tehát már nem hibázhattak. Ez azonban nem viselte meg őket, az első harmadban három góllal terhelték meg Szélig Viktorék hálóját. Mindhárom alkalommal a Skinnars, Crowder, Fortier hármas volt eredményes. A meccs itt még nem ment el, hiszen a második játékrészt nagyon jól kezdték a vendégek, hiszen már a 10. másodpercben szépítettek. Ezt követően azonban nem kevesebb, mint öt emberelőnyt hagytak kihasználatlanul a hősiesen védekező Angers ellen, így közelebb férkőzni már nem sikerült, 3-1-re nyert az Angers. A mindent eldöntő meccset vasárnap délután három órától rendezik Brianconban.

Svédországban a hétvégén rendezik az ifjúságiak bajnokságának négyes döntőjét. Az egyik ágon a Galló Vilmossal felálló Linköping a Djurgardennel játszott. Az első harmad felénél a Linköping emberelőnyből szerezte meg a vezetést, amit két perccel a játékrész vége előtt a Djurgarden szintén előnyből egalizált. A középső húsz perc alatt egyetlen gól esett, ezt viszont a Djurgarden lőtte, így az utolsó felvonásnak egygólos hátrányból vágtak neki Gallóék. A hátrányt hamar le is dolgozta a csapat, a 44. percben Kevin Karlsson lőtte be Galló passzát, amit ráadásul az 50. percben egy újabb találat követett. Mivel a maradék tíz percben már egyik csapat sem talált be, így 3-2-re nyert a Linköping és szombaton a MODO-val döntőzhet, 17 órakor.

Csúnya verést kapott a CHL rájátszásában a Quad City Mallards. Az első kör első meccsén a Rapid City hazai jégen már 5-0-ra is vezetett, a szépítő találat az 59. percben született Nagy Gergőék részéről. Különösen a Scott Wray, Scott Brannon, Kyle Stroh hármas volt elemében, akik összesen tíz ponttal járultak hozzá az 5-1-es győzelemhez. Búslakodni nincs idő, 1-0 oda, szombaton máris lehet szépíteni.

Hiába verte szezon közben hat alkalommal is csoportbeli legnagyobb riválisát a Löwen Frankfurt, a feljutásért folytatott harcban mindez nem számított, a tabellát kisebb meglepetésre vezető Kassel Huskies csak a hosszabbításban adta meg magát. Egy emocionálisan felfokozott mérkőzésen az első gólra a 47. percig kellett várni, ekkor azonban a kilátogató 6650 néző többsége ünnepelhetett, hiszen Vas Mártonék szereztek vezetést. Az utolsó percig sikerült is tartani az előnyt, ekkor azonban a vendégek lehozták a kapust és 47 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt ki is egyenlítettek. A hosszabbításban azután emberelőnybe került a Löwen, amit a 64. percben sikerült kihasználni, így 2-1-re nyerték a derbit. A tízmeccses osztályozó harmadik fordulója után a Löwen a még feljutást érő negyedik helyen van, 2 ponttal lemaradva az éllovas Kasseltől. A meccs visszavágóját vasárnap rendezik, ekkor a Löwen látogat ellenfeléhez.

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum