Négygólos hátrányból nyert az Anaheim

   

Ez a Ducks történetének legnagyobb fordítása.

A Winnipeg remekül és óriási fölényben játszva négygólos előnyt épített a Honda Centerben a mérkőzés felére. A középső játékrész végén Nick Bonino szépített, de a hazai szurkolók még ekkor sem gondoltak pontszerzésre az 1-4-es eredmény, illetve a 11-31-es lőlap mellett. A záró harmadra azonban két teljesen ellentétes felfogású csapat jött ki, a Ducks minden mindegy alapon nekiesett ellenfelének, amely végül összeesett a nyomás alatt. A hazaiak 24 lövést eresztettek el, Ryan Getzlaf és Hampus Lindholm által szépítettek, majd Corey Perry révén sikerült egyenlíteniük a vége előtt 23 másodperccel. A Ducks lélektani előnye a hosszabbításban is kitartott, Stephane Robidas a ráadás 16. másodpercében eldöntötte a mérkőzést. Ez volt az Anaheim szezonbeli 49. győzelme, amely új franchise-csúcsot jelent.

A New Jersey sikerrel vette az újabb akadályt és tovább küzd a playoffszereplésért, a Travis Zajac, Jaromír Jágr kettős remeklésének köszönhetően győzte le a Floridát hazai pályán, a Prudential Centerben. Zajac mesterhármast szerzett és még egy gólpasszt is adott, míg Jagr éppen fordítva termelte a pontokat, egy találata mellett háromszor szolgálta ki a társait. A cseh szélső ezzel már 1047 gólpassznál jár, és már csak két egységgel van lemaradva Gordie Howe mögött, aki az örökranglista nyolcadik helyét foglalja el. A Devils a győzelmével három pontra megközelítette a keleti nyolcadik Columbust, ám egy mérkőzéssel többet játszott ellenfelénél.

Ottawában a Senators és a Carolina találkozott, két olyan csapat, amely óriási harcot folytat a rájátszásba kerülésért. Szokatlan módon már a mérkőzés ötödik percben kialakult a végeredmény egy gyors gólváltásnak köszönhetően, így a döntés a szétlövésekre maradt. A szerencse a hazaiaknak kedvezett, akik Ales Hemsky révén megszerezték a győzelmet. A Sens a sikerrel négy pontra zárkózott a Columbus mögé, ám akárcsak a New Jersey, egy meccsel többet játszott ellenfelénél.

Hiába vezetett hazai pályán kétszer is a Kings Justin Williams egy-egy góljának és gólpasszának köszönhetően, végül pont nélkül maradt a Minnesota elleni mérkőzésen. A Wild igazi bravúrgyőzelmet aratott a Los Angeles ellen, a Királyok ugyanis az elmúlt 138 meccsből mindössze kétszer kaptak ki, amikor vezettek két harmad után. A Wild nyerőemberének Zach Parisé bizonyult, aki egy gól mellett a győztes találat előkészítéséből is kivette a részét.

Ottawa?Carolina 2-1 (videó)
G.: Zibanejad ill. Skinner

New Jersey?Florida 6-3 (videó)
G.: Zajac (3), Jágr, Clowe, Josefson ill. Kulikov, Boyes, Pirri

Anaheim?Winnipeg 5-4 (videó)
G.: Bonino, Getzlaf, Lindholm, Perry, Robidas ill. Trouba, Halischuk, Wheeler, Tangradi

Los Angeles?Minnesota 2-3 (videó)
G.: Martinez, Williams ill. Parisé, Moulon, Koivu

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum