Japán bajnok az Ázsia Ligában

 

Japán döntőre került sor az Ázsia Ligában, megvan a bajnok is, a Nippon Paper Cranes.

Legutóbb ott hagytuk abba az Ázsia Liga eseményeinek követését, hogy az elődöntőkben japán-koreai párharcokra kerül sor. A távolságok miatt a ligában 3-2 rendszerben játszották a három nyert meccsig tartó elődöntőket, és arra valószínűleg senki nem számított, hogy az alapszakaszban remekül hasító újonc Daemjong Szangmu egyszer sem tud élni a pályaelőnyével a Cranes ellen. Már az is meglepő lehetett önmagában a koreai szurkolóknak, hogy az első meccsre csak 14 játékost tudott nevezni a katonacsapat. A teljes kerettel felálló japánok szép lassan fel is őrölték az ellenállást, és 2-1-re nyertek. Másnap hasonló volt a helyzet, a két sorral játszó koreaiak ezúttal nagyobb pofonba szaladtak bele, 4-1 volt a vége a Cranes javára. Harmadik nekifutásra is a Cranes győzött (5-1), hazai jégen így egyszer sem kellett küzdeniük a döntőbe jutásért.

A másik ágon az alapszakasz-győztes Oji Eagles és a frissen honosított Swift, Young kettős csapata, a a High 1 nézett farkasszemet egymással. Bár a koreaiak szereztek vezetést az első meccsen, utána összeomlott a védelmük, sorozatban nyolcat kaptak, fölényes 8-1 lett a vége, Young 3 kapott gólnál volt jégen. Más volt a koreográfia a második meccsen. Az Oji 5-0-ra húzott el, a High 1 kettővel válaszolt, majd még 1-1 gól következett mindkét oldalon, ezzel lett 6-3 a japán csapat javára. Youngék két gólt kaptak, a High 1 japán sora pedig négyet. A harmadik mérkőzésen újabb komoly pofonba szaladtak bele a koreaiak, 9-2-vel küldte őket haza az Oji. Három meccsen 23-5 lett az összesített gólkülönbség ebben a párharcban. Az Eagles stílus úgy látszik, nem ízlik a High 1-nek, mert az alapszakaszban is háromból kétszer nagyon komoly verést kaptak Tomakomaiban.

Ott folytatta az Oji Eagle a döntőben, ahol a High 1 ellen az elődöntőben abbahagyta. Az első meccsen 9-1-re verte a Cranest. Annál meglepőbb volt a folytatás. Másnapra ugyanis az alapszakasz harmadik helyezettje felállt a nagy pofonból és korán vezetést szerezve további apró gólokkal zavarta össze ellenfelét, végül 4-1-re nyert. Igazi playoff-csatát hozott a harmadik meccs, amelyen a nézők az első 60 percben nem láttak gólt. Nem így a hosszabbításban, amelynek az első 34 másodpercét még emberelőnyben tölthette a Cranes. Épphogy visszatérhetett a jégre a kiállított Takahasi, Takagi megszerezte az este egyetlen gólját, az 1-0 azt jelentette, hogy a Cranes hazai pályán bármelyik meccset is nyeri a kettőből, bajnok lesz. Úgy tűnik, Kushiroban nem nagyon szeretik az izgalmakat, mert az első harmadban hamar elment 3 góllal a Cranes. Bár az Eagles a második 20 perc elején visszakapaszkodott egy gólra, a meccs felénél újra a hazaiak voltak eredményesek. Kisvártatva újra betalált a vendégcsapat, de a hátralevő 26 percben hiába tett meg mindent az egyenlítésért, nem sikerült, maradt a 4-3. A meccs hőse a háromgólos Takagi Kenta volt, a 20 éves játékos már egy éve is itt volt a japán válogatottal a világbajnokságon, és alighanem ott lesz Gojangban is, legalábbis a döntőbeli formáját elnézve. Az alapszakasz és a rájátszás statisztikáit erről az oldalról kiindulva böngészhetik nyájas olvasóink.

13-14_Cranes_Champion_COM

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum