Vas Mártonék elszenvedték első vereségüket

   

Éppen 50 mérkőzés kellett ehhez, ami német rekord. De mindez semmit nem fog számítani, ha lemaradnak a DEL2-ről, úgyhogy a vereségek továbbra sem férnek bele. Nagy Gergőék utolsó alapszakaszmeccsükön megverték a listavezetőt és ötödik helyről kezdik a rájátszást. Kógerék kikaptak.

Nagy Gergőék a listavezető Missourit fogadták a CHL alapszakaszának utolsó mérkőzésén. Az első tíz percben kétgólos előnyre tettek szert, miután emberelőnyből és emberhátrányból is betaláltak. A Missourinak a 42. percre sikerült 3-3-ra kiegyenlíteni az állást, azonban a Quad City Mallards tudott újítani, és újabb két góllal 5-3-ra megnyerte a meccset. Nagy Gergő pontot nem szerzett, +1-gyel zárt (de legutóbbi mérkőzésén szerzett két találata itt megnézhető). A Quad City 66 mérkőzésen 76 pontot ért el, amivel ötödik helyezett lett. Nagy Gergő mindössze két meccsről hiányzott, amikor AHL-es kötelezettségeinek tett eleget, 64 meccsen 20 gólt és 34 asszisztot szerzett, amivel csapata második, a liga 23. legponterősebb játékosa lett első észak-amerikai évében. A rájátszás első körében a negyedik helyezett Rapid Cityvel találkoznak, amely 6 ponttal előzte meg őket a táblázaton. Az alapszakasz során hat alkalommal találkozott egymással a két csapat, 3-3 az egymás elleni mérlegük. A négy nyert meccsig tartó párharc április 4-én indul és legkésőbb április 16-án ér véget.

Kóger Dánielék a Wheeeling Nailers otthonábaa látogattak és szenvedtek 5-1 arányú vereséget. Pedig jól kezdődött a találkozó, hiszen Kóger passzából az Elmira szerzett vezetést a 10. percben emberelőnyből. A második harmadot egyperces rövidzárlattal kezdte az Elmira, ez éppen elég volt a hazaiaknak arra, hogy előbb kiegyenlítsenek, majd a vezetést is átvegyék. Sőt, a 36. percben kettőre növelték előnyüket. A játék képe a harmadik harmadra sem változott, többet támadtak a hazaiak, és a játékrész felénél másfél perc alatt újabb két góllal eldöntötték a meccset. Kógeréknek még hat meccs van hátra az alapszakaszból, az már korábban eldőlt, hogy nem juthatnak a rájátszásba, így számára április 12-én biztosan véget ér a klubszezon.

lof-freiburg-140330

Március 30-án szenvedte el első vereségét a Löwen Frankfurt. A DEL2-be való feljutásért folytatott mini-bajnokság második meccsén a szintén harmadosztályú Wölfe Freiburg volt az ellenfél, amely hazai pályán fogadta Vas Mártonékat. A két csapat utoljára éppen tíz szezonnal ezelőtt találkozott utoljára, akkor a Frankfurtnak sikerült a feljutás. Most sem kezdtek rosszul Vasék, hiszen a 35. másodpercben megszerezték a vezetést, mi több, hat perccel később már kettő volt közte. A harmad végén a hazaiak kihasználtak egy emberelőnyt, amivel egy gólra felzárkóztak, a második harmad elején pedig ki is egyenlítettek. Az utolsó játékrészben hiába nyomott a Frankfurt, gólt a Freiburg szerzett az 57. percben. Fokozták a nyomást a vendégek és kapusukat is lehozták, azonban ebből is a hazaiak értek el találatot, 4-2-re megnyerve a mérkőzést. Vas nem szerzett pontot. Ezzel a vereséggel kicsit távolabb került az a válogatott szempontjából fontos cél, hogy mielőbb kiharcolja a csapat a négy közé kerülést. Ebben az esetben lenne esély arra, hogy Vas Márton odaérjen a gojangi vb elejére, hiszen az utolsó meccset április 21-én rendezik. Két nagyon fontos mérkőzés következik a hétvégén a Kassel Huskies ellen, feltétlenül meg kell szerezni a győzelmet mindkét alkalommal. A csapat ezzel együtt minden dicséretet megérdemel, hiszen 49 győzelem sorozatban akkor is nagy teljesítmény, ha tudjuk, hogy ezzel a kerettel a csapat a szezon legnagyobb részében toronymagas esélyes volt.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum