USA?Kanada 1-5

   

A hetedik alkalommal is északi-amerikai döntőt hozó női U18-as vb-n Kanada nyerte meg az aranyérmet. Véget ért a budapesti A csoportos világbajnokság.

A mérkőzésen két perc után emberelőnybe került az Egyesült Államok, miután Heffernant kiállították női bodicsekért. Az emberelőny során  pörgősen járt a korong, viszont hiába lőttek többször is az amerikaiak, Tiley mindannyiszor védett. A harmad nagy részében Kanada volt aktívabb, ennek eredményeképpen a 17. percben Kellert fogásért, majd a játékrész utolsó percében Baldwin gáncsolásért kapott büntetést.

A második harmad bő másfél perc áthúzódó kanadai előnnyel kezdődött, ahol nagyon nyomtak a juharlevelesek, viszont O’Neil rendre hárított. A játékrész közepén előbb egy kanadai, majd egy amerikai lány ült ki két percre, utóbbit fél perc korongjáratás után kihasználta Kanada Potomak közeli lövésével. A bekapott gól láthatóan megfogta az Egyesült Államok lányait, egy perc múlva Picard lőtt lendületből érkezve a kékről bődületes gólt, majd a 39. percben Heffernan passzát Cogan váltotta gólra, így háromgólos kanadai előnnyel vonultak szünetre a csapatok, melynek fölényéről sokat elárul a 17-4-es kapura lövési mutató a középső játékrész során.

A harmadik húsz perc elején Heffernan fogásért, 15 másodpercre rá Wildfang pedig a játék késleltetéséért kapott büntetést. Az USA a kettős emberelőnyt 14 másodperc alatt használta ki Laing révén, majd a 46. perc végén Miller kiállításával újabb amerikai előny következett, de kihasználatlanul maradt. A harmad közepén Fieseler lőtte ki a korongot a játéktérről, így újabb USA-emberelőny jött, amit fél perccel később Bellerive büntetésre kettőssé növelt. Másodjára viszont nem ment az öt a három elleni játék, önfeláldozóan védekeztek a kanadai bekkek, de a kapuvas is a juharleveleseket segítette. A kihagyott lehetőségek viszont megbosszulták magukat, öt perccel a vége előtt Picard visszaállította a háromgólos különbséget Kanada javára. Három perccel a vége előtt O’Neil lekorcsolyázott, egy percre rá pedig Potomak megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját. Kanada 5-1-re nyert, története során negyedjére.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum