Miskolc?Dab.Docler 1-4

   

Remek mérkőzésen győzött a Dunaújváros a Miskolc ellen, ezzel szombat este már kupagyőztesnek mondhatja magát.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, elsősorban a miskolciak jóvoltából, akik nagyon nekiugrottak ellenfelüknek. Öt perc alatt sokkal több esemény történt a jégen,mint a nap előző összecsapásán. A dunaújvárosiak az ötödik perc tájékán vették fel a hazaiak fordulatszámát, onnantól nyíltsisakos, nagyon élvezetes, színvonalas, gyors összecsapást élvezhettek a nézők. Az első gólt a kevesebbet támadó vendégek jegyezték. Ladányi lőtte be a korongot a kapu elé, Duschek nem tudott ráfeküdni, a szabad korongot Peterdi tunkolta be a kapuba. Csak pillanatokra fogta meg a hazaiakat a kapott gól, folytatódott az őrült rohanás. A 14.percben aztán a hazaiak az újvárosiakéhoz hasonló góllal egyenlítettek. Hajós tört be a kapu mögül az alapvonal tájékára, a korongot kapura húzta, az felperdült Kalnins korcsolyáján és átgurult a kapus mamutján. Az utolsó előtti percben aztán megszületett a meccs első kiállítása is. Az előnyben nyomni próbáltak a vendégek, de jól állt a lábán a hazai védelem. Duschek pedig fontos pillanatban fogta meg a Huba lövésébe beleérő Ladányi kísérletét. Döntetlennel mentek megérdemelt pihenőjükre a csapatok.

Abban az iramban folytatták a csapatok, ahogy abbahagyták az első 20 perc végén. Itt is, ott is kialakultak helyzetek, de a kapusok jól fogtak. A . percben a miskolciak kísérletét védte Kalnins, Knox odaszúrt a mamutok közé a sípszó után, a hosszú hajú csatár és az őt megrendszabályozni igyekvő Hüffner is mehetett pihenni két percre. Ebből jobban jött ki a Dab, a 4 a 4 elleni játékban beszorították a Miskolcot, egy kapu mögül visszatett Pavuk-korongot Erdélyi
lőtt Duschek hálójába. Nem sokkal később a Rafaj-Roczanov-Dubek sor okozott komoly gondokat a vendégvédelemnek, a végén a komáromi születésű 29-es löketét fogta nagy bravúrral Kalnins. A 26. percben jártunk még csak, amikor egy jobb oldalról, éles szögből leadott lövést Duschek a bárddal védett. A korong középre jött ki, a támadást kísérő Papp Viktor pedig messziről, egyből lőtt a kapuba. Duscheknek esélye sem volt visszaérni, hogy az a két miskolci játékos, aki csak Papp hátát nézte, mit akarhatott, talány. Huba kapott magas botért 2+2 percet, de a miskolciak nem tudtak hatékonyan élni a lehetőséggel. Nyomtak, de nem jutottak igazán veszélyes gólszerzési lehetőséghez. A harmad utolsó perceire sem csillapodott az iram, de a hazaiak a játék fizikai oldalát is kidomborították, néhány jól sikerült ütközéssel teremtettek tekintélyt. Kétgólos vendégvezetéssel ért véget az ugyancsak remek második 20 perc.

Kicsit visszavettek az iramból a felek a harmadik játékrészre, nehéz is lett volna bírni az első 40 perc rohanását. A fizikai jelleg domborodott ki jobban, a pénteken könnyebb feladatot megoldó Miskolciak dominálta, sokkal többet időztek a támadóharmadban, mint ellenfelük. A birkózást is jól állta azonban a Dunaújváros, és ha kellett, Kalnins is remekül biztosított hátul. A mérkőzés végleg az 57. percben dőlt el, amikor ki más, Ladányi ugratta ki Szappanost, aki belőtte a szólót.

A 4-1-es dunaújvárosi győzelem egyben azt is jelenti, hogy megvan a kupagyőztes, a vasárnapi mérkőzéseken csak az ezüstérmes kiléte fog eldőlni. A miskolciaknak nincs szégyenkezni valójuk, remek mérkőzés végén hajtottak fejet ellenfelük előtt.

Bob Dever (Miskolc, vezetőedző): Jól kezdtünk, ám az egész mérkőzésen kiütközött az a problémánk, amely a szezonban végig elkísért bennünket. Kidolgozzuk a helyzeteket, ám képtelen vagyunk belőni azokat. Csalódott vagyok, hogy ma nem tudtuk kiszolgálni szurkolóinkat.

Stephan Lundh (Dab.Docler, vezetőedző): Az első harmadban nem játszottunk jól, a másodikban viszont a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A harmadik játékrészben jól védekeztünk, így megérdemelten nyertünk.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum