Dab.Docler?Fehérvár 4-1

   

A két gólig és egy asszisztig jutó Ladányi Balázs vezetésével nyert a mérkőzés legnagyobb részében jobban és tudatosabban játszó Dunaújváros. Méltón ünnepelte aranyérmét a magyar bajnok.

Hosszú felvezetés előzte meg a mérkőzést, hiszen fél öttől Sevela Péter állampolgári esküjét hallgathatta meg a publikum, melyet Cserna Gábor polgármester előtt tett le a kiváló kapus. A mérkőzés előtt közvetlenül a magyar bajnoki aranyat vették át a csapat tagjai, illetve a MOL Liga bronzérmét is ekkor kapták meg a játékosok. A meccsen aztán egyből nekirontott ellenfelének a DAB, ami a második percben gólt is eredményezett, Peterdi vágta be Ladányi kipattanóját Hetényi mellett a kapuba. Kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. A harmad vége azonban a Fehérvárnak sikerült jobban, Yellow Horn iramodott meg Naglich álompasszával két és fél perccel a harmad vége előtt, és egy védőn, valamint Sevelán is átfűzve magát beverte a ziccert. A játék képe alapján megérdemelt döntetlennek vonulhattak szünetre a csapatok.

A második harmadra úgy jött ki a Volán, hogy lehetőség szerint eldönti a mérkőzést. 15 percen keresztül szinte felborult a pálya, azonban a hősies védekezésnek és Sevela elképesztő bravúrjainak köszönhetően az eredmény nem változott. A játékrész utolsó öt perce azután váratlan fordulatot hozott, feltámadt a Dunaújváros, egymás után vezette a szebbnél szebb kontrákat, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Helyzetek számát tekintve ez a játékrész is kiegyenlített volt, még ha a Volán dominált is a játékrész legnagyobb részében, így ismét megérdemelt volt a döntetlen. A harmadik harmadban a Dunaújváros ott folytatta, ahol a második harmadban abbahagyta. Az első 80 másodpercben kétszer is közelről tüzeltek a hazaiak, ám Hetényi a helyén volt. A 44. percben aztán Szappanos szerzett korongot a támadóharmadban, Peterdin át Ladányihoz került a korong, aki középtávolról elemi erővel lőtte ki a felsőt. Vezetett a DAB, a Volán játékában nem volt benne az egyenlítés. A DAB ügyesen ölte a játékot és futtatta az órát. Az 57. percben Peterdi tette vissza a kapu mögül a korongot, ami felpattant, Szappanos eszmélt először és gyönyörű mozdulattal, a levegőből ütötte a hálóba a korongot. Az 59. percben lehozta kapusát a Fehérvár, közel egy percig hat mezőnyjátékossal támadtak a vendégek, ám az utolsó percben Ladányi lépett ki a koronggal és vezette be azt a kapuba, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

szapi

 

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Összességében jó iramú mérkőzést és élvezetes meccset láthatott a kilátogató 2500 néző. Ladányi Balázs két gólt és egy asszisztot szerzett, egyértelműen ő volt a meccs hőse, de szinte mindenki más is kitette a lelkét a jégre a hazai csapatból. Ezzel szemben a Fehérvár nem sokat mutatott, a második harmadbeli 15 percet leszámítva nem igazán lehetett eldönteni, melyik csapat játszik a magasabban jegyzett bajnokságban.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Három évet kellett dolgoznunk ezért a sikerért! Úgy érzem, ma este mi voltunk a jobbak, megérdemeltük! Fejben dőlt el ez a csata ? végre bíztunk magunkban. Erős csapat a Volán, de mi sem maradunk el tőlük, ezt bizonyítottuk ma. Nagyon örülök, hiszen a legutóbbi alkalommal sok kritikát kaptunk, most megmutattuk, mire vagyunk képesek. Külön öröm, hogy Ladányi is megmutatta, mit tud, és itt és most megmondhatom, nincs nála tizenkét jobb magyar csatár – egyet is nehéz lenne találni a pozíciójában, aki jobban látna a jégen, mint a 11-es Ennyire professzionális mentalitású játékost még Svédországban is nehéz találni, pedig dolgoztam már egy-kettővel. Ma este mindenki elhitte, hogy győzhetünk, és mindenki kitette a szívét-lelkét. Külön köszönet jár a dunaújvárosi szurkolóknak, akik végig remekül támogattak minket. Ettől függetlenül ez volt a Magyar Kupa első mérkőzése, még hátra van kettő, nem dőlhetünk hátra, két meccset még nyernünk kell.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum