Két nagyon fontos alapelvet vettünk figyelembe

 

A magyar válogatott szövetségi kapitányát, Rich Chernomazt arról kérdeztük, milyen szempontok szerint állította össze a szakmai stáb a játékoskeretet vb-felkészülésre.

“A válogatott keret kialakításakor két nagyon fontos alapelvet vettünk figyelembe ? mondta a magyar válogatott edzője, egyben a Löwen Frankfurt sportigazgatója. ? Egyrészt két válogatott tornán vettünk részt a szezonban, és alaposan kielemeztük a mérkőzésen látottakat, voltak tapasztalataink a jelölteinkről. Másrészről az volt a kimondott koncepció a szövetség részéről, hogy történjen meg egy fiatalítás. Ennek a folyamatnak volt része az is, amikor a közelmúltban három idősebb hátvéd elköszönt a nemzeti csapattól.

Chernomaz 5

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Rengeteg fiatal játékost figyeltünk, sokakkal dolgozhattunk együtt, és nagyon sok nagy és kellemes meglepetés ért bennünket. Hogy egy konkrét nevet is említsek, Sebők Balázs a lengyelországi tornán talán a legjobb csatárunk volt. Úgy érezzük, számára elérkezett az idő, hogy megtegye a következő lépést. Sebőkhöz hasonlóan sok olyan fiatal van, akinek lehetőséget szeretnénk adni arra, hogy részt vegyen az edzőtáborban és megmutassák magukat. Nem várjuk tőlük, hogy bekerüljenek az utazó keretbe, de új impulzusok érik őket, amitől motiváltabbak lesznek, és talán egy-két év múlva Sebőkhöz hasonlóan ők is eljutnak a válogatottal egy-egy felkészülési tornára, azt követően pedig akár a világbajnokságra is.

Vannak olyan játékosok is, mint például Nagy Gergő vagy Kóger Dániel, akinek meg szeretnénk mutatni, hogy bízunk bennük, hogy várjuk tőlük a jó teljesítményt.

Ladányi Balázs egy nagyon nagy tudású játékos, aki azonban az elmúlt évhez képest sokkal kevesebbet tudott megmutatni nekünk a képességeiből a felkészülési tornákon. A MOL Liga rájátszásában sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Amit a két EIHC-tornán láttunk tőle, illetve további mérkőzések elemzése alapján úgy éreztük, esetében most érkezett el a pillanat a következő lépés megtételére. Az a véleményünk alakult ki, hogy most nem tudna a csapat segítségére lenni olyan mértékben, mint ahogy azt elvárnánk tőle.”

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum