Korrektebben kellett volna elbúcsúznia tőlem

   

Ladányi Balázs zsinórban 19 évig szerepelt a világbajnokságokon, Dél-Koreában nem lesz ott, így döntött Rich Chernomaz. A 11-es úgy érzi, helye lett volna a csapatban, az eljárást felháborítónak tartja.

Számított erre?

Nem ez a jó szó. Tudtam, hogy benne lehet a pakliban ez a lépés. De meg sem fordult a fejemben, hogy ezt a kérdést egyedül eldönti a kapitány.

Mi alapján tudta?

A szövetségi kapitány megkapta a csapatot három évre, azzal a feladattal, hogy fiatalítson és építse fel a jövő válogatottját. Két választása volt, vagy most egy lépésben megteszi, vagy a harmadik évre fokozatosan teszi ki az idősebbeket.

Ladanyi HUNKAZ

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Honnan értesült a döntésről?

Chernomaz felhívott a hétvégén és közölte, hogy így döntött. Nyilvánvaló, hogy erre a világbajnokságra már nem akart engem elvinni, mert ha nem így lenne, akkor megadta volna az esélyt, hogy a felkészülés alatt az edzésmunkámmal és a meccseken bebizonyítsam, helyem van a csapatban. De úgy gondolom, hogy nagyon bizonyítgatnom sem kéne semmit. Ha az edző a felkészülési időszakra hagyta volna a döntést, akkor nem tudott volna kihagyni a csapatból. Nem akarok megbántani senkit, de azt gondolom, még mindig húzóember lennék a válogatottban. Kevés olyan világbajnokság volt, amikor a tőlem elvárt átlag alatt teljesítettem. Lehet kísérletezni, de a világbajnokságra mindig a legerősebb csapattal kell utazni.

Mit várt volna a szövetségi kapitánytól?

A válogatottnál 20 évet eltöltő bármilyen játékos mást érdemel ennél az eljárásnál. 20 éve húztam ezt a csapatot, folyamatosan a legeredményesebb sorokban játszottam, talán egy mérkőzést sem hagytam ki, műtétek előtt, után, helyett rendelkezésre álltam. A mi generációnk mindent vállalt, mindent alárendelt a címeres mez viselésének. Azt gondolom, sokkal korrektebben kellett volna elbúcsúznia tőlem. Ha már előre eldöntötte, hogy nem hív be többet, akkor meg kellett volna kapnom a tisztességes visszavonulás lehetőségét. Ha egy-két héttel korábban jelzi, hogy nála nem leszek válogatott, akkor valamilyen indokkal magam jelentettem volna be, hogy visszavonulok a válogatottságtól, nem egy sajtóközleményben kellett volna tudatnia. Azt csodálom, hogy ha egyedül is döntött erről a kapitány, a környezetében vagy a szövetségben nem volt senki, aki jelezte volna neki, hogy mást érdemlek. Az a mag, amelyik még Szapporóban is ott volt, nem keveset tett azért, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány egy álom újbóli megvalósításán dolgozhasson, amelyet mi már elértünk. Ráadásul mi pályafutásunk túlnyomó részében a jelenleginél minden szempontból sokkal rosszabb körülmények között teljesítettük az elvárásokat. Mélységesen felháborítónak tartom ezt az eljárást.

Milyen szezonja volt ez?

Pontkirály lettem a MOL Ligában, a legjobb csatárnak választottak.

Ez a döntés, vagy a tavalyi fehérvári szerződésbontása érintette rosszabbul?

A két eset teljesen más. Tavaly egy nagyon rossz hangulatú közegből emeltek ki, onnan egy jó hangulatú csapatba igazoltam, így a szezon végi két hónapom kellemesen telt, jó csapatban, igaz, ideje korán véget ért. A Fehérvárnál sem éreztem úgy, hogy én lennék a probléma.

Mit tervez a következő szezonra?

Lejár a szerződésem a szezon végén, folytatni szeretném a pályafutásomat.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum