Kósa Lajos is a MOL Liga mellé állt

   

Kedden megszületett a hivatalos bejelentés, a Debreceni HK 20 év után visszatér a magyar csúcshokiba. 100 millió forint feletti költségvetést terveznek. Rutinos magyarokat és orosz légiósokat igazolnak.

Kósa Lajos debreceni polgármester, Mocsári Attila DHK-elnök, Vlagyimir Scseglov vezetőedző, Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár és Kerey Péter MOL Liga-elnök részvételével rendezett sajtótájékoztatót a Debreceni HK. Ezen a felek hivatalosan is megerősítették a korábbi hírt, miszerint a Debrecen elindul a MOL Liga 2014/15-ös idényében.

DHK sajtotajekoztato

Fotó: Müller Károly (DHK)

A klub fokozatosan kíván építkezni, de néhány éven belül igyekszik jó helyezésért küzdeni. Áprilisban egy kiválasztótábort tartanak azok számára, akik szeretnék náluk folytatni pályafutásukat, mert az nyilvánvaló, hogy erősíteni kell a versenyképességhez. A tervek szerint igazolnak rutinos magyar játékosokat és tehetséges fiatal orosz légiósokat, de nagy mértékben kívánnak a saját utánpótlásukra is támaszkodni, hiszen nem szeretnének abba a hibába esni, mint például a Vadkakasok kosárlabdázói, akik debreceni gyökerekkel nem rendelkező csapattal nem tudtak kellően népszerűvé válni a városban. Mocsári Attila elmondása szerint 140 és 160 millió forint közötti összegre tervezik előzetesen a klub költségvetését.

A felnőttcsapat vezetőedzője a két éve Debrecenben dolgozó és az utánpótlásnál már bizonyító orosz Vlagyimir Scseglov lesz. A szakember a sajtótájékoztatón elmondta, a Magyar Kupa-selejtező kiválóan mutatta, hogy technikailag és fizikailag igen jól felkészült ellenfelekkel játszanak a következő szezonban. A MOL Ligában hangsúlyos a testjáték és a fizikai hoki, erre fel kell készülnie csapatának a nyár folyamán.

A második jégcsarnok hamarosan elkészül, így onnantól kezdve két szabvány méretű jégpálya áll a debreceniek rendelkezésére 12 hónapon át.

A város is segít biztosítani a csapat indulásához szükséges költségvetést. Mint az MTI írja: Kósa Lajos polgármester kiemelte: közel 100 millió forintba kerül, hogy a Debreceni Hoki Klub (DHK) szerepelhessen a magyar-román-szlovák sorozatban, és ezt 30 millió forinttal, valamint a DHK-nak adott kedvezményes jégidővel támogatja a város.

“Szeretném, ha a város lakói öt-tíz év múlva egy nagyobb jégpályát követelnének, mint történt ez a labdarúgók esetében ? tette hozzá Kósa Lajos. ? Nem akarunk pofozógépek lenni. Jó lenne, ha öt év múlva éremesélyes csapatunk lenne.”

A civishir.hu beszámolója szerint távlati célként fogalmazta meg a polgármester, hogy “a nagyerdei műjégpálya helyén egy 3-4 ezres hokicsarnok épül, addig is lehet Winter Classicot rendezni a Nagyerdei Stadion északi részénél, ahová egyébként is nyitott jégpályát létesítenek”.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum