Gáspár Máté osztrák ifjúsági bajnok

 

A szezon vége felé légiós összefoglalóinkban rendre hírt adunk a külföldön légióskodó magyar utánpótláskorú játékosok sikereiről is. Emellett természetesen felnőtt légiósainkkal is foglalkozunk. Nagy Gergő újabb asszisztja például azt jelenti, hogy 13 meccs alatt 11-edszerre szerzett pontot, Kógerék és Sebőkék kikaptak.

Gáspár Máté négy évet húzott le Grazban, idén váltott és átigazolt a Linz csapatához. A húzás bejött, az U18-as magyar válogatott csatár az EBJL-ben 29 meccsen 40 pontot termelt (15+25), de az EBYSL-ben is lőtt két gólt. Ennél is fontosabb azonban, hogy új csapatában jóval fontosabb szerepet és több jégidőt kap, mint korábbi egyesületénél. A két nyert meccsig tartó döntőben a Linz a Klagenfurttal találkozott, idegenben 5-3-ra nyerték az első meccset, míg a másodikat drámai csatában, hosszabbítás után 4-3-ra otthon. Jellemző az izgalmakra, hogy a mérkőzés utolsó négy percében négy gól is esett. Ez a Linz történetének első ifjúsági aranyérme, a történetnek azonban itt még nincs vége, hiszen juniorban szintén ez a két csapat vívja a döntőt, úgyhogy a már biztos, hogy jövő héten újabb értékes éremmel gyarapszik majd Gáspár kollekciója. A csatár ezt követően csatlakozik az áprilisi székesfehérvári ifjúsági világbajnokságra készülő válogatott kerethez.

gaspar2

Bejutott a legmagasabb szintű német utánpótlás-bajnokság, a DNL elődöntőjébe a Düsseldorf, miután 2-1-es összesítéssel legyőzte a Landshut csapatát. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen itt is egy magyar vitte a prímet, Keresztury Erik az első harmad utolsó percében talált be először, ezzel csapata 2-1-re vezetett. Nem kellett sokat várni a következő gólra sem, hiszen a 23. percben duplázott a magyar csatár. Mivel 4-2-re nyerte a mérkőzést a Düsseldorf, így ez bizonyult a mérkőzést eldöntő találatnak is. Folytatás március 26-án az Eisbaren fiataljai ellen, immár a döntőbe jutásért.

Péntek után szombaton is kikapott a Quad City Mallards a Missouritól a CHL-ben. Mindhárom harmadot egy góllal nyerte a Missouri, a vége 5-2 lett. Nagy Gergő egy gólpasszt adott, ez 51. pontja a szezonban, igen jó formában van, legutóbbi 13 mérkőzéséből 11 alkalommal szerzett pontot.

Hiába szerzett vezetést az Elmira a Cincinnati otthonában a 9. percben, a hazaiak 10 percen belül nem csak egyenlítettek, de az első harmad utolsó másodpercében szerzett találattal a vezetést is átvették. A második harmadban emberelőnyből növelték az előnyt, majd a mérkőzés utolsó percében üres kapura találtak be, kialakítva a 4-1-es végeredményt. Kóger Dániel ezúttal nem szerzett pontot.

Sima vereséget szenvedett Sebők Balázs csapata, a Karpat a Blues otthonában a finn juniorbajnokság döntőjének első meccsén. Az első két harmadban 2-2 gólt lőttek a hazaiak, amire Sebőkék nem tudtak válaszolni, míg az utolsó játékrészt 1-0-ra nyerte a Blues, így végül 5-0-val küldték haza a Karpat csapatát. Búslakodni nincs idő, folytatás vasárnap Ouluban.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum