Háborút szeretnénk nyerni, nem csatát

   

A két szövetségi edző és két-két játékos értékelte a magyar?svéd mérkőzést.

Gömöri Csaba (Magyarország, szövetségi edző): Megköszönöm a közönségnek ezt az estét. Sokáig vártuk, hogy egyszer eljöjjön ez a pillanat, amikor ennyi néző előtt megmutathatjuk, ez a csapat szerethető és ilyen mértékű biztatást megérdemel. Ennek ellenére meglepő, hogy ennyi néző kijött és ezzel töltötte a vasárnap délutánt. Az biztos, hogy nagy erőt adott a lányoknak mindez, és amikor az utolsó percben 1-5-nél állva tapsolt a közönség, az olyan érzés volt, amit sokáig nem felejt el senki. Megmutatta a szurkolótábor, hogy imádja a hokit. Ez egy értő közönség, aki azt ismerte el, hogy a lányok akaratával és küzdeni tudásával semmilyen probléma nem volt.

Ahogy kértük, szívük-lelkük a jégen volt, egy kitűnő erőkből álló svéd válogatott végül győzedelmeskedett, de azt gondolom, hogy nagyon meg kellett szenvedniük ezért a győzelemért. Az első és a harmadik harmadban mutatott játékunk is közel azonos volt a svédekével, talán több helyzetet is tudtunk kialakítani, de sajnos ha ezeket nem lőjük be, úgy nehéz meccset nyerni egy rutinos, sokszoros vb-bronzérmes Svédország ellen. Azt is látni kell, ezen a szinten könyörtelenül kihasználja az ellenfél a legapróbb hibát is, de mint mondani szoktam, hibázni az tud, aki a jégen van, és a hiba nem egyéni, hanem a csapaté együttesen.

Sajnos amiben még fejlődnünk kell a góllövésen kívül, az a kiállítások számának csökkentése, hiszen itt a világelitben a bírók a legapróbb szabálytalanságot is két perccel büntetik, és ezeket a speciális helyzeteket a csapatok általában kihasználják. A mai mérkőzésen is két gólt emberelőnyben lőttek, szinte ugyanúgy, egy távoli korongba beleértek és bepattant, ezeket sajnos nehéz megakadályozni. A második, a negyedik és az ötödik góljuk elkerülhető lett volna nagyobb összpontosítással, de nyilván ilyen iram mellett be-becsúszik egy-egy hiba, ezt ma a svédek könyörtelenül kihasználták.

Gratulálok a svéd csapatnak, igazságosabb lett volna egy szorosabb eredmény, de mindképpen megérdemelt a svédek győzelme, ha nem is ilyen arányban. Amit fontosnak tartok, hogy bulielhozatalban 50%-os teljesítményt nyújtottunk, a lövési mutató is csak picit billent az ő oldalukra, viszont azt látni kell, hogy ebből ők több gólt tudtak lőni. Vasárnap háborúba indultunk, ahol az első csatát elvesztettük, de a háborúnak csak jövő vasárnap lesz vége, és mi háborút szeretnénk nyerni, nem csatát.”

HUNSWE U18W 2

Fotó: iihf.com

Pintér Lili (Magyarország, csatár): A kulcscsonttörésem óta csak egyszer játszottam, a női döntőben. Összességében három hetem volt jégen felkészülni a világbajnokságra. Nagyon nyerni szerettünk volna, a Négy Nemzet Tornán is közel voltunk a svédekhez. Nagyon szerencsés gólokat lőttek, nekünk sok helyzetünk kimaradt, remélem, a folytatásban erőre kapunk a góllövés terén is.

Kiss Andrea (Magyarország, csatár): Amikor fejbe talált a korong, nagyon megijedtem. Elsőre úgy gondoltam, vége a vébének számomra, de tudtam, fel kell állnom, mi egy család vagyunk és senki sem hiányozhat, a csapatnak csúsznia- másznia kell a jégen. A második harmadban öt perc kihagyás után már újra jégen voltam. Remélem, az oroszok ellen nyerünk, de ha nem, akkor a kiesés ellen küzdünk csúszva-mászva.

Henrik Cedergren (Svédország, szövetségi edző): Mindig nehéz a hazai csapat ellen jól kezdeni, így volt ez most is. Nagyon sokan kilátogattak a meccsre szurkolni a magyaroknak. Mindkét csapat ideges volt, mi pedig próbáltunk nyomni végig, és minél több lövéssel megkínálni a magyar kapust. Szerintem ez a taktika bevált, és dominálni tudtunk a mérkőzésen. Holnap Oroszországgal játszunk, akiket már nagyon jól ismerünk: jól képzett játékosaik vannak, olyanok is, akik az olimpián is részt vettek. Ezeken a lányokon rajta kell tartanunk a szemünket, és minél inkább nyomás alá kell helyezni a kapujukat, ez lehet a kulcs holnap is.

Sarah Berglind (Svédország, kapus): Szerintem nagyon jó meccset játszottunk, jól ment a csapatnak. Örülünk, hogy az első meccsünket megnyertük a világbajnokságon, ez mindig fontos. A hátvédek nagyon jól dolgoztak előttem, sok mindent megoldottak, nagyon könnyűvé tették a munkámat. Egyelőre ez a meccs volt csak a fejemben, a következőre még nem is gondolok. Kiürítem a fejem, és jöhetnek az oroszok.

Denise Husak Asp (Svédország, csatár): Remek meccs volt, nagyon jól játszott a csapatom. Úgy gondolom, hogy erős válogatottal érkeztünk. A góljaimnál a kékről jövő lövésekbe értem bele, amik szerencsére bementek. A sortársam nagyon jók ezekben a lövésekben, sokszor szoktunk így gólt szerezni. Örülök a győzelemnek.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum