Vas János klubszezonja véget ért

 

Kóger, Vas J. és Bartalis gólt szerzett, Nagy G. megszerezte 50. pontját, Vas M.-ék a 47. győzelmüket, Sofronék viszont kikaptak.

Nem tudott felállni 3-0-s állásról a Rouen, a hatodik meccsen megnyerte a döntőbe jutásért vívott párharcot az Angers a francia bajnokságban, így a 2010 óta megszakítás nélkül bajnok normandiai csapat hatalmas meglepetésre nem jutott a döntőbe. Nem pénteken bukta el az elődöntőt a Rouen, hanem már sokkal korábban, amikor az első két hazai meccsének mindegyikén kikapott, elsősorban pocsék helyzetkihasználásának köszönhetően. Az Angers 3-0-s vezetésre tett szert, amit szinte lehetetlenség megfordítani. A Rouen megpróbálta, 3-2-re szépített, azonban a hatodik, hazai pályán lejátszott meccsén az Angers már nem kegyelmezett a túl sokat szabálytalankodó címvédőnek. A 48. percben már 4-0-ra vezettek a hazaiak, Vas János gólja az 55. percben már csak a szépítésre volt elég, 4-1-re nyert az Angers. Ezzel eldőlt, hogy Szélig Viktorék ellenfele a Loire-menti város csapata lesz a döntőben. A párharc első két meccsét március 25-én és 26-án Brianconban rendezik.

Vas J rouen

Hazai meccsen szenvedett vereséget a Krefeld a DEL rájátszásában az Ingolstadttól, így összesítésben 1-2-re áll. A vendégek Sofron István kiállítását váltották gólra a 4. percben, nem sokáig örülhettek azonban, hiszen a 15. percre a Krefeld átvette a vezetést. A második harmadban emberhátrányból egyenlített az Ingolstadt, Jeglic volt eredményes. A szlovén kontingens a hosszabbításban is villant, Sabolic a 64. percben szerezte meg a mérkőzést eldöntő találatot, 3-2-re nyert az Ingolstadt. Sofron nem szerzett pontot.

Kóger Dániel parádés teljesítménye ellenére kikapott az Elmira a Cincinnati otthonában. Végig a hazaiak vezettek, ám a második harmad nyolcadik percében jött egy rövidzárlat a vendégeknél, 3-3-as állás után alig két perc alatt kaptak három gólt. Egy gólra még feljött az Elmira, többek között egy emberhátrányos találattal, de egyenlíteni már nem sikerült, a végén kapusukat is lehozták, ebből viszont a hazaiak szereztek gólt, beállítva a 7-5-ös végeredményt. Kóger Dániel egy gólt és egy gólpasszt adott, +3-mal zárt, a hét kapott gól egyikénél sem volt jégen.

Roppant fegyelmezett, mindössze három kiállítást hozó mérkőzésen szenvedtek minimális vereséget Nagy Gergőék a CHL-ben, ahol a Quad City Mallards a Missouri otthonába látogatott. A hazaiak első sora az első két harmad mindegyikében egyszer villant, minek következtében negyven perc után 2-0-ra vezettek. A harmadik harmadban mindent megpróbáltak a vendégek, de sajnos túl későn érkezett az első gól, két perccel a vége előtt Nagy Gergőék sora volt eredményes, a magyar válogatott csatára gólpasszt adott. 58 mérkőzésen 18+32 pontot termelt a magyar center. A hátra lévő időben az egyenlítés már nem jött össze, 2-1-re nyert a Missouri.

Bartalis Istvánék negyedik meccsüket játszották az Allsvenskanban történő bent maradásért folytatott küzdelemben. Az ellenfél a Tingsryds csapata volt, amely hazai pályán fogadta a Troja/Ljungbyt. Bartalisék szereztek vezetést, sőt, két harmad után már 2-0-ra vezettek, azonban az utolsó játékrészben a hazaiak nem csak ledolgozták a hátrányt, de a vezetést is átvették az 57. percben. Másfél perccel a vége előtt a Troja időt kért, majd kapusát lehozva támadott. A húzás bejött 59:09-nél egyenlítettek a vendégek. Itt azonban még nem volt vége, 20 másodperccel később érkezett Bartalis, és megszerezte csapata számára a győzelmet és a bentmaradás reményét jelentő találatot, 4-3-ra nyertek a vendégek. A 10 körös minirájátszás első négy köre után így két győzelemmel és két vereséggel áll a Troja/Ljungby.

Vas Mártonék újabb fölényes győzelmet arattak 3700 lelkes szurkolójuk előtt, az áldozat ezúttal a Hammer Eisbaren volt. A mérkőzés előtt a legfontosabb téma a klub utánpótlását biztosító szervezeti keretek kialakítása volt, erről megszületett a megállapodás, ez fontos előfeltétele a DEL2-ben történő indulásnak. A meccs hamar eldőlt, a 17. percben már 4-0-ra vezetett a Frankfurt, Clarke Breitkreuz az első negyedórában ért el mesterhármast, később sem állt le, így összesen öt találatot szerzett. A második harmad csendesebben csordogált, ezt a játékrészt 2-0-ra nyerte a Frankfurt. Tim Kehler sem lehetett elégedett a látottakkal, aminek a vendégek látták kárát, a harmadik periódus első 100 másodpercében ugyanis újabb négy góllal terhelték meg hálójukat a hazaiak. A vége 11-0 lett, Vas Márton két asszisztot szerzett. Továbbra is veretlen a szezonban a frankfurti csapat.

De a neheze még hátra van, egy forduló van még ebből a szakaszból a Frankfurt számára, ezután jön a döntő, ahol hat csapat, köztük két kiesőjelölt a DEL2-ből, játszik tíz mérkőzést a feljutásért. Nem csak a Frankfurt, de a vb-szereplés szempontjából is szerencsés, hogy a másodosztályú német liga bővítése miatt idén nem két, hanem négy csapat jut tovább. Ebből a szempontból igen kedvező a sorsolás, hiszen Vasék a papíron gyengébb csapatokkal kezdenek, míg a két DEL2-ből érkező csapattal csak a rájátszás végén találkoznak. Ha tehát a gyengébb csapatokat sikerül legyőzniük, elképzelhető, hogy az utolsó meccsekre már kiharcolják a feljutást, így a magyar center-hátvéd szöuli játéka zöld utat kap. Az utolsó meccset április 21-én játsszák.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum