Kérdésessé vált Hári János vb-je

 

Jelen állás szerint nagy valószínűséggel nem lehet ott a szöuli világbajnokságon a HIFK csatára. A jövő hétig még van remény a fordulatra.

A finn élvonalban eredményes szezont záró Hári János igazából az egész évadot sérülten játszotta végig. Tavaly nyáron kiújult egy korábbi sérülése, amit a felkészülés alatt meg is műtöttek, de a beavatkozás nem sikerült tökéletesen, a makacs szeméremcsont-gyulladás mindvégig nehezítette a támadó játékát. Hol nagyobb, hol kisebb mértékben érezte. Sajnos a bajnokság vége felé erősödött a tünet, a Pelicans elleni sorsdöntő, mint később kiderült, utolsó mérkőzésen nem is játszott emiatt.

Hari Janos valogatott

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A szezonzárás után Helsinkiben maradt, ahol szerdán MRI-vizsgálatot végeztek rajta, csütörtökön pedig az ilyenfajta sportsérülés specialistája vizsgálja meg, milyen beavatkozás szükséges. Az eredmény 4-5 napon belül várható, de nem túl jók a kilátások.

Teljes pihentetéssel 5-6 hónap alatt gyógyul ez a sérülés. Műtéttel lehet gyorsítani az eljárást, de ez esetben is minél több pihenés javasolt a beavatkozás után. Mivel Háriék egy hónappal a vb kezdete előtt kiestek, ha a játékos vállalja a vb-t, akkor egyrészt egészségét kockáztatja, másrészt hat hét kiesik a rehabilitáció idejéből, mert a felkészülés kezdetére mindenképpen egészségesnek kell lennie.

“Egyelőre úgy tűnik, nem az operációt javasolják majd a finn orvosok ? mondta Hári János a Jégkorongblognak az MRI-vizsgálatot követően. ? A pihenést és a rehabilitációt viszont minél hamarabb el kell kezdenem. A világbajnokságra sajnos kicsi most az esély, pedig nagyon vártam, nagyon szeretnék ott lenni Dél-Koreában. Még nem adom fel teljesen ennek az esélyét, de igazából nem biztatnak azzal, hogy április közepén újra jó erőben tudok jégkorongozni. Bárhogy is alakul, remélem, augusztusig túl leszek rajta és jövőre végre már remélhetőleg nem kell ezzel a gyulladással szenvednem. De mint mondtam, még nem dőlt el semmi erre a szezonra vonatkozóan sem, még nem száz százalék, hogy nem tudok ott lenne Szöulban.”

Időközben megkezdődtek a tárgyalások a HIFK és Hári menedzsere között a lejáró szerződés meghosszabbításáról. A finn klub megtartaná a magyar csatárt, aki egy évvel szeretné meghosszabbítani szerződését jelenlegi klubjánál.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum