Az Érsekújvár nyerte a MOL Ligát

   

A hatodik meccset 4-1-re, a párharcot 4-2-re nyerte a HC Nové Zámky. Új név kerül a MOL Liga trófeájára, teljesen megérdemelten.

Az Érsekújvár úgy döntött, meghúzza az első harmadot. Az első perctől támadólag lépett fel. Erik Weissmannt ezúttal végig játszatta Spisák mester. Több komoly helyzetet alakított ki az Érsekújvár, miközben a Brassónak a támadó harmadba való korongbevitel is nehézséget okozott. Nem okozott jelentős meglepetést, hogy az Érsekújvár szerzett vezetést. Caladit egyedül hagyták a védők, a szlovák csatár Polc lábai között juttatta át a korongot, így lett 1-0 a vendégek javára. A Brassó csak a harmad utolsó 4 percében mutatott aktivitást Chovan kapuja előtt, de túlzás lett volna, ha ezt a harmadot döntetlenre hozza Rauhanen csapata.

Ersekujvar

A döntőben a HC Nové Zámky egyik specialitása a harmad eleji gyors gólszerzés. Ez most sem maradt el, sokadik alkalommal mattolták a Brassó védelmét az első percben, ezúttal fél percen belül megduplázták a vezetésüket, Polcik lőtte ki Polc lepkés felső sarkát. Az első brassói előny veszélyes lövéseket eredményezett, de gólt és ezáltal szépítést nem. Egyből következett a második hazai fór, az Újvár elcserélte magát. Ebben is két jó lehetőség adódott Zsókék előtt, de egy kontrából Weissmann megtréfálta Polcot, visszahúzta a korongot a rövid alsóra. A 30. percben 0-3 állt a táblán. A Brassó nem zuhant össze, mégis úgy tűnt, eldőlt a MOL Liga-döntő. Ugyanakkor a szépítésre nem kellett sokmat várni, a 34. percben Dornic szó szerint bekotorta a korongot, Chovan valóban nem fogta.

A harmadik harmad nagy kérdése az volt, ki lövi a következő gólt. Az Érsekújvár már nem erőltette a támadásokat annyira, mint a meccs elején, de így is bőven volt helyzete, a hazaiak viszont nem tudták keresztülvinni elképzeléseiket. Egy pillanatig nem adták fel, nagyon jó szellemben hokiztak, de teljesen egyértelmű volt, hogy ezen a meccsen csak az Érsekújvár nyerhet. Fizikailag mindkét csapat a döntőben mutatott játék alatt teljesített, de a hazaiak fogcsikorgatva is küzdöttek a második góljukért. Többször is közel kerültek ehhez, de nem volt meg az a különbség, ami a találathoz kellett volna. Igazából a szurkolók is berendezkedhettek a hosszú halálra. Ezen a meccsen az emberelőnyöket sem sikerült eredményesen megjátszani, és a még nagyobb szerencséhez szükséges erőfeszítéseket sem engedte a csapat kifacsart állapota, hiányzott az elődöntőben és a döntőben eddig mindvégig meglévő szükséges plusz. De még így is, Dornic még az 59. percben is felhozhatta volna egy gólra csapatát, persze addigra már Polc ismét minden tudását kitette a jégre, hogy 3 gólon tartsa a Zámkyt. A végén lehozta a kapust a Brassó, ki más használta volna ezt a lehetőséget ki, mint az újvári csapatkapitány, Miroslav Stefanka, aki a lefújás előtt néhány másodperccel belőtte a 4. gólt, ezzel a MOL Liga-szezon utolsó találatát jegyezte.

Elfáradt a Brassó, nem tudott megküzdeni a szerencséjéért. Eddig megélt kevés lehetőségből, mert jól használta ki azokat, ezúttal ez is elmaradt.

A kupa jó helyre került, a rájátszás legjobb csapata nyerte a 2013/14-es MOL Liga-szezont. Soha rosszabb idényt!

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2600 néző. Játékvezetők: Halassy, Lascar, Gangel, Toparceanu.
Polc: 89,3% (Fülöp)
K
Chovan: 95,2% (Krajcovic)
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Uram, Polcík
Wehrs, Piszarenko, Antal, Saluga, Dornic
2
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Weissmann
János, Nagy, Molnár, Butocsnov, Imecs
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
Dumitru, Bálint, Virág, Petres
4
Král, Ruzicka, Stefanka O., Dubec Marek
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
E
Robert Spisak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:05 NZÁ Caladi Uhnák Stefanka M.
0-2 20:24 NZÁ Polcík Uram
0-3 29:49 NZÁ SH Weissmann
1-3 33:27 BRA Dornic Antal
1-4 59:56 NZÁ EN Stefanka M. Kowalczyk Uram
21 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 8
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum