Magyar Kupa négyes döntőbe juthat az UTE

   

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint csütörtökön este megverni a DAB-ot. Összeszedtünk mindent, amit a Borsodi Magyar Kupa döntőjéről előzetesen tudni lehet és érdemes.

Jelen pillanatban három csapat van versenyben a Fehérvár és a Miskolc mellett még kiadó két helyért. A Ferencváros már befejezte a selejtezőket, ezek során egyszer kapott ki, mégpedig a Dab.Doclertől, így 9 pontja van. Az UTE már csak a Dab.Doclerrel játszik, jelenleg 6 ponttal áll, mivel kikapott a Ferencvárostól. A DAB-nak még két meccse van, az UTE és a Debrecen ellen, mivel eddig veretlen szintén 6 pontja van. Ha a papírformának megfelelően a vendégek nyernek, akkor a DAB és az FTC kerül be a miskolci fináléba. Ha azonban az UTE nyer csütörtökön a 18 órakor kezdődő Megyeri úti meccsen ? és a DAB Debrecenben ?, akkor az FTC, az UTE és a Dab.Docler között hármas holtverseny alakul ki. A Magyar Kupa szabályai szerint ebben az esetben minitabellát alakítanak ki a csapatok között, ahol csak az egymás elleni eredmények számítanak. Ha erre szükség lesz, akkor körbeverés miatt a gólkülönbség fog számítani.

Jelenleg az FTC a legrosszabb ebben a mutatóban, -2-vel állnak, második az UTE -1-gyel, első a DAB +3-mal. Ebből az következik, hogy ha csütörtökön nyer az UTE biztos résztvevője a Magyar Kupa négyesdöntőjének. Mivel az FTC és a DAB között gólkülönbségben 6 pont a differencia, ezért abban az esetben, ha a lilák hat gólnál kevesebbel nyernek a Dab.Docler ellen, akkor az újvárosiakat viszik magukkal a legjobb négy közé, ha viszont hat vagy annál több góllal győzik le a dunaújvárosiakat, akkor az FTC-t. Extrém esetben az is előfordulhat, hogy az UTE hatnál kevesebb góllal győz a DAB ellen, amely viszont vasárnap kikap Debrecenben, ekkor szintén a zöldek és a lilák kerülnek a döntőbe. Mindez rendes játékidős győzelmekre vonatkozik, ha csütörtökön hosszabbításban nyernek a lilák, akkor az UTE csak akkor juthat el Miskolcra, ha a DAB Debrecenben kikap, akár hosszabbításban, akár rendes játékidőben.

A másik kritikus kérdés a pénteki helyszínekkel kapcsolatos. Az biztos, hogy március 28-án, pénteken este hat órakor Miskolcon jégkorongmérkőzést rendeznek. Az is biztos, hogy ellenfelük vagy az FTC vagy az UTE csapata lesz. Mivel azonban a péntek munkanap és minimális esély van arra, hogy kora délutáni órákban bármely városból jelentősebb számú nézősereg tudna ellátogatni a Népkertbe, ezért a tavalyi évhez hasonlóan a Fehérvár leendő ellenfele (vagy az UTE vagy a DAB) hazai pályán fogadja a Volánt. Az is biztos, hogy ha ez a DAB lesz, akkor a mérkőzés 17:45-kor kezdődik majd és a DIGI Sport élőben közvetíti.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Rég nem találkoztunk már az Újpest csapatával, de természetesen csak a győzelem elfogadható minden Magyar Kupa-selejtezőn – nem lesz ez másképp csütörtökön sem. Kőkeményen készültünk március eleje óta, közel háromhetes nagyon fárasztó időszakon vannak túl a fiúk, mert természetesen a Magyar Kupa elnyerése a célunk. Ennyire azonban nem szabad előregondolkodnunk, mindig csak a következő lépésre koncentrálhatunk, ez pedig jelenleg az, hogy mindenhol száz százalékot teljesítve, magabiztosan, eredményesen és hatékonyan játszva első helyen jussunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe!

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum