Szabados lejátszotta első profi meccsét

 

A kanadai női válogatott olimpiai győztes kapusa bemutatkozott a férfiak között a Columbus Cottonmouthsban.

Shannon Szabados az SPHL (Southern Professional Hockey League) rangadóján a Knoxville Ice Bears elleni mérkőzésen esett át a tűzkeresztségen. A magyar felmenőkkel rendelkező hálóőr a 4-3-as hazai vereség ellenére abszolút nem vallott szégyent, 27 lövést fogott a mérkőzésen.

A remekül védő Szabadosnak a jó teljesítmény ellenére sajnos nem volt szerencséje, a négy vendégtalálatból háromnál esélye sem volt a hárításra. Az első gólnál a korong egy korcsolyán megpattanva jutott a gólvonal mögé, míg a második és harmadik találatnál mindkét esetben emberelőnyben, egy ziccerre játszott helyzet után volt kénytelen kapitulálni. A mérkőzésre kilátogató több mint 4000 néző is elismerően honorálta Szabados teljesítményét, hatalmas ovációval és tapssal búcsúztatták a mérkőzés végén.

A rangadó után természetesen maga az érintett is nyilatkozott. ”Ez nagyszerű volt, de rövid! Csak a mérkőzés előtt két nappal érkeztem Columbusba és jó lett volna legalább egy hetet eltölteni, hogy mindent megszokjak. De ettől függetlenül úgy érzem, hogy nem vallottam szégyent, minden tőlem telhetőt megtettem. A srácokat csak dicsérni tudom, nagyon jól játszottak előttem, rengeteg segítséget kaptam tőlük. Úgy érzem, óriásit léptem előre. A legnagyszerűbb pillanat mégis az volt, amikor megláttam néhány szurkolót Szabados-mezben, hihetetlen volt! A mérkőzés előtt megkérdezték, melyik nagyobb mérkőzés számomra ez, vagy az olimpiai döntő. Én mondtam, hogy az utóbbi, mégis itt sokkal jobban izgultam.”

A vezetőedzője, Jerome Bechard is megfogalmazta a véleményét. “Meg vagyok elégedve Shannon teljesítményével, jól játszott. Mindent védett, amit lehetett, nem lehet rá panasz. Sajnos a csapatnak volt egy tízperces rövidzárlata, amiért ő nem okolható.”

A találkozó után a Columbus játékosai ellátogattak egy kórházba, egy jótékonysági rendezvényre és aukcióra, ahol Szabados meze 2400 dolláros áron cserélt gazdát.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum