Az Érsekújvár megnyerheti a MOL Ligát

   

A felvidéki csapat 3-1-es állásról folytatja a Brassó elleni döntőt hétfőn, újabb győzelmével lezárhatja a párharcot. A Brassó a túlélésért küzd, de Rauhanen szerint ez nem új szituáció a csapat életében.

Érdekes módon a MOL Liga idei döntőjében két-két teljesen eltérő arculatot mutató mérkőzést láthattak a nézők. Az első két érsekújvári mérkőzés nagy taktikai csatát hozott, az edzői stáb mindkét oldalon igyekezett meglepni valamivel ellenfelét. Az eredmény óvatos játék és kevés gólt hozó, ám roppant izgalmas és szoros mérkőzés lett. Ehhez képest Brassóban őszintébb hokit játszottak a csapatok, sok gól és egy alkalommal nagyobb gólkülönbségű hazai győzelem született. Nagy kérdés, hogy az ötödik mérkőzésen melyik forgatókönyv tud érvényesülni.

NZABRA 10

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Azt is láthattuk, hogy egyik csapat sem roppant össze háromgólos hátrányban sem, a Zámky a harmadik meccsen két, a Brassó a negyediken egy gólra tudott felzárkózni, újra izgalmassá téve a meccseket. A Brassónak ez azért nehéz, mert kisebb a padja, az Érsekújvárnak pedig azért, mert a döntő nagy ütemben fogyasztja kulcsjátékosait, a harmadik meccsen például sem Uram, sem Weissmann, sem Pavesic nem játszott. Helyettük Polcik lépett elő, aki a negyedik mérkőzésen mesterhármassal segítette csapatát győzelemhez. Uram és Weissmann kiesése azonban komoly érvágás, olyan játékosokról van szó, akik egyenként is képesek meccseket eldönteni. Információink szerint hétfőn Weissmann visszatérésére van nagyobb esély.

A túloldalon is fontos azonban, hogy a stabil húzóemberek mellé fel tudjanak lépni olyan játékosok, akik eddig többnyire kiegészítő szerepet játszottak. A harmadik mérkőzésen egyértelműen ilyen nyerőember volt Zsók Levente, aki az alapszakaszban gólt sem lőtt az Érsekújvárnak, csütörtökön azonban fél óra alatt hármat is. A gólokhoz persze mindkét meccsen kellett az is, hogy a csapatok feladják azt a zárt védekezést, amit Érsekújváron mutattak, mindkét oldalon sokkal több volt a hiba. Hétfőn ezért feltehetően Robert Spisak és Kari Rauhanen egyaránt a korábban látott fegyelmezettséghez kívánja visszatéríteni csapatát. Amelyik csapatnak ez jobban sikerül, az nyerheti meg a mérkőzést.

Robert Spisak (Érsekújvár): Az első két meccsen biztonsági játékot láthattunk, mindkét oldalon az volt az elsődleges cél, hogy ne hibázzanak a csapatok. A harmadik meccsen nekünk, a negyedik meccsen a Brassónak volt egy nagyon rossz harmada, ami után jelentős hátrány alakult ki, ezért a támadójáték került előtérbe. Hétfőn vissza akarunk térni a korábbi szoros védekezésre és megnyerni a MOL Ligát.

Kari Rauhanen (Brassó): Hétfőn az életünk a tét, de ebben semmi új nincs, amióta itt vagyok, vagyis december óta a torkunkon van a kés, hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy nyomás alatt játsszunk. Ebben eléggé meg is erősödtünk. Egy ilyen döntő mindig mentális ütközet is a két csapat között, ebben talán jobbak vagyunk, mint az Érsekújvár.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum