Tökösebbek, vagányabbak voltak

   

A Fehérvár nyerte az U18-as bajnokságot, a két edző értékelte az ifjúsági döntőt.

Kóger István (edző, Fehérvár U18): “Szívet melengető volt a játékot nézni az ifjúsági döntő mindhárom mérkőzésén. Elfogulatlanul is azt mondom, színvonalas, fegyelmezett játék és a szabályosság jellemezte ezt a döntő szériát.

Függetlenül a téttől, borzasztóan kemény, hajtós, alázatos hokit mutatott be mind a két csapat. Nüanszok döntöttek a javunkra, főleg a harmadik mérkőzésen, amikor az 55. percig 0-0-ra állt a meccs. Komoly taktikai fegyelmet mutatott mindkét csapat, egy pici hiba döntött a javunkra.

Komoly sorozatban vannak legjobb játékosaink, ezért a harmadik mérkőzésen az előtte minden nap folyamatosan játszó Erdély Csanád és Vokla Roland pihent. Rájuk szombaton egy klagenfurti utazás vár a juniorokkal.

Fehervar U18 bajnok

Forrás: facebook

Nagyon boldogok vagyunk a bajnoki cím megszerzése miatt, mint már említettem, a csapat fele tavaly a serdülődöntőben alulmaradt a MAC-cal szemben. Akkor is nagyon szerettünk volna aranyat a nyakunkba, ez most kárpótlás volt.

Közeleg a székesfehérvári U18-as világbajnokság, kicsit ebből a szempontból is néztem a döntőt. Négy nap alatt három ilyen színvonalú mérkőzést játszottunk, és bírták a srácok fizikailag, sebességgel, koncentrációval. Nem szabad elkapkodni a tanulságok levonását, de azt gondolom, ennek a jó teljesítménynek ki kell kijönnie az ifivébén, ahol a válogatott magját ez a két csapat adja majd. Ki merem jelenteni, hogy a magyar játékosok 18 évesen jó szinten állnak, fizikailag felkészültek.”

Marton Tibor (edző, MAC): “Először is gratulálok a Volánnak, megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. Utánpótlásedzőként azt mondom, kiváló 3 mérkőzés volt, mindkét csapat taktikailag és fizikálisan is felkészült és mindkét csapat keményen, de fegyelmezetten játszott. Bárcsak több ilyen jó csapatunk lenne. A játékosaink mindent kiadtak magukból, ezen a téren senkinek nem lehet hiányérzete. A különbség véleményem szerint az volt, hogy a kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki a Volánból előlépett és meghúzta a szekerüket, egyszerűen tökösebbek, vagányabbak voltak.

Mind a 3 mérkőzésen több lövésünk volt, tényleg volt bőven lehetőségünk, de nem tudtunk gólokat szerezni, sőt azt gondolom, a legtöbbször igazán nagy kihívás elé sem állítottuk a kapusukat. Mind a 3 mérkőzésen számunkra kritikus pillanatban történt egy-egy hiba, amit az ellenfelünk viszont kihasznált, egyszerűen bennük jobban élt a “gyilkos ösztön”.

sae_1195

A MAC-nál a hangsúlyt a játékosok fejlesztésére helyezzük, ezért nyomást sem raktunk a srácokra, mégis a játékosok saját magukra helyeztek nyomást, és ezt nem igazán bírták el. A célunk az aranyérem megszerzése volt, sajnos ezt most nem a mi nyakunkba akasztották, ezért ma még roppant szomorúak vagyunk. De 16-18 éves srácokról van szó, nem gondolom, hogy ez egy óriási tragédia, a hibákból tanulnunk kell.

Egy dolgot szeretnék még megjegyezni. Természetesen mindannyiunk számára fontos ez a sport, ez az életünk, de talán vannak fontosabb dolgok. Szeretném elmondani, milyen jó dolog, hogy újra láttam Mazzag Danit jégkorongozni, még ha ellenfélként is, továbbá azt, hogy mennyire reméljük, hogy Fehér Jován, aki most egy másik pályán harcol, minél hamarabb velünk lehet ismét.”

Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia színeiben játszott a 2013/14-es szezonban:

Kapusok: Kornakker Dániel, Gadácsi János Győző, Plesz Bendegúz, László Arnold.

Mezőnyjátékosok: Szász Norbert, Szabó Pál Krisztián, Szita Donát, Balogh Bence, Vokla Roland, Vizi Dániel, Kiss Patrik, Jancsó Dávid Zsolt, Erdély Csanád, Erdei Zoltán, Szakácsi Ákos, Prácser Ádám, Imre Patrik, Mazzag Dániel, Pál Zalán, Tóth Renátó, Szaller Márk, Szabó Bence, Bolla Bence, Antal Arnold István, Négyesi Armand, Láday Tamás, Nyuli Zsombor, Baranyai Balázs, Kovács Olivér, Bors Imre Arnold, Toldy Soma, Kelemen Kristóf, Járossy Ádám, Takács Bence Gáspár, Mányok Ádám, Fürst Tamás.

sae_1131

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum