Máris meccslabdához juthat az Érsekújvár

   

Csütörtökön folytatódik a MOL Liga döntője, melyben teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra a meccsek legnagyobb részében jobban játszó Érsekújvár a Brassóval szemben. Könnyű dolga azonban eddig sem volt a felvidéki csapatnak, de ha harmadszor is nyer, nagyon közel kerül a végső győzelemhez.

Az idei MOL Liga izgalmainak koránt sincs vége, minden idők legszorosabb alapszakaszbeli küzdelme után talán most először látni igazi playoff-meccseket. Előzetesen ugyanis a Brassót sem a DAB-bal, sem az Érsekújvárral szemben nem tartották esélyesnek. A Cenk alján pedig már annak is örültek, hogy bejutottak a rájátszásba. Nem elégedtek meg azonban a szimpatikus vesztes szerepével, hanem tökéletes taktikával és némi szerencsével először kiverték a címvédőt, majd hazai pályáján két szoros meccsre kényszerítették a sokkal jobb erőkből álló Érsekújvárt.

140310_15

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A brassói taktika egyszerre nagyon egyszerű és nagyon bonyolult. Egyszerűségét Polc kapus és a kapu előtti, kíméletet nem ismerő védekezés adja, bonyolultságát pedig az, hogy pillanatok alatt tudnak váltani sündisznóállásból agresszív letámadásba, ahogyan azt tették a döntő első mérkőzésének második harmadában vagy vesztett állásból a második dunaújvárosi mérkőzés harmadik periódusában. A nagy különbség abban van, hogy az Érsekújvár okosabban játszik a Brassó ellen, mint tette azt a Dunaújváros. A DAB-nak mindkét hazai meccsén volt egy-egy harmada, amikor nem sikerült akkora tempót mennie, míg az Érsekújvár igyekszik végig nagy sebességgel játszani, így ki tudja használni a hosszabb kispadját. Ennél is fontosabb, hogy fizikailag felveszik a versenyt a Brassó kellemetlen hokijával szemben, különösen a kapuk előtti területen.

A kérdés csak az, hogy mire megy egymással a két csapat Brassóban. A szezon eddig gólgazdag meccseket hozott, váltakozó sikerrel. Az mindenesetre sokatmondó, hogy háromszor is sikerült a Zámkynak öt gólt lőnie a Cenk alján és ez két alkalommal elég is volt a győzelemhez: De mint említettük az idei playoff mindenképpen más, mint az alapszakasz, eddig a döntő mindkét alkalmával nagy taktikai csatát is láthattak a nézők, melynek során kölcsönösen lepték meg egymást a csapatok. Az Érsekújvár mellett szól, hogy a lelki teher immár nem őket nyomja, eddig mindkét alkalommal ők szerezték meg a vezetést, és hogy az első mérkőzésen bizonyították, hogy egygólos vezetés birtokában is úgy tudják őrizni az előnyt, mint senki más a mezőnyben. A Brassó sem keveset tud felmutatni, nevezetesen a hazai pálya előnyét és egy Acélbika-trófeát, 0-3-as állásról fordítva az elődöntő harmadik meccsén. A MOL Liga történetének egyik legérdekesebb döntője folytatódik.

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): ”A két érsekújvári meccs mindegyikén mi voltunk az erkölcsi győztesek. A jégkorongnak nevezett játék kőkemény fizikai sport ugyan, de a jelszó mégis a fair play és a tisztelet. Olyan dolgok, mint a rasszizmus és a színészkedés nem része ennek a nagyszerű sportnak. Sajnálatos módon a színészkedés mindkét mérkőzésen főszerepet kapott, amit a játékvezetők nem tudtak kezelni. Ez nem az ő hibájuk, ezért nem is feléjük, hanem az Érsekújvár edzőjének mutattam fel az ujjamat. Az elkövetkező két meccsen is tartjuk magunkat az eltervezett taktikához, nem kezdünk el most színészkedni. A sport mindig fair volt velem szemben, ezért én is mindig fair leszek a sporttal szemben és továbbra is tisztelem az ellenfelet. A Brassó soha nem adja fel, erről mindenki meg fog bizonyosodni!”

“Romániában egészen biztosan forró lesz a hangulat ? latolgatta az esélyeket az Érsekújvár honlapján a helyi viszonyokat remekül ismerő Lubomir Hurtaj ?, telt ház lesz a meccsen. Nekünk úgy kell dolgoznunk, mint az első meccsen, jól védekezni, és várni a lehetőséget, hogy egy-egy támadást vezessünk, vagy emberelőnybe kerüljünk. Nagyon jó képességű játékosaink vannak, akik képesek ezt megvalósítani és értékesíteni a lehetőségeket. Egészen biztos, hogy a képességeink határán kell játszanunk, de remélem, hogy meg tudjuk valósítani és boldogan jöhetünk haza.”

A mérkőzés helyi idő szerint 17:30-kor kezdődik, Magyarországon a Digi Sport 2 magyar idő szerint 16:25-től, Romániában szintén a Digi Sport 2 helyi idő szerint 17:30-tól, míg Szlovákiában a Digi Sport 2 ugyancsak 16:25-től közvetíti, mindhárom országban élőben lehet tehát követni a mérkőzést a televízióban.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2000 néző. Játékvezetők: Halassy, Valentin, Butucel, Soós.
Polc: 92,9% (Fülöp)
K
Chovan: 82,1% (Krajcovic: 100%)
Wehrs, Nagy, Molnár, Saluga, Dornic
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
2
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Uram
Piszarenko, János, Antal, Butocsnov, Imecs
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Polcík
Dumitru, Márton, Oprea, Bálint, Petres
4
Korytko, Král, Ruzicka, Uhnák
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
E
Robert Spisak
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum