Brassó?Érsekújvár 6-3

   

Az idei döntő legalacsonyabb színvonalú mérkőzésén a két kulcsjátékosát nélkülöző Érsekújvár nem tudott komoly ellenállást kifejteni az életéért küzdő Brassó ellen. A hazaiak Zsók mesterhármasával magabiztosan és megérdemelten nyertek, 2-1-re szépítve az összetett állást. Folytatás pénteken.Jelentős hiányzókkal korcsolyázott ki a jégre az Érsekújvár, hiszen keretükből a két legfontosabb mezőnyjátékos, Uram és Weissmann is hiányzott. Ennek ellenére Kowalczyk és Ondrej Stefanka már az első másodpercekben megkezdte Polc tesztelését, Frolik pedig még az első percben folytatta, az Érsekújvár szemmel láthatóan már az elején bele akarta szúrni a kést a Farkasok nyakába. Ez nem sikerült, hamar visszaesett a meccs irama, ami kedvezett a Brassónak, mintha mindkét csapat a kontrákra várt volna. Az ötödik percben Podstavek lépett ki egy koronggal, Hurtaj ismételhetett, de mindkét lehetőséget fogta Polc. A harmad felénél Dornic ugrott ki, szólóját Chovan hatalmas bravúrral hárította, sőt, a kipattanóra érkező Saluga sem tudta mellette a kapuba lőni a korongot. Három perccel később Molnár Zsolt másolta le Dornic attakját, csak a másik oldalon, Chovan azonban a helyén volt, akárcsak Péter okos próbálkozásánál. Az egyre intenzívebbé váló brassói próbálkozásokat végül a 14. percben koronázta sikert, egy szép támadás során Péter passzolt fel a kék közelében álló Gligának, aki egyből rátűzte, a kipattanót pedig Zsók tette fel a tehetetlen Chovan fölött a kapuba. Próbálta felpörgetni a meccset az Érsekújvár, ez azonban most nem sikerült annyira átütően, mint az otthoni meccseken. Három perccel a meccs vége előtt megduplázhatta volna előnyét a Brassó, azonban a rosszul cserélő érsekújváriak végül tisztázni tudtak.

140310_23

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A második harmadot ugyanúgy kezdte az Érsekújvár, mint az elsőt, az első bedobás után elhozták a korongot, Podstavek senkitől sem zavartatva ment lövőtávolságon belülre, felső lövésével szemben Polc tehetetlen volt, így 17 másodperc után egyenlítettek a vendégek. Három perccel később a Zámky is bemutatta, hogy tud szellősen védekezni, Zsók tört be a kapu elé, vitte el Chovan mellett a korongot és fonákkal a kapuba tette a korongot. Talán a 2-0-s összesített vezetés, talán vezéreik hiánya, talán az idegenbeli mérkőzés hatott negatívan az Érsekújvárra, de játékukban nyomokban sem emlékeztetett az eddig látottakra. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Brassó, a 32. percben Zsók harmadik gólját szerezte, majd az egész meccsen nagyon agilisen játszó Molnár Zsolt szerzett korongot Chovan kapuja mögött, majd Saluga elé tálalt, aki kapásból kilőtte a rövid alsót. Mind az eredmény, mind a mutatott játék indokolta, hogy Spisak mester kikérje idejét, amit a szlovák edző meg is tett. Az időkérésnek nem volt azonnali hatása, továbbra is a Brassó dominált. A 16. percben pörgött fel a Zámky, Baron hatalmas lövését bravúrral fogta Polc, majd Hurtaj és sora kevergetett veszélyesen a hazaiak kapuja körül. A harmad Hurtaj négyperces kiállításával ért véget, amelyből két és fél perc áthúzódott a záró húsz percre is.

A hosszú előnnyel nem tudott mit kezdeni a Brassó, az Érsekújvár sikeresen akadályozta meg a hazaiak támadásépítéseit. A Brassó mintha csak arra várt volna, hogy Hurtaj visszajöjjön, legveszélyesebb támadásukat Saluga vezérletével már egyenlő létszám mellett vezették, melynek során a csatár ütközött Chovannal, így a kipattanóból lőtt találatot a játékvezetők érvénytelenítették. A 45. percben azonban már teljesen szabályos gólt szereztek a hazaiak, a sérüléséből felépülő Imecs lőtt be ellentmondást nem tűrően egy kipattanót. A gól után felpörgött az Újvár, Dubec, Frolik, majd újra Dubec veszélyeztetett, de egyik alkalommal sem jártak sikerrel. A 48. percben kapust cserélt a Zámky, Chovan helyett Krajcovic állt be a kapuba. Ment az Érsekújvár, de az első öt percet leszámítva az egész meccsen nem látszott a hit a játékukban. Egészen az 53. percig, amikor egy perc alatt Kames duplázott, újra izgalmassá téve a mérkőzést. Az utolsó két percre lehozta kapusát Spisak, azonban ebből is a Brassó szerzett találatot, egy perccel a vége előtt Dornic szerezte a hatodik hazai gólt, beállítva a 6-3-as végeredményt.

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): “Két meccs hátrányban voltunk az érsekújvári kör után, most minden olyan volt, mint amilyennek egy döntőben lennie kell, abszolút tökéletes. Meg voltam elégedve a játékvezetéssel is, hagyták a keménységet, de csak a sportszerűség keretein belül. Kissé idegesen játszottunk, Érsekújváron jobb volt a játékunk, még ha veszítettünk is. ha meg akarjuk nyerni a MOL Ligát, akkor folytatnunk kell a jó játékot. A győzelem önbizalmat adott nekünk, és végre teljes kerettel játszhattunk. reméljük a legjobbakat holnap is.”

Robert Spisák (vezetőedző, Érsekújvár): “Sok lehetőséget teremtettünk magunknak, de sajnos nem voltunk elég aggresszívek ahhoz, hogy annyi gólt szerezzünk, amennyit szereznünk kellett volna ezekből. A második harmad döntött, amikor 1-1 után a Brassó rendkívül hamar újra gólt lőtt. Aztán elmentek tőlünk, akkora lett a különbség, amit már nem tudtunk behozni, csak csökkenteni. A Brassó nagyon jól játszott, az én csapatom pedig egyszerűen nem lőtt elég gólt ahhoz, hogy megnyerhesse ezt a mérkőzést.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2000 néző. Játékvezetők: Halassy, Valentin, Butucel, Soós.
Polc: 92,9% (Fülöp)
K
Chovan: 82,1% (Krajcovic: 100%)
Wehrs, Nagy, Molnár, Saluga, Dornic
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
2
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Uram
Piszarenko, János, Antal, Butocsnov, Imecs
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Polcík
Dumitru, Márton, Oprea, Bálint, Petres
4
Korytko, Král, Ruzicka, Uhnák
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
E
Robert Spisak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:32 BRA Zsók Péter R. Gliga
1-1 20:17 NZÁ Podstavek
2-1 22:59 BRA Zsók Gliga Nagy
3-1 31:37 BRA Zsók Péter R.
4-1 33:08 BRA Saluga Molnár
5-1 44:54 BRA Imecs Zsók Hietamaki
5-2 52:03 NZÁ Podstavek Kames Polcík
5-3 52:51 NZÁ Uhnák
6-3 58:49 BRA EN Dornic Saluga Molnár
28 Kapura lövések száma 42
4 Kiállításpercek 36
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum