Nagy Gergő AHL-szerződést kötött a Chicagóval

 

A magyar center AHL-es bemutatkozása ennél jobban nem is sikerülhetett volna, néhány nap alatt meggyőzte a Wolves szakembereit, akik azon nyomban a következő szezon végéig szóló szerződést ajánlottak.

“Miután visszajöttem Chicagóból, szólt az ügynököm, hogy a Wolves aláírna velem év végéig és a következő szezonra is ? tájékoztatta a fejleményekről Nagy Gergő a Jégkorongblogot. ? Úgyhogy ezt boldogan alá is írtam. Nagyon komoly dolog ez, magyarként AHL-es szerződést kapni. Rettentő boldog vagyok.

A következő lépés, hogy stabilan megkapaszkodjak az AHL-ben. Nem lesz egyszerű dolog ez sem!

Nagy Gergo Quad 6

Amikor Székesfehérvárról közös megegyezéssel eljöttem ? szeretném hangsúlyozni, hogy ez tényleg így volt, fontosnak tartom elmondani, hogy nem a klub küldött el ?, akkor nem hinném, hogy sokan gondolták volna ezt. A szurkolók nagy része leírt, elmondtak mindennek, hogy tessék, itt van egy újabb magyar példa, hogy miként tegyük tönkre a karrierünket fiatalon. Remélem, csattanós kis válasz ez nekik is.

Két éve távoztam a Volántól, már akkor is úgy éreztem, hogy jól megy a játék. Pontosabban jól ment volna, de a vezetőedző az akkori játékosállomány erőssége miatt úgy érezte, hogy az első 3 sorba nem férek be. Akkor abban a korban voltam, amikor feltétlenül sokat akartam játszani, jégen lenni, ezt akkor is lenyilatkoztam, és mivel ezt Miskolcon kaptam meg, ezért szerettem volna oda menni, függetlenül attól, hogy az EBEL helyett a MOL Ligában játszottam.”

A szerződést múlt héten írták alá a felek, de csak szerda reggel vált publikussá. Nagy Gergő egyelőre a szerződés ellenére a Quad City Mallardsban marad, várhatóan a CHL-szezon végéig. Az alapszakasz március 30-ig tart, ezt követi a rájátszás, ahol minden bizonnyal érdekelt lesz a Quad is. Eközben a Wolves bármikor felhívhatja az AHL-be, de ez a bajnokság jelenlegi szakaszában már nem túl valószínű. Az viszont már biztos, hogy Nagy Gergő a következő szezont AHL-edzőtáborban kezdi.

Nagy nem akármilyen szezont fut. A nyáron ligán belül váltott csapatot, Miskolcról Érsekújvárra szerződött. Ott is letette névjegyét, de csak kevés meccset játszott, merthogy tengerentúli lehetőséget kapott, a CHL-be igazolt. Innentől már egyenes útja volt az AHL-ig, nem kellett mást tennie, mint újoncként a liga egyik legjobb csatárteljesítményét nyújtania. 52 mérkőzésen 45 pontot szerzett, miközben +12-n áll.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum