Arany Máté

 

Arany Mátét, a junir EBEL bajnoki címet védő Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia hátvédjét a szerdán kezdődő EBYSL-elődöntőről is kérdeztük.

Eddig milyen volt ez a szezon a csapatnak?

A tavaly elért első helyezésünk hatalmas bravúr volt, idén a címvédést tűztük ki célul. Ennek fogunk mindent alárendelni. Nagy fegyvertény, hogy a csapat magja együtt maradt. A tavalyiak közül Tóth Gergő, Varga Arnold, Németh Attila és Rajna Miklós beküzdötte magát a felnőtt csapatba, Jed Rusk visszatért Észak-Amerikába, Lajcs Marcell pedig a Vasasban folytatta pályafutását. Az ő helyüket az U18-as csapat fiataljai töltötték be, sokan közülük meghatározó játékosokká váltak. A tavalyihoz hasonlóan idén is remekül kezdtük a szezont, ugyan becsúszott pár vereség, de a mérlegünk (38 győzelem 8 vereség) magáért beszél, elsőként jutottunk a rájátszásba. Úgy érzem, idén sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, az első 6-7 csapat közül mindegyik esélyes a bajnoki címre. Ezt bizonyítja az is, hogy a középszakasz utolsó mérkőzésének idejében 4 csapatnak ugyanannyi pontja volt. A magyar bajnoki címet már megszereztük, ez is fontos volt számunkra. A szezon érdemi része viszont csak most kezdődik, a következő két héten belül eldől, hogy az EBEL-juniorban a rájátszásba jutott négy csapat közül melyik van fizikálisan és mentálisan jobban összerakva.

Szerdán kezdődik az elődöntő, mire készülnek?

Úgy, mint tavaly, idén is az egyik csoport első helyezettje elődöntőzik a másik csoport második helyezettjével. Így a Klagenfurttal fogunk játszani a döntőbe jutásért. Ellenfelünk gyors és technikás játékosokkal rendelkezik, akik bármikor veszélyt jelenthetnek a kapunkra. A KAC felnőttcsapata ráadásul kiesett az EBEL-ből, így az összes fiatalra és túlkorosra számíthatnak ellenünk. Az edzőink a velejéig kielemezték a Klagenfurt taktikáját, és úgy alakítottuk át a sajátunkat, hogy azzal kioltsuk az övékét. Nagyon kiélezett lesz a párharc, kemény ellenfelet kaptunk, az apró részletek döntő fontosságúak, és meghatározó lesz, hogy melyik csapat lesz hajlandó többet beáldozni a győzelemért.

Alap_Illustrator

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum