A Bolzano 4 meccslabdája a tét

   

A harmadik EBEL-negyeddöntő következik. A Bolzano eddig igazolta, hogy ő az esélyesebb a Fehérvár elleni párharcban, de ezen még bőven van mód változtatni. 

A dél-tiroli csapat az otthoni hosszabbításos 3-2 után idegenben 4-2-re nyert és összesítésben 2-0-ra vezet a győzelmeket tekintve. A legutóbbi alkalommal csak 21 lövés ment Hübl kapujára, ez azt bizonyítja, hogy a védelem nagyon nagy munkát végzett és sok lövést blokkolt. Érdekesség, hogy a Bolzano legutóbbi 3 hazai meccse mind túlórában dőlt el, ha a hagyományok folytatódnak, akkor a szurkolók kedden is 60 percnél több hokit kapnak a pénzükért. A terhelés óriási, a Fehérvár-mezek meg sem száradhattak a vasárnapi mérkőzés után, máris útra kelt a magyar csapat, hétfő reggel.

“Nagy dicséret jár a védelemnek ? mondta Tom Pokel, az olaszok edzője a hivatalos beharangozó anyagban ?, a fiúk rengeteg lövést blokkoltak. Tudtuk, hogy a meccs nagy kihívás lesz nekünk. A magyarok nagyon jó csapatot alkotnak. Nagyon fontos volt, hogy mi tudtuk megszerezni a vezetést emberelőnyben. A döntő momentum azonban a negyedik gólunk volt, 60 másodperccel azt követően, hogy a Fehérvár 3-2-re felzárkózott. Nagyon jól ismerjük az ellenfelünket, tudjuk, mit várhatunk tőlük.”

A magyarok bezzeg nyomás alatt vannak a két vereséget követően. Hogy a sorozat újra nyílt legyen, győzniük kellene idegenben. Ha ugyanis a Bolzano ezt a meccset is behúzza, akkor 3-0 után a következő egy, kettő, három, vagy négy meccs bármelyikét elég megnyernie a továbbjutáshoz.

SAE_0355

“A sorozat még nem dőlt el ? értékelte helyesen a helyzetet Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője ?, sokszor előfordult már, hogy egy csapat 0-2-es hátrányból fordított meg egy párharcot. Abban biztos lehet mindenki, hogy nem adjuk fel, de kedden több ideig kell jól játszanunk, mint legutóbb. 40 perc jó játék itt nem elég. Bolzanóban nyernünk kell, máskülönben nagyon nehéz dolgunk lesz. A srácoknak nagyobb nyomást kell az ellenfélre helyezniük, és okosabbaknak kell lenniük. Kedden mindenkinek élete legjobbját kell nyújtania.”

Ne szépítsük, jó lenne már egy győzelem. A Bolzano a szezonban 6-ból 5-ször legyőzte a Fehérvárt, itt az idő a szépítésre. A két csapat összeállítása a hírek szerint nem változik.

Előzetes híreink szerint az érdekeltek dolgoznak azon, hogy erről a mérkőzésről is legyen rádiós közvetítés, de konkrétumról még nem érkezett hír.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum