Hazai pályán vissza kell vágnunk

   

1-0-ra a Bolzano vezet az EBEL-negyeddöntőben, de Marty Raymond csapata idegenben is képes volt tartani a lépést. A vasárnapi egyenlítés a hosszú széria záloga lehet.

Három mérkőzés is hosszabbításban dőlt el az EBEL-negyeddöntők első napján, köztük a Bolzano-Fehérvár is. Az olaszok a 80. percben húzták be a győzelmet.

Kezdjünk egy kis rájátszás-történelemmel:

“Nagyszerű mérkőzés volt ? értékelte Marty Raymond a bolzanói 80 percet ?, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a győzelemre. A hosszabbításban Naglich és Németh Attila is eldönthette volna a mérkőzést a mi javunkra egy-egy megugrás után, de végül a Bolzano lőtte be a győztes gólt. Ilyen a jégkorong. Most már túl kell lépjünk az első meccsen, hiszen máris itt van a második, hazai pályán vissza kell vágnunk.

Ha a fiatal játékosaink tudják tartani a szintet, és továbbra is ilyen erős fizikai játékot lesznek képesek játszani, akkor nyerhetünk. A Bolzano nagy tempóban játszik és a játékosai technikásak. Nem adhatunk nekik időt és helyet, és nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a támadásokra.”

Korábbi sérültjeink továbbra is hiányoznak, Orbán Attila, Tokaji Viktor és Sikorcin Ladislav nem áll rendelkezésre.

AVSHCB 6

A Bolzano szombaton még otthon edzett, de után szállt buszra. Vasárnap Fehérváron is edz egyet Tom Pokel csapata. Így nem valószínű, hogy buszlábakkal lépnének jégre. Mindenki el tudott utazni a csapattal. Fehérvárról jó emlékei vannak a dél-tiroliaknak, egyszer 6-3-ra, egyszer 7-3-ra nyertek.

“Az első napi eredmények is azt mutatják, milyen kiegyenlített a liga ? mondta Tom Pokel. ? Három meccs dőlt el túlórában, a nyolcadik Dornbirn pedig nyert Salzburgban. Tudtuk, hogy nekünk is nehéz dolgunk lesz. De a saját játékunkat játszottuk, és végül a magunk javára döntöttük el a meccset. A magyarok csak gyors kontrákból és kiugrásokból próbáltak meg sikeresek lenni.

Eddig kétszer játszottunk Fehérváron, és mindkétszer nyertünk. Szívesen játszunk ott, jól érezzük magunkat idegenben. A nyomás most a magyarokon van. Meccsről meccsre gondolkodunk, úgy megyünk ki a jégre, mintha 0-0 lenne az összesített eredmény. Ismét győzni akarunk, hogy a második lépést is megtegyük.”

A Bolzano nem a legkellemesebb ellenfél a Fehérvár számára, de mint Ljubljana óta tudjuk, mumusok nincsenek:

A 17.30-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti. A Bolzano eddig 5-ből 4-szer legyőzte a Fehérvárt, de egy rájátszásban minden megtörténhet. Az érdeklődés ennek megfelelően hatalmas, rég történt meg, hogy szombaton ki kellett nyitni a pénztárt az elővételek miatt. Éppen ezért ? no meg Léderer Ákos halálugrása miatt is ? érdemes időben kimenni az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokba.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum