Bolzano–Fehérvár 3-2

   

A hosszabbítás 20. percében, 17 másodperccel a negyedik szünet előtt lőtte a győztes gólt a dél-tiroli csapat. Többször volt meccskorongunk, de ha ezeket kihagyjuk, akkor marad a hősies helytállás. Le a kalappal a Volán játékosai előtt.

A Fehérvár nagyon nagyot harcolt, megcselekedte azt, ami eddig 4-ből 3-szor nem sikerült a szezonban, végig partiban volt a Bolzanóval, a 15 légióssal felálló minden idők legjobb EBEL-újoncával.

Bolzanóban úgy kezdődött az EBEL-negyeddöntő első mérkőzése, ahogy mérkőzésnek nem szabad kezdődnie. Az első cserében gólt kaptunk, Sharp a 21. másodpercben talált Hetényi Zoltán kapujába. Viszont aztán minden úgy alakult, ahogy alakulnia kellett. Másfél perc múlva egyenlített a magyar EBEL-csapat. Adam Naglich a 2. percben egyenlített. Jól álltuk a sarat a komoly tempót diktáló dél-tiroli csapattal a versenyt. A 8. és a 13. perc között nagyon durva időszakot élt át a Volán, három kiállítást kapott Marty Raymond csapata, közel egyperces kettős hátrányt is ki kellett védekezni, a srácok hősiesen megoldották a feladatot. Az utolsó percben megkaptuk mi is az első esélyt, és nem hiába! Egger kiállítását Sarauer 40 másodperc alatt kihasználta, így a harmad vége előtt néhány pillanattal megszereztük a vezetést, 2-1-es Fehérvár-előnnyel várhattuk a második harmadot.

AVSHCB 3

A középső szakaszt is egy hátránnyal kezdtük, Benk András kiállítását is kivédekeztük. A Bolzano úgy jött ki, hogy minél gyorsabban eltünteti a gólhátrányt. Ez a terve nem vált valóra, a Volán nagyon jól küzdött. Az olaszok a tőlük megszokott letisztult és nagyon gyors hokit mutattak be. A magyar csapat játékosai odaadóan harcoltak a helyenként jobban játszó ellenféllel, Hetényi Zoltán pedig hátulról tartotta a csapatot, a tőle megszokott magabiztos játékot nyújtotta. A jegyzőkönyv következő bejegyzése is egy Volán-hátrány lett, a 34. percben Szirányi Bence ült ki. Aktív, de nehéz periódust élt át a csapat, több komoly helyzetet is hárítva az ötödik kiállítást is kivédekeztük. Mint ahogy az egész harmadban a védekező hoki dominált nálunk, ahogy a mérkőzésen szintén komoly teljesítményt nyújtó Léderer Ákos megjegyezte. A riporter valószínűleg élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, mintha világ életében rádiós kommentátornak készült volna, két órán át döbbenetes tempót diktált ő is. Ahogy Hetényi kapus is, aki a harmad mind a 17 lövését fogta.

A záró 20 perc hosszúnak ígérkezett, de szerencsére az elején jobban jött ki a magyar csapat, mint ahogy a másodikra tette, egál játék zajlott a jégen. 5-6 perc után aztán ismét elkezdtek nyomni a hazaiak, előbb egy hatalmas helyzetet alakítottak ki, majd Insam révén a 49. percben egyenlítettek is. 2-2-re állt a meccs, semmi gond nem volt még ekkor. Szerencsére nem omlottunk össze, támadni kezdtünk, és Sarauert nagy helyzetben Piché csak szabálytalanul tudta megakadályozni gólhelyzetben. Az 51. percben megkaptuk a második előnyt. Egy-két kisebb lehetőségig jutottunk, de gólt nem sikerült elérni ebből a fórból. Fogyott az idő, nagy ütemben fáradtak a csapatok. Márpedig a rájátszásban már nem csak 5 perces ráadásra kellett számítani döntetlen esetén, itt már hosszabb túlóra van. Szórványos hazai támadások mellett nem alakult ki igazi ziccer egyik oldalon sem. 2:36-tala vége előtt J. Esposito kihúzta Jackman lábát, így stratégiailag majdnem a legjobbkor kaptuk meg a harmadik előnyünket. Marty Raymond időt kért. Nem sikerült kihasználni, sőt egyszer gondba kerültünk előnyben is hátul, de megúsztuk. A végén is sikerült elöl tartani a korongot, így legalább problémamentesen menedzseltük el a meccset a hosszabbításig, mondhatni, a negyedik harmadig. Amely csak az első gólig tartott. Mivel nem öt perc alatt kellett dönteni, így 5 az 5 ellen küzdöttek a felek.

Előbb Pance, majd Naglich hibázott ziccerben. Jól tartottuk magunkat. Pozsgai Tamással szemben durván szabálytalankodott Bernard, így ismét előnyt kaptunk. Igyekeztünk a kontrák esélyét minimálisra csökkenteni, ezért óvatosra sikerült ez a fór. A végén mégis ki kellett imádkozni egy 2-1-es kontrát, sikerrel tettük ezt, oldalhálóba lőtték az olaszok. Fáradtan játszott a Fehérvár, de Hetényi Zoltán hátul pótolta a hiányosságokat. A 70. percben ismét óriási bravúrral mentette folytatásra a meccset a magyar kapus. Sajnos támadásokat alig-alig tudtunk építeni, ez semmiképpen nem volt jel. De mindkét csapat ugyanannyira volt a győzelemtől, egy gólra. És bár nem voltak frissek, de vitte előre a szívük a fiainkat, három perc alatt többször is veszélyeztettek a volánosok. Hetényi komoly tornaórája után nem sokkal Németh Attila szólózhatott négy perccel a vége előtt, de Hübl nyerte a párharcot, a fiatal magyar melléemelte a korongot. A ráadás legnagyobb lehetősége volt. Felváltva kerültek nagy helyzetbe a csapatok, egy perccel a vége előtt Szirányi dönthette volna el a meccset, akcióját fonákkal kellett befejeznie, Hübl védett, ebből fordultak az olaszok, de Jackman hatástalanította a 2-1-es ellencsapást. 17 másodpercet kellett volna kihúzni, de nem sikerült, a 80. percben eldőlt a mérkőzés, Hetényi Zoltán tucatnyi csoda után ezúttal nem tudott menteni. Strömbergé a győztes gól. Mi sajnos a második gólunk után 60 percen át nem tudtunk Hübl kapujába találni.

Pihenésre nem sok idő lesz, vasárnap Székesfehérváron találkozik újra a két csapat, akkor az egyenlítés lesz a cél.

EBEL, 2627 néző. Játékvezetők: Veit, Johnston, Johnstone.
Hübl: 94,4% (Hell)
K
Hetényi Z.: 94,0% (Bálizs)
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
1
Varga, Jackman, Kovács, Sarauer, Banham
Piché, Tomassoni, Pance, Whitfield, Laliberté
2
Sertich, Szirányi, Benk, Yellow Horn, Naglich
Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander
3
Hetényi P., Kiss, Mihály, McGregor, Magosi
Miglioranzi, Esposito A., Zisser, Schofield, Esposito J.
4
Pozsgai, Tóth, Nemes, Németh
Pokel Tom
E
Raymond Marty, Pallin Rob
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:21 HCB Sharp Strömberg Egger
1-1 01:54 AVS Naglich McGregor Kovács
1-2 19:54 AVS PP Sarauer Yellow Horn
2-2 48:17 HCB Insam Schofield Tomassoni
3-2 79:43 HCB Strömberg Santorelli Sharp
50 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk