Sebőkék kétszer verték idegenben a Jokeritet

 

Franciaországban Szélig két asszisztot adott, a Braincon továbbjutott. Gőz Balázsék szezonja azonban véget ért.

Kiválóan teljesít Sebők Balázs és csapata, a Karpat Oulu a finn juniorbajnokság rájátszásában. A három győzelemig tartó negyeddöntőben 2-0-ra vezet a Karpat a tabellán egy hellyel előtte végzett csapat ellen, ráadásul mindkétszer idegenben győzte le a Jokeritet.

Sebők a második sor centereként kap szerepet, visszatért mellé a szélre az előző évi sikersor csatára, az év nagy részét a felnőtteknél végigjátszó, a junior-világbajnok csapat meghatározó tagja, Saku Maenalanen. Sebők a 2 meccsen 2 gólpasszig jutott. A döntő sorozat legkésőbb március 29-én véget ér, ha Rich Chernomaz behívja, Sebők Balázs ott lehet a vb-felkészülés kezdetén.

Gőz Balázsék számára véget ért a szezon. A francia bajnokság negyeddöntőjében a harmadik meccsen nyerni tudtak az esélyesebb Dijon ellen, de a párharcban egyenlíteni már nem sikerült, ellenfelük idegenben harcolta ki a továbbjutást. A Dijon szerzett vezetést az első harmadban, de a második játékrészben két emberelőnyös találattal visszavette a vezetést a HCMAG. Talán kicsit el is vitte a hév Gőzéket, mert a következő előnyben gólt kaptak, 2-2-re egyenlített a Dijon. A gondokat tetézte, amikor négy perccel a rendes játékidő előtt A Dijon megszerezte harmadik gólját. A hazaiaknak nem maradt más választásuk, a meccs végén lehozták a kapust, amiből a Dijon újabb gólt szerzett, beállítva a 4-2-es végeredményt.

Szélig Viktorék viszont nyertek és bejutottak az elődöntőbe, ahol éppen a Gőz Balázsékat legyőző Dijonnal találkoznak. Az ellenfél a Villard de Lans volt, amely két brianconi vereség után az első hazai meccsét megnyerte és csütörtökön az egyenlítésért lépett pályára. Erre azonban nem volt esélye, a Briancon egyszerűen megfojtotta a hazaiak játékát, hatvan percen keresztül mindössze 12 kapuralövést engedélyeztek a Villard de Lans-nak. Eközben Széligék az első harmadban egy, a másodikban három, a harmadikban két gólt ütöttek és 6-0-ra nyertek. A magyar bekk mindehhez két assziszttal járult hozzá.

Nagy Gergőék két harmadig tudták tartani a lépést a Missourival szemben a CHL-ben. Ekkor 3-2-re vezetett az ellenfél, azonban rögtön a harmadik játékrész elején kettőre növelte előnyét a Missouri, majd pár másodperccel a rendes játékidő letelte előtt újabb gólt szerezve beállították az 5-2-es végeredményt. Nagy Gergő nem szerzett pontot.

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum