Tízet lőtt a Trinec

 

Az európai topligák alapszakasza a hajrához érkezett.

Csehországban még két forduló van hátra. Az olimpia után több mérkőzés is igencsak egyoldalúra sikeredett, vasárnap az Ocelári Trinec 10-2-re tömte ki a Kometa Brnót, Martin Ruzicka mesterhármast ért el. A brünniek február 25-én nagy pofonba szaladtak bele, a Sparta Praha 7-0-ra verte, ugyanezen a játéknapon pedig a Trinec 6-0-s győzelmet aratott a Rytíri Kladno ellen. Az alapszakaszt magabiztosan nyerte meg a Sparta Praha, a 10., még előselejtezőt érő helyért viszont nagy csata várható, a Litvínov 70, a Slavia Praha pedig 67 ponttal áll.

Finnországban négy-öt találkozó vár még a csapatokra. Az első helyen várhatóan a 122 pontos Karpat Oulu végez, előnye kilenc pont a Tapparával szemben, amelynek szintén biztos a második helye, ugyanis a harmadik Lukko 95 ponttal áll. A címvédő Assat viszont nem lesz ott a playoffban, jelenleg 12., hátránya 17 pont a tizedik Pelicansszal szemben.

A DEL-ből már csak egy forduló, illetve két pótlásra váró elhalasztott mérkőzés maradt. A Hamburg Freezers kapja az első kiemelést, mögötte Sofron István csapata, a Krefeld Pinguine  a második. Az érdemi kérdések eldőltek Németországban, kialakult a legjobb hat, az előselejtező és a rájátszásba be nem jutók listája.

Svájcban a Lausanne és az SC Bern küzd a playoffért. Az alapszakaszból egy meccs van hátra, a Zürich Lions toronymagasan megnyerte azt, a fehérvári emléktornán jégre lépő Ambri-Piotta jelenleg a hatodik, esetleg a HC Davos még megelőzheti, egy ponttal áll mögötte. A 8. helyen a Lausanne 71 pontos, mögötte az SC Bern 70 egységgel áll, előbbi kedden a második helyezett Fribourg-Gottéronnal, utóbbi a Zürich Lionsszal mérkőzik.

Az SHL-ben három kör van hátra. A címvédő Skelleftea 14 pontos előnyével magabiztosan várja a playoffot, viszont az előselejtező elkerüléséért nagy csata zajlik. Az ötödik Farjestad és a hatodik Leksand 77-77 pontos, a hetedik Brynas és a nyolcadik Modo 76-76 pontos, esetleg még a 73 ponttal álló Linköping is beleszólhat a csatába. Az utolsó két hely viszont már eldőlt, az Örebro 57, az AIK 52 egységgel rendelkezik.

Szlovákiában egy forduló maradt, ahol az osztályozó elkerüléséért várható csata. A HC Kosice 125 ponttal megnyerte az alapszakaszt, mögötte a HK Nitra 113 pontos. A rájátszás mezőnye kialakult, viszont a tizedik, osztályozót jelentő hely elkerüléséért a 62 pontos Dukla Trencín és a 60 ponttal álló MsHK Zilina próbálkozik. Előbbi a harmadik Banská Bystricát fogadja, utóbbi pedig az ötödik HK Popradot.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Liiga (Finnország)
aktuális forduló
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

SHL (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum